dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da Öğrencilere Yüzde 100 Zam Şoku! Özel Yurt Fiyatları Kiraları Geçti

Malatya’da Öğrencilere Yüzde 100 Zam Şoku! Özel Yurt Fiyatları Kiraları Geçti
Üniversite eğitimi için özel yurtlarda kalan öğrencilere yapılan yüzde 100 oranındaki zam, Malatya’da da büyük yankı uyandırdı. Özellikle Malatya’daki özel yurtlarda barınma ihtiyacını karşılamakta zorlanan öğrenciler, fahiş fiyat artışları nedeniyle büyük bir şok yaşadı. Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, özel yurtlara yapılan zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, bu artışların hem öğrenciler hem de aileleri üzerinde ağır bir ekonomik yük oluşturduğunu belirtti.
Narin

Üniversite eğitimi için barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel yurtlarda kalan öğrencilere, bu yıl %100 oranında bir zam yapıldı. Özellikle büyük şehirlerde devlet yurtlarının kapasite yetersizliği nedeniyle özel yurtlara yönelen öğrenciler, artan fiyatlar karşısında büyük bir şok yaşadı.

ÖĞRENCİLER BARINMA SORUNU YAŞIYOR 

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, özel yurt fiyatlarına yapılan fahiş zamlara ilişkin tgrthaber.com'a özel açıklamalarda bulundu. Güllü, “Binlerce öğrenci yüksek kira ve yurt yetersizliği nedeniyle barınma sorunu yaşıyor. Özel yurt ücretleri, öğrenci ve aileler için katlanabilir olmaktan çıktı,” dedi.

Güllü, devlet yurtlarının kapasitesinin yetersizliğinin öğrencileri özel yurtlara yöneltmek zorunda bıraktığını ve bu durumun barınma krizini derinleştirdiğini vurguladı. “Özel yurtlar, devletin belirlediği enflasyon oranlarını aşan fiyat artışları yapamazlar. Yüksek Öğretim Kurumlarına yönelik barınma hizmetleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının denetimi altındadır ve bu denetim eksiklikleri büyük sorunlar yaratmaktadır,” diye ekledi.

BU DURUM DENETLENMELİ 

Zamlar ve Yasal Düzenlemeler: Güllü, özel yurt fiyatlarının belirlenmesinde yıllık enflasyon oranlarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Devletin belirlediği enflasyon oranı %57 iken, yurtlarda %100, %150 hatta %200 oranında artışlar yapılıyorsa, bu artışların yasal gerekçelerini kanıtlamak zorundalar,” şeklinde konuştu. Ayrıca, özel yurtların ticari amaçla hareket edemeyeceğini ve bu durumun denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-