dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Hazreti Akdemir: Hedefimiz ‘Türkiye’nin global markası’ olmak

1989’da İstanbul’da “Akdemir Ticaret” unvanıyla kurulan Rhofa Group, yaklaşık 34 yıllık ticari birikime ve tecrübeye sahip. Yapı kimyasalları, elektrikli ve benzinli el aletleri, aydınlatma ve son olarak güneş enerjisi sektörlerinde tatmin edici bir fark oluşturuyor. Sürekli büyüyen grup; Türkiye, Çin, İtalya ve Kanada başta olmak üzere, 5 kıtada ve 120 ülkede ihracat yapıyor. 

Günseli ÖZEN / Malatya’yı düşünürken…

Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni hemşerimiz Günseli Özen'in Malatya ile ilgili kaleme aldığı yazısı ilgiyle okunuyor. "İlk fırsatta Malatya’ya gidip yerinde ola gideni görenlerdenim.  Herkes gibi ben de sadece Malatya’ya değil, tüm deprem bölgesine tüm olanaklarımla destek vermeye çalıştım. Giderek talepler azalıyor, daha gündelik çabuk çözülen beklentilere dönüştü. Buna da şükür!" sözleriyle yazısına başlayan Özen, okurları tarafından takdir topladı. 

Malatyalı depremzedelerin beklediği haber geldi! Milletvekili Kara Ölmeztoprak duyurdu

Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesi Malatya’da mücbir sebebin uzatıldığını açıkladı. 

Milletvekili Babacan: 23 Temmuz'da verdiğimiz sözleri tuttuk!

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, 23 Temmuz'da yaptığı paylaşıma dikkat çekerek o günden bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Verdikleri sözleri tuttuklarına işaret eden Babacan, tamamlanan çalışmaları da sırasıyla duyurdu.

DSİ tarafından Malatya'da, 41 kuyu açıldı! TOKİ projelerinin içme suyunu DSİ temin edecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki TOKİ projelerinin içme suyunu Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün temin edeceğini açıkladı. Yumaklı, deprem felaketinin hemen ardından, içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için DSİ tarafından Malatya'da 41, Kahramanmaraş'ta 40, Hatay'da 36, Adıyaman'da 4 ve Osmaniye’de 5 adet olmak üzere toplamda 126 adet kuyu açıldığına işaret etti.

Malatya'da büyük bir deprem bekleniyor mu? Japon deprem uzmanı Moriwaki, Malatya ile ilgili ne dedi?

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Moriwaki, Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğini belirterek, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu bölgesine dikkat çekti. Türkiye’nin deprem haritasının Japonya gibi artık kıpkırmızı olduğuna dikkat çeken Moriwaki: " 7.4 büyüklüğünde deprem ileride olacak. Elazığ’daki fay yeni kırıldı, hemen bir deprem beklemiyoruz ama Malatya ve Tunceli taraflarında şimdi değil de ileride bir deprem olabilir. Genel olarak bu bölgede 5 veya 10 senede bu büyüklükte bir deprem olacağını düşünmüyorum. Ama büyüklüğü 5 civarında artçı depremler devam edecek. İzmir ve Marmara Bölgesi’nde İstanbul’a dikkat etmek lazım" dedi.

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu: Pilot uygulama Malatya'da başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla Aile ve Gençlik Fonu'nu kuruldu.  Fon ile yeni evlenecek gençlere 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlanacak.

Deprem bölgesi Malatya'da, özel okullarda okuyan öğrencilere, eğitim desteği!

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında deprem bölgesinde özel okullarda okuyan öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede özel okullarda okuyan öğrenciler için önemli bir adım atıldı. Bölgede öğrenim gören bu öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği geldi. Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ,Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda okuyanları kapsıyor.

Sanatçı Haluk Levent, Malatya'da yapılan deprem konutlarını paylaştı

AHBAP Derneği kurucusu sevilen sanatçı Haluk Levent, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın Battalgazi ve Arapgir ilçelerinde yapımına başladıkları ve ücretsiz teslim edecekleri çelik evlerin son halini paylaştı. Levent sosyal medya hesabından evlerin son durumuna ait video paylaşırken, evleri en kısa sürede tamamlayıp sahipleriyle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz, notunu düştü.

Orduzu'da bir şahıs yolda yürürken silahla vuruldu

Malatya’da bir şahıs yolda yürürken silahla açılan ateş sonucu bacağında yaralandı.Olay, Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi’nde meydana geldi.

Uzman Dr. Muhammet Fatih Ertaş, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nin yeni başhekimi oldu!

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimliğine Uzman Dr. Muhammet Fatih Ertaş atandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Sibergöz-9' operasyonlarında toplam 37 şüpheli şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve kurulan örgüte üye olma suçlarına yönelik aralarında Malatya'nın da bulunduğu 15 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-9” operasyonlarında toplam 37 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı.

Çınar: Depremzede ailelerimizin her zaman yanındayız!

Yeşilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlüğü, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Kentsel Gelişim Derneği arasındaki işbirliği neticesinde, Hollanda’daki yardımsever ve gönüllü kuruluşların ortak projesi olan ‘Hollanda Cordaid’ Destekli Yardım Projesi kapsamında hazırlanıp Yeşilyurt Belediyesine gönderilen yardım paketleri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın da katıldığı programla, Kadiruşağı Mahallesindeki Konteyner Kentte kalan depremzede ailelere teslim edildi.

Malatya'da tarıma verilen destek arttı!

Malatya’da küçükbaş hayvancılığında daha kaliteli ırk, kalite ve verimin artırılması adına yürütülen ‘Halk elinde hayvan ıslahı’ projesi ile yetiştiriciler neler yapmaları konusunda bilgilendiriliyor. Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde gerçekleşen eğitimde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Malatya’da yürütülen proje ile yerli gen kaynaklarındaki düşük verimin daha üst seviyelere çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti.

Malatya’da dikkatsizlik ve kural ihlalleri kameraya yansıdı

Malatya’da dikkatsizlik ve kural ihlalleri sonucu meydana gelen üç ayrı trafik kazası Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre Malatya’da! Hepimiz biriz, beraberiz, hep birlikte Türk Milletiyiz

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vahap Erdem’i ziyaret ederek bir süre görüştüler. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “Gönüllerimiz bir, davamız bir, inancımız bir, ülkümüz bir. Hepimiz biriz, beraberiz, hep birlikte Türk Milletiyiz. Sizleri seviyoruz. İnşallah bir dahaki sefere görüşürüz” diye konuştu.

Türkiye’de ilçe bazında hayata geçirilen ilk proje: 400 konuta daha doğal gaz sobası kurulacak

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in projesiyle dar gelirli ailelerin evleri doğal gaz sobalarıyla ısınıyor. Proje kapsamında konutlara doğal gaz sobası kurulumu yapılarak ailelerin, kış ayını sıcak ve huzurlu şekilde geçirmesi hedefleniyor. “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Battalgazi ilçe sınırları içerisinde 600 eve doğal gaz sobası kurulumu gerçekleşirken yeni hayata geçecek olan projeyle de 400 konut daha doğal gaz sobasına kavuşacak. Toplamda bin konuta soba kurulumu yapılacak. Proje Türkiye’de ilçe bazında hayata geçirilen ilk proje olma özelliği taşıyor.

Malatya'da vefat edenler (29 Kasım 2023)

Malatya'da 11 kişi hayatını kaybetti. 

Piyasalar 

Altının gram fiyatı 1903 lira, çeyrek altın 3 bin 121 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 9 derece olacak.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-