Malatya’da Memleket Hasreti Ticaretle Buluştu

Almanya’dan gelen yaklaşık 70 kişilik gurbetçi grup, Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ziyarette hem memleket havası solundu, hem de Malatya’nın ekonomik gücü ve kayısının stratejik önemi konuşuldu. MTB Başkanı Ramazan Özcan, depremler ve zirai dona rağmen kentin üretim gücüne dikkat çekti.

Almanya’da yaşayan yaklaşık 70 kişilik gurbetçi grup, bir dizi ziyaret kapsamında Malatya’ya geldi. Malatya Ticaret Borsası’na (MTB) yapılan ziyaret, samimi anlara sahne oldu.
MEMLEKET HASRETİ BORSA ZİYARETİNDE GİDERİLDİ
Ziyaret sırasında gurbetçilere Ticaret Borsası'nın çalışmaları ve kent ekonomisine katkıları hakkında bilgi verildi. Grup adına konuşan iş insanı Hasan Doğan, Malatya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, memleket havası solumanın kendileri için tarif edilemez bir duygu olduğunu ifade etti.
DEPREM VE ZİRAİ DON MALATYA’YI YIKMADI
MTB Başkanı Ramazan Özcan, Malatya’nın son dönemde yaşadığı 6 Şubat depremleri ve 12 Nisan’da meydana gelen zirai don olayının tarım ve ekonomi üzerindeki etkilerini anlattı. Tüm zorluklara rağmen Malatya’nın üretim gücüne ve dayanıklılığına vurgu yaptı.
KAYISI STRATEJİK ÜRÜN OLARAK ÖNE ÇIKIYOR
Özcan, Malatya’nın en önemli ihracat ürünü olan kayısının çeşitleri ve üretim süreçleriyle ilgili de bilgi verdi. Sunum, gurbetçiler tarafından ilgiyle izlendi.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.