dore okulları
Malatya
28 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Prof.Dr. Fikret BİRDİŞLİ / Yakarsa Bu Dünyayı...

Yazarlarımızdan Prof.Dr. Fikret BİRDİŞLİ, bu hafta okurları için "Yakarsa Bu Dünyayı" başlıklı yazısını kaleme aldı. Birdişli'nin yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Malatya'da, yılın altı ayında, 11 bin 199 deprem oldu!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Türkiye'nin yılın ilk yarısında yaklaşık 53 bin kez sallandığını ifade etti. En fazla deprem Kahramanmaraş'ta oldu. Kahramanmaraş'ı 11 bin 199 deprem ile Malatya izledi.

Çadırların kaldırılmasıyla birlikte zarar ortaya çıktı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzede vatandaşların barınmasını sağlamak amacıyla parklarda, dinlenme alanlarında kurulan çadırların kaldırılmasının ardından bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başladı.

MAŞTİ'de park halindeki kamyonet cayır cayır yandı!

Malatya’da Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde park halinde bulunan bir kamyonet alev alev yandı. Olay, gece yarısı Malatya Şehirler Arası Otobüs Terminali (MAŞTİ) otopark alanında meydana geldi.

İşin uzmanından uyarı! Orta hasarlı binaların analiz işlemini yaptırmayanlar elini çabuk tutsun!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, orta hasarlı binalarla ilgili nihai kararın performans analizi sonuçlarına göre verileceğini belirterek, analiz işlemi yaptırmayan vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

Özcan: Malatyalıları kızdıracak rakamlar kulağımıza geliyor!

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, meyve suyu üretimi yapan firmalara uyarılarda bulundu. Bazı firmaların alımlar için beklentilerin çok altında bir fiyatlandırma düşüncesi içerisinde oldukları yönünde bilgiler aldıklarını ifade eden Özcan, Malatyalıları kızdıracak rakamlar kulağımıza geliyor, dedi.

Malatya'da bu da oldu! Tek taşla koca binayı yıktı

Malatya'da yıkım işlemi geciken ağır hasarlı bir binanın sosyal medyadaki görüntüleri izleyenlere "Pes" dedirtti. Akçadağlı olduğu belirtilen bir vatandaş sadece 1 taşla binayı yıktı. Videoda Akçadağlı vatandaşın arkadaşlarının şaşkınlığı da yer aldı. Olay Malatya Akkent Sitesinde meydana geldi. 

Deprem bölgesi Malatya’da, ikinci el araç fiyatları sıfırlarını geçti!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da ikinci el araç fiyatları sıfırlarını geçince satışlar durma noktasına geldi. İkinci el piyasasında ciddi bir durgunluk yaşandığını kaydeden Malatya Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Başkan Göksel Levent, sektörde pandemi ile başlayan durgunluğun fiyatlardaki astronomik artışlarla sürdüğünü söyledi.

Gündemlerinde, Malatya'nın; çalışma hayatı, esnafın, ticaretin ve sanayinin durumu vardı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın ev sahipliğinde depremden en çok etkilenen 4 ilin yetkilileri ile bir toplantı yapıldı. Toplantıya Malatya Milletvekilleri de katıldı. Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada toplantıdaki gündem maddelerini sıraladı.

Ağbaba, enflasyon verilerine tepki gösterdi! Dana eti yüzde 108, pirinç yüzde 85, kira yüzde 76...

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜİK tarafından açıklanan yüzde 38,21’lik yıllık enflasyondan daha fazla artan bazı harcama gruplarını gündemine aldı. Ağbaba, enflasyon verilerine tepki göstererek, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Malatya'da kayısı hasadı başladı! Peki, Şire Pazarının akıbeti ne olacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük oranda etkilenen Malatya'da, kayısı hasadı başladı. Depremler sonrasında yıkılan Şire Pazarının durumu ise merak ediliyor. Sosyal medya hesabından kayısı hasadının başladığını belirten Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Şire Pazarı hakkında da bilgiler verdi.

Bakan Özhaseki: 37 bin 129 köy evimizin yapımına başladık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesindeki köylerimizde; vatandaşlarımızın huzurla oturacağı, yöresel mimariye uygun köy evlerimizin yapımına hızla devam ediyoruz. Toplamda 143 bin 271 evimizi, ahırlarıyla birlikte yapacağız. 37 bin 129 köy evimizin yapımına başladık. Şimdiye kadar yaklaşık 100 köy evimizi de depremzede kardeşlerimize teslim ettik” dedi.

Sadıkoğlu: Depremzede firmaların ürün stokunun alınmasını talep ediyoruz!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'u ağırlayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Esnafımız depremden büyük yara aldı. İşyeri ağır hasar alan firmalar stok ürünlerini çıkarıp bir depoya bıraktı. Elinde ürünü kalmış firmalarımıza makul bir şekilde destek olunması, ürünlerinin satın alınması konusunda bir müjde açıklamak isteriz" dedi.

Komisyon raporları ve teklifleri görüşüldü!

Temmuz Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Uzman Çavuş Mehmet Çölgeçen vefat etti!

Tunceli’den geçici görev için gittiği Malatya'da yaşadığı kalp sorunlarının ardından döndüğü memleketi Denizli’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Mehmet Çölgeçen, bugün yapılan askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Battalgazi Belediye Meclisinde, 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı!

Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısı tamamlandı. Gerçekleştirilen toplantıda İstanbul Bağcılar ve Kağıthane Belediyesi ile ‘Kardeş belediye’ olma kararı alındı.

Malatya’dan 177,0 milyon dolarlık ihracat yapıldı!

Ocak - Haziran döneminde Malatya’dan 177,0 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Aman dikkat! Dolandırılmayalım!

Tapulardaki yoğunluğu azaltmak amacıyla gayrimenkul satışlarında başlayan yeni dönemle birlikte satışlar noterlerde de gerçekleştirilebiliyor. Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, yeni döneme karşı çok dikkatli olunmasını isterken, "Aman dikkat ! Dolandırılmayalım" dedi.

Umre turları başlıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023-2024 Umre Dönemi’nin 15 Ağustos itibariyle başlayacağını duyurdu.

MEB bu hizmeti 81 ilde başlattı!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin liselere yerleşme süreçlerinde destek olmak amacıyla 81 il ve ilçe merkezlerinde "tercih danışmanlığı" hizmeti başlattı.

Kötü haber! MTV iki katına çıktı

2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere tüm araçlar için ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV), ödenecek. MTV'de Ocak ve Temmuz olmak üzere iki taksit dönemi bulunuyor.

5 Temmuz 2023 Malatya'da Vefat Edenler

Malatya'da 13 kişi vefat etti.

Deprem Bölgesinde, hafta sonu hava nasıl olacak?

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, "Cumartesi gününe baktığımızda Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağışlar görülürken, pazar günü ise yine Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçmesini tahmin etmekteyiz" dedi.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü 1.927 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 1.617 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 10.887 TL.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Attention Required! | Cloudflare

Sorry, you have been blocked

You are unable to access nlinks.xyz

Why have I been blocked?

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

What can I do to resolve this?

You can email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.