dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Günün Özeti (30 Kasım 2023)


Günün Özeti (30 Kasım 2023)
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Türkiye'deki 62 kişinin ve 20 şirketin malvarlıkları donduruldu! İçlerinde 3 Malatyalı da var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre PKK/KCK terör örgütüyle bağlantıları nedeniyle 62 kişinin ve 20 kuruluşun Türkiye'deki malvarlıkları donduruldu. İçlerinde 3 Malatyalı isim de bulunuyor. Listede yer alan bilgilere göre, Malatya doğumlu Arzu Pesmen, Malatya Akçadağ doğumlu Mehmet Köroğlu ve Malatya Doğanşehir doğumlu Mahir Erbaş'ın malvarlıkları donduruldu.

Hak sahipliğine müracaat edemeyenlere son bir imkan daha tanınacak!

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, hak sahipliğine başvuramayanlar için açıklamalarda bulundu. Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Müracaat edemeyenlere son bir imkan daha tanınacak. Bu kişiler AFAD İl Müdürlüğümüze en kısa zamanda dilekçelerini verebilirler. Önümüzdeki süreçte bu dilekçeler değerlendirmeye alınacak. Dilekçelerinizi zaman kaybetmeden AFAD İl Müdürlüğümüze vermeniz önem arz etmektedir" dedi.

Malatya'da 736 deprem konutu gelecek ay teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapımı süren 3. etaptaki 736 deprem konutu, aralık ayında teslim edilecek. Ak parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ağbaba: Fakir-fukaranın gözünün içine baka baka huzur hakları alınacak!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifiyle getirilen huzur hakkı ödemelerini eleştirerek, “4-5 yerden maaş alınması, zaten toplumun gündeminde. Şimdi, fakir-fukaranın gözünün içine baka baka huzur hakları alınacak" dedi.

Malatya'da, 11 ayrı suçtan aranan oto fareleri polisten kaçamadı!

Malatya’da meydana gelen 11 hırsızlık olayının zanlıları izlenen 220 saatlik kamera görüntüleri sonrası yakalandı. Üç zanlı işlemlerinin ardından tutuklandı.

Malatya'da ağır hasarlı bir bina birkaç dokunuşla yerle bir oldu!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4 katlı ağır hasarlı bina, yıkım işlemleri sırasında iş makinesinin birkaç dokunuşu ile saniyeler içerisinde yerle bir oldu.

Malatya'da kasım ayında başlayan çalışma nisan ayına kadar devam edecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından haşere ile mücadele kışlak dönemine geçildi. Kışlık ilaçlama kapsamında konteyner kentlerde de ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Kasım ayı itibariyle başlayan ilaçlama çalışmaları nisan ayına kadar kesintisiz bir şekilde devam edecek.

KKTC Meclis Başkanı Töre: “Türk ordusunun adadan çıkmasını asla kabul etmeyiz

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortadan kalkmasına asla seyirci kalamayacaklarını ifade ederek, “Türk ordusunun adadan çıkmasını asla kabul etmeyiz” dedi.

Güder: Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs’a gerekli ihtimamı, hassasiyeti gösteriyoruz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti. Başkan Güder, “Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs’a gerekli ihtimamı, hassasiyeti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Malatya'da Dursun Görmemiş vefat etti!

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde tırla çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.Kaza, saat 15.30 sıralarında Doğanşehir ilçesine bağlı Kapıdere Mahallesi’nde meydana geldi.

Malatya’nın sosyal ve kültürel geleceğine katkı sağlayan çalışmalar devam ediyor

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Malatya’nın sosyal ve kültürel geleceğine katkı sağlayan çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Sülük gelir gider tablosunu halkla paylaştı

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, 5 yıllık sürede belediyenin gelir giderleri, önceki dönemden kalan borçlar ile anlık borçların dökümü, yapımı tamamlanan projeler, personel giderlerinin de içinde yer aldığı afişi ilçe meydanında bulunan Hacı Sülük iş merkezi binasının ön cephesine asarak kamuoyunun ve Pütürge halkının bilgisine sundu.

Fırat Mahallesi’nde korkutan yangın!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde metruk bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Malatyalı gençler, faizsiz evlilik kredisini beğendi!

Yeni evlenecek gençlere 150 bin TL’lik faizsiz kredi, ilk olarak deprem bölgesinde başlayacak. Malatya’da da gençler verilen desteğin yerinde olduğunu söyledi.

DEÜ'den Malatya'da depremzedeler için eğitim konteyner...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Malatya’ya depremzede öğrencilerin güvenli ve donanımlı bir eğitim imkânı alabilmesi amacıyla öz kaynakları ile ürettiği ‘Eğitim Konteyneri’ gönderiyor.

Malatya’da su sayaçların için ’don’ uyarısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, havaların soğumasıyla birlikte su sayaçlarının donma tehlikesine karşı abonelerini uyardı.

Çınar: “Yaşlıları Baştacı eden hizmet anlayışına sahibiz”

 Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kozluk Mahallesinde yaşayan 84 yaşındaki Fatma Ercan’ı evinde ziyaret ederek hayır duasını aldılar.Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü uhdesinde yaşlı, engelli ve dezavantajlı vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi adına başlatılan ‘Baştacı’ Projesi kapsamında ilçenin farklı mahallelerinde yaşayan yaşlılara yönelik gerçekleşen ev ziyaretlerine bir yenisini daha eklendi.

Malatya'da vefat edenler (30 Kasım 2023)

Malatya'da 3 kişi hayatını kaybetti.

Altın fiyatları rekor kırdı!

Altın fiyatları 30 Kasım Perşembe gününe rekorla başladı. Gram altın fiyatları tarihi rekor kırarak bin 900 lira sınırını aştı. Çeyrek altın ise 3 bin lira üzerindeki seyrini sürdürüyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-