Ersoy BABA / Asprin iç geçer!

Ersoy Baba yazdı.

Merhaba değerli okurlarımız.
Bu hafta başında hastaneye giden Fatih ustamız hastane dönüşü dertleniyordu. Doktor teyze (Yaş grubunu anlamınızı kolaylaştırmak için teyze diyorum, anlayın siz) Suriyeli göçmen hastalara Nazi kampındaki Gestapo subayı gibi bağırıp çağırıp azarlamış. İnsanlık dışı bu hakaretlere Usta’nın çok canı sıkılmış. Arkasından sıra kendine geldiğinde tipinden bunu da Suriyeli kategorisine alarak doktorun kaba muameleye devam ettiğini ve derdine çare olmadığını anlattı.
-“Peki Fatih bunu yazdın mı? Sağlık Bakanlığına ve o hastanenin baş hekimliğine bu kabalığı bildirdin mi?”
-“Yoo! Bi faydası olur mu ki? Tekrar gittiğimde yanlış teşhisle muhatap olmaz mıyım?”
-“Korku bu. Ama yanlış işleri bildirmezsek düzelir mi? Bildirsen de belki düzelmeyecek. Ama bu tür şikayetlerin o doktorun dosyasında yükselmesine engel olabilecek bir etkisi olacaktır.”
Doktorlara da hak veriyorum bazen. Nöbetlerin 24 saatle sınırlandırıldığını söyleyen sağlık bakanımızın sözüne rağmen bazı hassas birimlerde mesela Beyin ve Sinir cerrahisi gibi branşlarda asistan azlığından 36 saate bazen de 42 saate kadar uzaması onların sinir sistemlerini çökertiyor. Asistanların da bu ağır şartlar sebebiyle istifa edip başka birimlere kaydıklarını duyuyorum. Bu da asistan azlığından; kalan asistanlara fazladan yük binmesine sebep oluyor.
...
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.