dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Prof. Dr. Okan Tüysüz: Malatya'da, deprem tehlikesi geçmemiştir!

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da anma programı düzenlendi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Bu faylarda herhangi bir şekilde artçı depremler olabilir. 5'llik depremler olabilir, 4'lük depremler olabilir, belki biraz daha üzerine çıkabilir. Ama 7 ve 7'nin üzerinde bir deprem bunlar üzerinde artık mümkün değildir. Malatya, büyük deprem tehlikesini atlatmıştır ama deprem tehlikesi geçmemiştir" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür: Malatya'daki iki üniversitede yer bilimleri bölümü kurulmalı!

Malatya'daki iki üniversitede yer bilimleri bölümünün kurulması gerektiğini belirten Görür, "Bir belediye başkanının kendi bölgesini, kentini tehdit eden deprem faylarını bulmak, buldurmak, o bilgiyi bilinir hale getirmek en önemli görevidir. Deprem kentini yöneten bir belediye başkanının bu bilgi ve beceride olmasını istiyoruz." dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Depremde işini yitirme oranı Malatya’da %40 oldu!

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrasında yorumlarıyla dikkat çeken Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu kez işsizlik oranlarına değindi. Ercan, "Deprem yalnızca yapıları göçertmez, çalışanları da işinden eder" diyerek, Malatya'daki işini yitirme oranını açıkladı. Depremde işini yitirme oranı Malatya’da %40 oldu.

Malatya'da, birçok zanaat ustası ayakta kalmak için direniyor!

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından birçok zanaat ustası farklı şehirlere taşınırken geride kalanlar ise ayakta kalmak için direniyor.6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da zanaat ustalarının iş yerleri ile evleri de hasar gördü. Depremler sonrası çok sayıda usta başka şehirlere taşınırken geride kalanlar ise ayakta kalmak için direniyor.

Malatya’da, Yavuz Selim Mahallesi’nde bir ilkokulun istinat duvarı büyük bir gürültü ile çöktü!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bir ilkokulun istinat duvarı çöktü. Okul kapalıyken meydana gelen olayda yaralanan olmadı.

6 Şubat ve 11 şehrin isimleri 43 ilin geçiş güzergahındaki ilçede yaşatılacak

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde belediye meclisi kararıyla bir caddeye "6 Şubat" ismi verildi, sokaklarda da depremden etkilenen 11 şehrin isimleri yaşatılacak. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, "Meclis toplantımızda unutulmasın diye ilçemizde yeni açılan yere '6 Şubat Caddesi', sokaklarına da 11 ilin isimlerini verdik" dedi.

Başkan Gürkan: Yeni Malatyaspor’un süper ligde olacağına inanıyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Malatyaspor tesislerini ziyaret ederek, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, önümüzdeki sezonda Yeni Malatyaspor’un süper ligde hak ettiği yerde olacağına inandığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’dan Malatya’ya ziyaret

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerde Malatya’da görevlendirilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz beraberindeki heyetle depremlerin yıl dönümünde Malatya’yı ziyaret ederek Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi.

Malatya'da, okul ile iş yelerine giren 2 zanlı tutuklandı!

Malatya’da okul ile işyerlerinde hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 zanlı izlenen kamera görüntüleri sonrasında yakalandı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Deprem bölgesine fide ve tohum desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde kullanılmayan tarım arazilerinin etkinleştirilmesi için geçen yıl yaklaşık 127 milyon 413 bin lira ödenek sağladı.

İstasyon kavşağı üzerinde otomobille çarpışan motokurye yaralandı

Malatya’da otomobille çarpışarak yola savrulan motokurye yaralandı.Kaza, saat 20.00 sıralarında Malatya- Elazığ karayolu İstasyon kavşağı üzerinde meydana geldi.

Dünya genelinde azalan tütün kullanımı Türkiye’de artıyor

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına karşın Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çekti.

Eczanelerde bazı ilaçlar bulunamıyor

Enflasyon ve kur farkından dolayı bazı ilaç firmalarının Türkiye pazarından çekilmesiyle birlikte eczanelerde bazı ilaçların bulunamama oranı arttı. Bazı hastalar bu sebeple eczanelerden elleri boş dönüyor.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 18 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 31 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altının gram fiyatı 1998 lira, çeyrek altın 3 bin 284 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak. 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-