dore okulları
Malatya
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da 79 Bin Yeni Konut Yapılacak: Üç Bölgedeki Projelerin Sınırları da Belirlendi


Malatya’da 79 Bin Yeni Konut Yapılacak: Üç Bölgedeki Projelerin Sınırları da Belirlendi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da 79 bin yeni konutun inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Niyazi Mısri, İsmetiye ve Kavaklıbağ bölgelerindeki projelerin sınırları belirlendi ve ihale süreçleri başlatıldı.
Narin

alatya’da 79 bin yeni konut ve iş yeri inşa edileceğini açıklayan Bakan Kurum, Niyazi Mısri ve Kavaklıbağ bölgelerini kapsayan projelerin ihale süreçlerinin başladığını ifade etti. Çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağını ve yeni evlerine kavuşan ailelerin mutluluğunun devam edeceğini belirtti.

BURADA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ 

Depremin izlerini silene kadar Malatya’da bulunmaya devam edeceklerini kaydeden Bakan Kurum, ”Göreve geldiğimiz 2 Temmuz’dan bu yana 11 ilimizde toplam 49 bin yeni konutun daha inşasına başladık. Yine aynı süre zarfında Malatya’mız da 11 bin 168 yeni konutun ihalesini yaptık, yapımını başlattık. Şu ana kadar 10 bin 679 ailemizi yeni evlerine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık. Malatya’nın tüm ilçelerinde 79 bin yeni yuva ve işyerimizin bir an önce tamamlanması için tüm ekibimizle çalışıyoruz. Bir önceki ziyaretimizde Battalgazi ilçemizin Niyazi Mısri ve Turgut Temelli Caddelerinde saha çalışması yapmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirdik. Niyazi Mısri, İsmetiye, ve Kavaklıbağ’ı kapsayan Merkez 4 proje alanımızın sınırları artık kesinleşmiştir. Bu proje alanımızın 1. Etabında ihaleleri tamamladık. Diğer etaplarda da 1 ay içerisinde ihaleleri yapıp, inşa çalışmalarına başlayacağız. Malatya’mız için, hemşerilerimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDECEĞİZ

Bakan Murat Kurum, deprem bölgesinde inşa edilen 322 bin konutun büyük bir hızla tamamlandığını, 101 bin 254 konutun vatandaşlara teslim edildiğini belirtti. Yıl sonuna kadar bu sayının 200 bine ulaşacağını vurgulayan Kurum, Türkiye'nin her zorluktan daha güçlü çıkmayı başaran bir millet olduğunu söyledi.

BAKAN KURUM'DAN GAZZE'DEKİ YIKIMA TEPKİ 

İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de yüzyıllardır ayakta duran 820 caminin yıkıldığını da belirten Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İsrail zulmünü insanlığın yüzüne yeniden haykırdığını belirterek, “Onlar bizim bu acıları görmezden gelmemizi beklediler. Ama biz Türk milletiyiz. Biz zulme karşı ne zaman sustuk ki şimdi susacağız. Susmadık, susmayacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Söğütlü Cami’nin temeli atıldı.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-