dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Hüccetullah HAKDER / İnönü Üniversitesi Rektör Seçimi: MalatyaTime.com Anketi Neden Bu Kadar Önemli?

Hüccetullah HAKDER / İnönü Üniversitesi Rektör Seçimi: MalatyaTime.com Anketi Neden Bu Kadar Önemli?
İnönü Üniversitesi’nde rektörlük yarışı neden bu kadar önemli? Hüccetullah Hakder’in yazısı, yapılan anketlerin neden kritik olduğunu ve halkın beklentilerini detaylıca ele alıyor.
Narin

Evet, yine geldik bir rektörlük seçimi hikayesine. İnönü Üniversitesi’nde yeni rektör kim olacak? MalatyaTime.com olarak düzenlediğimiz anketin sonuçları oldukça çarpıcı. Ama durun bir dakika, bu anket neden bu kadar önemli?

Öncelikle şunu söyleyelim: 2016 öncesinde rektörler, üniversitede çalışan akademisyenlerin oylarıyla seçilirdi. Akademik camianın sesi, rektör seçimlerinde büyük bir etkiye sahipti. Ancak, 2016 sonrası yapılan değişikliklerle, rektörler YÖK’ün önerisi ve Cumhurbaşkanının ataması ile belirlenmeye başladı. Akademisyenlerin doğrudan oy kullanma hakkı ortadan kalktı. Şimdi, yerel dinamikler ne kadar etkili?

MalatyaTime.com olarak yaptığımız bu anket, halkın ve yerel STK’ların görüşlerini topluyor. Bu anket, rektörlük seçimlerinde dolaylı da olsa bir etkiye sahip olabilir. Yerel yöneticilere danışıldığında, bu anket sonuçları dikkate alınabilir. Yani, halkın kimin rektör olmasını istediğini gösteren bu anket, aslında üniversiteye liderlik edecek kişinin halk nezdindeki kabulünü de ortaya koyuyor.

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Halkın ve STK'ların Rektörü mü olacak?
    12-07-2024 14:47

    Bu anketin akademisyenlere uygulanması gerekir. Unutmayın, Rektör üniversiteyi yönetir. Toplumla barış içerisinde bir akademi oldukça anlamlı olmakla birlikte bu barışın kriterlerini toplum veya STK'lar belirler ise şu anda herkesin şikayetçi olduğu modeli oluşur. Ancak gerçek bir liyakat ve akademik kanaat ile belirlenir ise o zaman toplum için de en uygun yaklaşımın sergileneceginden kimsenin şüphesi olmasın. Sizin anketinizin oylanma yöntemine gelince, birkaç aday eşini dostunu arayıp oylarını artırma cihetine gitmiş gibi görünüyor. Bu girişimle rektör ataması etkilenecek akademinin halini düşünmek bile istemiyorum. Unutmayın,Üniversiteler; aile fertleri, belirli camialar, nepotizm, hususi tatmin vb. unsurlar için kurulmuş kuruluşlar değildir. Lütfen medyanın kıymetli temsilcileri olarak bu konuları da gözeterek toplumu bilgilendiriniz. Sonunda hepimizin üzüleceği veya kamu malının eş-dost-akraba kıskacında kalacağı endişesini bizlere yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-