dore okulları
Malatya
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ev kiraları Malatyalıları canından bezdirdi! Fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi mümkün mü?

Ev kiraları Malatyalıları canından bezdirdi! Fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi mümkün mü?
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra Malatya'daki fahiş kira artışları Malatyalı depremzedeleri canından bezdirdi. Kira fiyatlarıyla ilgili şikayetler artınca bu kapsamda yeni bir gelişme yaşandı. Fahiş kira artışları sadece Malatya'nın değil tüm illerin ortak sorunu haline geldi. Fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi için İspanya modeli geliyor. Peki kira artışlarını engellemek için nasıl bir formül uygulanabilir? Detaylar haberimizde...
Narin

Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme açıklandı. Fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi için İspanya modeli geliyor. Konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenleme uzatılacak. Fahiş kiraların üzerlerine üzerlerine gideceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kira artışları ile ilgili caydırıcı adımlar atılacak" dedi. Peki kira artışlarını engellemek için nasıl bir formül uygulanabilir?

‘KISA DÖNEMDE GERİLEME BEKLEMİYORUZ’ 

Konut fiyatlarında kısa dönemde bir gerileme beklemiyoruz. Konut fiyatlarını son dönemde durduran etkenler oldu. Konut ve kira fiyatları da son birkaç ayda daha sakin ilerliyor. Ama genel anlamda şunu ifade etmek gerekir ki bunun en temel nedeni finansman anlamında yaşanan problemler.

‘GAYRİMENKUL DİĞER YATIRIM ARAÇLARINA GÖRE DAHA AZ KAZANDIRABİLİR’ 

Ülkemizde merkez bankasının enflasyon tahminleri açısından baktığımızda yıllık enflasyonun yüzde 30 ve üzerinde seyredeceğini varsaydığımızda gayrimenkulün nispeten fiyatlardaki tansiyonu düşse de değerini koruyacağını ve bu değerde ciddi düşüşler beklemeyeceğimizi, reel getiri oranında bazı yatırım araçlarına göre önümüzdeki dönemde biraz daha geriden takipçi olabileceğini söyleyebiliriz.

‘FİYATLARDA YÜKSEK ARTIŞLAR BEKLEMİYORUZ’ 

Geçmiş dönemdeki gibi konut fiyatlarında yüksek artışlar beklemiyoruz. Konuta erişim çok kısıtlı kaldı. Finansmanın çözülmediği durumda ki önümüzdeki dönemde yaşanacak olası faiz artışları bu noktada konutta eski artışların yaşanmayacağı sinyalini veriyor.

Konutlar tarafında bu tür bazı düzenlemelere de ihtiyaç olduğu gözüküyor. Özellikle bu dönemde imar yönetmeliğinde de bazı düzenlemelere ihtiyaç var ki özellikle 1+0 gibi bazı evler de inşa edilebilmelidir. Çünkü hanehalkının yaklaşık yüzde 20’si tek kişi olarak yaşıyor. Bu nedenle konutların ihtiyaca göre bölümlenmesi önemli bir ihtiyaçtır.

HABER MERKEZİ-İSTANBUL 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-