Enkazdan Umut Doğdu! İşini Evinde Sürdürüyor

Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan matbaa ustası Ali Alparslan, atölyeye çevirdiği evinde üretime devam ediyor. "Her şeyi devletten beklememek lazım" diyen Alparslan, kiracı imalatçılar için yapılan yeni iş yerlerinden birine kavuşmayı umut ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan Malatyalı esnaf Ali Alparslan, üretime ara vermedi. Yeşilyurt ilçesi Melekbaba Mahallesi'nde bulunan evinin bir katını atölyeye dönüştüren Alparslan, matbaa sektöründeki işine burada devam ediyor.
"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK GEREKİYOR"
Depremden yaklaşık 19 bin esnafın etkilendiğini belirten Alparslan, "İş yerimiz yıkıldıktan sonra üç katlı evimizin bir katını atölyeye çevirerek işimizi sürdürdük. Her şeyi devletten beklememek lazım, üretime devam ediyoruz ve ekmeğimizi kazanıyoruz" dedi.
KİRACI İMALATÇILAR YENİ ÇARŞIYI BEKLİYOR
Depremde enkaz altında kalan ekipmanlarını kurtaramayan Alparslan, "Kiracı olduğumuz için hak sahibi olamıyoruz. Ancak Altay Kışlası mevkiinde yapılan yeni iş yerleri için başvurumuzu yaptık. Kurada ismimizin çıkmasını bekliyoruz. Eğer çıkarsa işimizi oraya taşıyıp daha iyi şartlarda üretime devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Samanköy'de Yol Yenileme Çalışmaları Tamam: Mahalle Sakinleri Memnun
- Deprem Bölgeleri İçin Faizsiz, Uzun Vadeli Kredi Çağrısı: “Şemsiye Yağmur Yağarken Gerekli!”
- MAGİNDER’den Birlik Ve Beraberlik İftarı: Malatya Sahipsiz Değil, Bizler Sahibiyiz!
- Malatya’da Kayısı Çiçekleri Eksi 4 Dereceye Kadar Düşen Soğukla Sınavda!
- Siber Saldırganlara Ağır Ceza: 12 Yıla Kadar Hapis!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.