dore okulları
Malatya
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da gök delinecek: Yıldırım, sel, ulaşımda aksamalara karşı uyarı yapıldı!

Malatya’da gök delinecek: Yıldırım, sel, ulaşımda aksamalara karşı uyarı yapıldı!
Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının beklendiği Malatya’da sel, su baskını, yıldırım, anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı Meteoroloji yetkilileri uyardı.
Narin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurt geneline ilişkin hava tahminlerini yayımladı. Ülke genelinde hava şartlarının parçalı ve çok bulutlu olması tahmininde bulunan Meteoroloji yetkilileri, Malatya için özellikle uyardı.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENTİSİ

Meteoroloji’den yapılana açıklamada şöyle denildi:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ve Balıkesir çevreleri, İç Ege ve İzmir çevreleri, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz , Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya ve Denizli çevreleri ile Bursa, Burdur ve Isparta, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'da Kuzeydoğudan (40-60 km/saat) kuvvetli esmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların yurdun İç Ege güney ve doğusunda mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Yurdun güney ve doğusunda güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

YILDIRIM, SU BASKINI VE ANİ RÜZGARLARA KARŞI UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre; 12.05.2023 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya ve Denizli çevreleri ile Bursa, Burdur ve Isparta, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat ve Adıyaman çevreleri yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Tunceli, Elazığ çevreleri kuvvetli olması bekleniyor.”

MALATYA’DA YAĞIŞA DİKKAT

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmeye başladığı Malatya’da ise en düşük sıcaklık 13, en yüksek sıcaklık ise 23 derece olması bekleniyor. Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği öğrenildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-