dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Günün Özeti


Günün Özeti
Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.
Narin

 

Malatya Yeni Adalet Sarayı’nın temelleri atıldı! 500 gün içerisinde hizmette olacak

Malatya’da 1 milyar 461 milyon TL’ye mal olacak olan Yeni Adalet Sarayı’nın temelleri, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımı ile atıldı. Bakan Tunç, deprem bölgesinde ağır hasar alan ve yıkılan yargı binaları olduğunu belirterek 24 yeni adalet sarayının yapımını yatırım programına aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Malatya’mıza 11.5 milyar lira kaynak aktarmış durumdayız!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatyalı İş İnsanları Derneği yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Malatya’yı derinden yaralayan depremlerden sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Malatya’ya 11.5 milyar lira kaynak aktarıldığını belirten Yılmaz, konuşmasının devamında; “Güçlü bir bütçemiz var. Benim hiç kuşkum yok ki, Malatya eskisinden daha da güçlü olacak. Malatya’da eskisinden de daha fazla nüfus yaşayacak. Malatya, eskisinden daha çok üretim ve ihracat yapacak. Sadece biraz zamana ihtiyaç var” dedi. 

Malatya'da Narkogüç-48 operasyonu! 4 zehir taciri yakalandı

İçişleri Bakanlığı'nca uyuşturucu imalatçıları ve satıcılarına yönelik düzenlenen "Narkogüç" operasyonlarının 49'uncusu yapıldı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 32 kilogram skunk ele geçirildi. 4 zehir taciri yakalandı.

Tarih verildi! Malatya'da kuralar çekiliyor

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, TOKİ konutlarının ilk kuralarının 17 Şubat'ta çekileceğini açıkladı.

Malatya'da 6 bin 181 konutun kurası çekilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya teşrifleriyle 5 bin 140'ı il ve ilçe merkezlerinde, 1041'i kırsalda olmak üzere toplam 6 bin 181 konutun kurasının çekileceğini söyledi. Yılmaz, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Buluşması'ndaki konuşmasında, attıkları adımların, yaptıkları politikaların olumlu yansımalarını görmeye başladıklarını belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak: Yeni bir Akçadağ inşa edeceğiz!

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “6 Şubat’ın izlerini silmeye kararlıyız, tek bir vatandaşımızı mağdur etmeden birlik beraberlik içerisinde yeni bir Akçadağ inşa edeceğiz” dedi.

Yıldırım: "Yeni Malatya’yı kurarken, Yeni Malatyaspor’u da ayağa kaldıracağız"

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Biz Malatya’yı enkaz içinde ayağa kaldırmaya talip olurken, Yeni Malalatspor’u da ayağa kaldıracağız” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı: Türkiye, önümüzdeki 10 sene yıldızı parlayacak ülke olacak

MÜSİAD Genel Başkanı Murat Asmalı, Türk ekonomisinin diğer ülkelere göre birçok avantajının olduğunu ifade ederek, “Türkiye, önümüzdeki 10 sene yıldızı parlayacak ülke olacak” dedi.

Milletvekili Babacan: Ağustos ayı itibariyle ikinci etap tamam!

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Kuzey Çevre Yolu hakkında bilgilendirme yaptı. Babacan: "Ulaştırma Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürümüz ile görüştüm. Ağustos ayı itibariyle de 12,1 km'lik 2. Etap bitirilecek, böylece toplamda Battalgazi’ye kadar 38,2 km’lik kesim trafiğe açılmış olacak" dedi.

Malatya’da 6 kilo 250 gram skunk ele geçirildi

Malatya’da polis ekiplerince şüpheli bir araçta yapılan aramada 6 kilo 280 gram skunk maddesi ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

Fitre ne kadar oldu, ne zaman verilir? (2024 Diyanet ramazan ayı fitre bedeli)

Diyanet, 2024 yılı ramazan ayı için fitre miktarını 130 lira olarak belirledi. Belirtilen tutar nakdi veya gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilecek.

Meteoroloji açıkladı: Hava nasıl olacak? Malatya'ya kar yağacak mı?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale hariç), Güneydoğu Anadolu (Siirt hariç) ile Muğla, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Malatya’da Mehmetçik Camii ibadete açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi bir yandan genel hizmet ve yatırımlarına devam ederken bir yandan da kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde ihtiyaç duyulan hizmetleri tamamlayarak kamu kurumlarının kullanımına sunuyor.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 6 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Çeyrek altın 3 bin 356 liradan, yarım altın 6 bin 731 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 402 liradan işlem görüyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 11 derece olacak. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-