dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya Eğitimde Dönüşüm Yaşıyor: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İle Yenilikler...

Malatya Eğitimde Dönüşüm Yaşıyor: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İle Yenilikler...
Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında bütün illerde olduğu gibi Malatya'daki okullarda uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin genelgeyi yayımladı. Model, okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıflarda öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyecek. Eğitici eğitimleri 3 Haziran’da başlarken, öğretmen eğitimleri 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Eğitimler, teorik ve uygulamalı olarak yapılacak ve modelin tüm bileşenleri etkin bir şekilde hayata geçirilecek.
Narin

Malatya, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelge doğrultusunda, 2024-2025 eğitim öğretim yılında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni uygulamaya başlıyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeylerinde öğrencilerin çok yönlü gelişimini desteklemeyi amaçlayan kapsamlı bir eğitim modelidir.

GENELGE MALATYA'DA DA UYGULANACAK 

Genelgeye göre, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli genelgesi, Malatya’daki okullarda da uygulanacak. Model, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî gelişimlerini desteklemeye yönelik olarak tasarlandı. Model kapsamında, eğitici eğitimleri 3 Haziran’da başlamış olup, öğretmen eğitimleri ise 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Malatya’daki okul yönetimleri, eğitimlerde elde edilen bilgileri okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde derslere girecek öğretmenlere aktaracak. Eğitimler, teorik ve uygulamalı olarak üç gün sürecek şekilde planlanacak. Öğretmenler ayrıca, branşlarına uygun olarak eğitim alacaklar.

GEREKLÄ° PLANLAMALAR YAPILIYOR 

Malatya’daki okul yöneticileri, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulanması için gerekli planlamaları yaparak, modelin tüm bileÅŸenlerini etkin ve doÄŸru bir ÅŸekilde hayata geçirmeyi hedefliyor. Ayrıca, modelin gerektirdiÄŸi kavramsal beceriler ve uygulamalar dikkate alınarak, öğrenci katılımını artıran, yaparak ve yaÅŸayarak öğrenmeye imkân tanıyan etkinlikler düzenlenecek. Genelge, özel eÄŸitim ihtiyacı olan öğrenciler için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli esas alınarak hazırlanmış ÖzelleÅŸtirilmiÅŸ Kapsamlı GeliÅŸimsel Rehberlik Programı'nın da uygulanmasını öngörüyor.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-