dore okulları
Malatya
21 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya'da orta hasarlı binalar yıkılacak mı? Uzmanlar ne diyor?


Malatya'da orta hasarlı binalar yıkılacak mı? Uzmanlar ne diyor?
Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar alan Malatya'da, ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken gözler orta hasarlı binalara çevrildi. Orta hasarlı tespiti yapılan evlerin yıkılıp yıkılmayacağı merak konusu oldu. Peki, orta hasarlı binalar da yıkılacak mı? Uzmanlar bu konuda ne diyor? Vatandaşların, en çok merak ettiği konuların başında gelen orta hasarlı binalarla ilgili neler yapılacak? Uzmanlar, bu konuda orta hasarlı olan yapıların yüzde 50'sinin kurtarılabileceği görüşünü savunuyor.
Narin

Malatya'da yıkıcı depremlerden sonra son bilgilere göre, 45 bini aÅŸkın binanın yıkık, ağır hasarlı, acil yıkılacak ve orta hasarlı olduÄŸu açıklandı. Bir yandan ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken diÄŸer yandan da orta hasarlı binaların akıbetinin ne olacağı gündemdeki yerini koruyor. 

MALATYA'DAKÄ° ORTA HASARLI BÄ°NALAR YIKILACAK MI?

KahramanmaraÅŸ depremlerinin ilk günlerinde Çevre Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum, orta hasarlı binalarla ilgili yapılacak olan çalışmayı açıklamıştı. Bakan Kurum, orta hasarlı binaların da yıkılacağını ve güçlendirme yapılmayacağını açıklamıştı. Zaman içerisinde yapılan çalışmalar durumu deÄŸiÅŸtirdi. 

UZMANLAR, ORTA HASARLI BİNALAR İÇİN NE DİYOR?

Son olarak alınan uzman görüşlerine göre, orta hasarlı binaların çoğu kurtarılabilecek duurmda. Çünkü hasar tespiti yapılırken, duvarları yıkılan evlere de ağır hasarlı raporu verildiği iddia ediliyor. Oysa kolon ve kirişlerde sorun olmadıkça binaların kurtarılabileceğini açıklayan uzmanlar, vatandaşları bu konuda uyarıyor. Erkenden acele edip evlerinden kapı ve pencerelerin sökülmemesini isteyen uzmanlar, iyi bir çalışmayla milli servet olan bu yapıların kurtarılabileceğini bildiriyor. Öte yandan son meclis toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da bu yönde bilgiler aktarıp vatandaşları uyarmıştı.

HABER MERKEZÄ°-MALATYA TÄ°ME

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 5
    SEVDÄ°M
  • 3
    ALKIÅž
  • 1
    KOMÄ°K
  • 1
    Ä°NANILMAZ
  • 11
    ÃœZGÃœN
  • 18
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    t44
    03-07-2023 20:16

    ORTA HASARLI BİNA -06 Şubat asrın felaketi. Bunu kabul edelim. Asrın felaketini bir günde geçiren binaya önce ağır hasarlı denilecek, sonra biri veya birileri çıkıp itiraz edecek orta hasarlı bina durumuna dönüştürülecek.. Oh ne kolay değil mi?.. Yok işte o kadar kolay olmamalı.. Nasıl mı? Aynı gün asrın felaketi iki deprem yaşanacak et ve kemik gibi beton ve demir biribirinden bağı azalacak, binalar yorgun düşecek, yetmezmiş gibi artçı depremler peşpeşe devam edecek, sonra orta hasarlı bina yıkılmasına karşı milli servettir diye bina güçlendirilerek korunacak. Vay be!. "Hadi ordan!" demezler mi adama!. Kim orta hasarlı binayı güçlendirelim diyorsa maddi çıkarı vardır ya da aldatılmıştır. Çünkü müteahhit prestij varsa birden fazla bağımsız bölümü kurtarma ve para, arsa sahibi ise varsa birden fazla bağımsız bölümü koruma, inş. teknik elemanı egosu hem de iş derdinde. Bu üçlü güç için insan canı ikincil sırada. Demezler mi ki "müteahhit, inş elamanı şimdiye kadar depreme dayaklı bina niçin yapmadınız da şimdi aslan kesilmektesiniz?" Yöneticiler deprem fay hattı üzerini niçin imara açtınınız? Şimdi de bilim ile "orta hasarlı binaları güçlendirin" demektesiniz. Kim işi yapacak? Yine aynı kişiler vb. Vay canına! Yöneticiler de bina güçlendirme işine inandırıldı. Depremzede olarak "orta hasarlı binalar yıkılacak" diyen yöneticilere duyurulur dediklerim. Beğenmiyorsan git mahkemeye dava aç" der yönetim. Sonra sürünmek var süreçte. Depremzedeler TOKÎ yeni sağlam konutlarında yaşamak istiyor.Hadi hayırlısı olsun

  • yorum avatar
    öğretmen
    08-06-2023 01:26

    depremin üzerinden 4 ay geçti oturduğum ev için ilk deprem sonrası mühendisler gelip orta hasar raporu verdiler.Bizlerede ev riskli 4 veya 5 şiddetindeki depremde sıkıntı yaratır boşaltsanız iyi olur dedi.bizlerde 11 daire binayı acilen boşaltım çil yavrusu gibi herbirimiz farklı bölgelere evlerimizi taşıdık.Kimimiz köydeki ahırları temizleyip eşya koyduk kimimiz depolara milyarlık eşyaları doldurduk.ikinci kontrol yapıldı ve yine ağır hasar verildi.ama nolacak bilmiyoruzzzzz .lütfen belediye başkanı değil yetkili biri olaya el atıp bizleri bilgilendirsin .perişanlık dizzz boyuuuu.MALATYA VE MALATYA LI SAHİPSİZ OLMAMALI.

  • yorum avatar
    veysel
    07-06-2023 00:36

    Milli servet insandır.İnsandan kıymetli ne var acaba.Elazığ depreminde orta hasar verilen binalar milletin üstüne yıkıldı AMA OLSUN MİLLİ SERVET KURTULDUMU diyelim.Yazık lütfen işi bilene devredelim.ortalıkta bilgi kirliliği var .Sayın Cumhurbaşkanımız orta hasar yok demedimi hemde seçimden sadece 1 hafta önce .Şimdi lütfen çevre bakanı çıksın ve konuya açıklık getirsin.

  • yorum avatar
    Mustafa
    12-05-2023 16:30

    Ağır hasarlı evim gelin oturun kirası da 5 bin

  • yorum avatar
    mrc
    19-04-2023 02:05

    Eski kömürtevzinin orada oturuyoruz. Geçen sene inşaatı biten sıfır bir eve taşındık. Daire içindeki duvarlar çatlamayı bırakın neredeyse yan yatacak. Binanın kolanlarında yarıklar oluştu içindeki demirler çıktı. Orta hasar verdiler. Bir yıllık bir bina orta hasara çıktı. Elazığ depremini yaşamış olsaydı büyük ihtimal yıkılırdı. Çevremizdeki bütün binalar az hasarlıyken bu daire orta hasar aldı... istediğiniz güçlendirmeyi yapın ne kimse oturur ne kimse satın alır.

  • yorum avatar
    Malatyalı
    18-04-2023 22:21

    Elazığ depreminde ağır hasarlı binaları azhasara çevirdiniz gibiyse bırakın başımızın çaresine kendimiz bakalım daha fazla cankaybına tahammül edemeyiz

  • yorum avatar
    Viran olduk
    18-04-2023 21:13

    Selattin Gürkan o evlerde akpli vekillerle beraber otursun

  • yorum avatar
    Nuri
    18-04-2023 11:21

    Merak ediyorum o uzman arkadaşlar hasarlı binalarda otururlar mı. Kendini sağlama alan ağırı, ortaya, ortayı, hafife çevirmenin derdine düşmüş. Allah yardımcımız olsun. Dünya malı gözümüzü kör etmiş.

  • yorum avatar
    Vatan daÅŸ
    18-04-2023 09:56

    Vicdan yoksunu, cahil, milletine düşman, yargılanma korkusu ile artık saçma sapan açıklamalar yapan bir başkan örneği...Tarım arazilerini imara açan siz, 13-15 kata kadar izin veren siz, yapan mütahitler akp li, Malatya ölü sayısı Adıyaman Kahramanmaraş Hatay ı yakalayamadı, inşallah bir dahaki depremde yakalayacağız derdindesiniz sanki, çünkü 2 aydır ağır hasarlı binaları hafif ve orta hasara çevirmek gibi bir fantaziniz var. Bu millet size güvenmiyor, Geçip oturmaz o dairelere. Şimdi daha iyi anladık sizlerin Allah'tan korkunuz yok.

  • yorum avatar
    Vatan DaÅŸ
    18-04-2023 09:48

    Yıkın hepsini TOKİ den hak sahipliği verin bu iş kapansın. Aylardır ağır hasar verdiğiniz sitelere tekrar ekip gönderip ağırdan az veya ortaya çevirmenin mantıklı bir yanı yoktur. Kimse artık binalara güvenmiyor, ayrıca siz kapı pencere dökmeyin açıklaması yapmadınız 2 ay sonra mimarlık odası yaptı o açıklamayı. Siz belediye olarak musluklardan temiz su bile akıtmayı başaramıyorsunuz. Tarım arazilerini imara açan siz ve sizden öncekiler, çok kata İmar izni veren siz, akp li mütahitler, yapı denetim şirketleri, geçmişteki ve şimdiki belediye başkanı hepiniz suçlusunuz. Milli servet değil oralar mezar. Hâlâ akıllanmadınız malesef. Allah korkunuz yok çünkü. Malatya da ölümler az mı geldi? Bir sonraki depremde Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ı yakalamak amaçlanıyor herhalde, beklenen rakamlara ulaşmayı hedefliyorsanız yanılıyorsunuz. Bu halk aptal gerizekalı değil, olmayacaktı. Hepiniz ihmallerinizin cezasını çekersiniz umarım.

  • yorum avatar
    merve
    18-04-2023 04:23

    hakim bey apartmani Sivrice depreminde orta hasarlı çıkıp guxlendirme yapilmis sonuç 6 şubat depreminde yerle bir oldu demek ki güçlendirmeye çok da güvenmemek lazım.zaten binalar laçka oldu sallamaktan az hasarlilarin bile ben bir daha deprem kaldirabilecegini dusunmuyorum

  • yorum avatar
    Malatyali MEHMET
    17-04-2023 23:12

    KARDESIM BEN TEVFIK TEMELLIDE OTURUYORUM BIZIM ÖNÜMÜZDE TEMMELIYE BAKAN TARAFTA YIKILACAK BINA VAR YIKACAKSANIZ YIKINKI BIZDE EVİMİZİ YAPTIRALIM ONUN YÜZÜNDEN NE EVİMİZE GOCEBILIYORUZ NEDE YAPTIRABILIYORUZ BIZ EVİMİZE GOCMEK İSTİYORUZ AMA HASARLI EVDEN DOLAYI BEKLIYORUZ NE YAPILACAKSA YAPILSIN KURTULALIM YETKİLİLERİN DİKKATİNE YARIN CIMEREDE BILDIRECEM ÇÜNKÜ BEN MADURUM EVIM SAĞLAM OTURAMIYORUM

  • yorum avatar
    Depremzede
    17-04-2023 22:08

    Başta orta hasarlı ve ağır hasarlı binalar yikilacak denildi herkes evini boşalttı herseyi söktü iş işten geçtikten sonra yok biz açıklama yapmıştık yaptıkları açıklama son bir hafta içinde yapıldı gerçekten artık ölmedik ama sürülmekten beter olduk.

  • yorum avatar
    Depremzede
    17-04-2023 22:08

    Başta orta hasarlı ve ağır hasarlı binalar yikilacak denildi herkes evini boşalttı herseyi söktü iş işten geçtikten sonra yok biz açıklama yapmıştık yaptıkları açıklama son bir hafta içinde yapıldı gerçekten artık ölmedik ama sürülmekten beter olduk.

  • yorum avatar
    Aydın
    17-04-2023 21:55

    Neyi kurtaracaksın ..Milli servetmiş..İnsanın canı binadan daha mı az değerli..İnsanlar ölünce bunun hesabını belediye başkanı verebilecek mi.. verecekmi

  • yorum avatar
    Songul
    17-04-2023 21:29

    Belediye başkanı denen birimi var vicdanım rahat diyor bostan başı imarini kim açtı eskilerini bile diyorlardı bostan diye trilyonlara sattınız şimdide orta tasarımı düşünüyor kac kişiyse bina içerisinde öldüreceksiniz doymadinizmi

  • yorum avatar
    Ramazan Özcan
    17-04-2023 21:02

    Insan hayatı bu kadar ucuz değil. Zamanında verilen yanlış kararlar bir çok aileyi ya yok etti, yada bizim gibi perişan etti . Bir daha bu yanlışlar olmaz inşallah. Sağlam olan zeminlerde kentsel dönüşüm yerinde yapılmalı. Boşaltılan yerler birilerine daha sonra peşkeş cekilmemeli.

  • yorum avatar
    Zeliha
    17-04-2023 20:18

    Bizimevimize önce ağırhasarverip şerit çektiler biz evi boşalttık sonrada orta hasar verdiler bizde ne yapacağımızı şaşırdık önce ağır hasar sonrada orta hasar verilen evde nasıl oturabiliriz bilemiyorum.

  • yorum avatar
    Ä°brahim
    17-04-2023 18:43

    Ulan nasıl can vereceksiniz utanmazlar, orta hasarlılar da yıkılsın yeni sağlam evler yapılsın. Cumhurbaşkanı ve çevre bakanı 'güçlendirme müçlendirme yapmayacaz hepsini yıkıp sağlam evler yapacaz' derken bu belediye başkanlarına ne oluyorda güclendirmekten bahsediyorlar. Allah şerlerinden korusun.

  • yorum avatar
    Ah sahipsiz Malatya
    17-04-2023 14:33

    Malatyatime; kafalar zaten karmakarışık sizin İçeriğini doldurmadan yaptığınız haber ve yetkililerin dayanaksız açıklamaları nedeniyle ortalık toz duman olmuş. Şimdi biz evlerimize girmek için orta hasarlı binalarımızı tamir edelim mi? Etmeyelim mi? biri net bir açıklama yapsın.

  • yorum avatar
    Aaa
    17-04-2023 14:27

    Bu salattin cumhurbaşkanını bakanmi bu kendi mi kurtarmanın derdinde gelsin bizi öldürsün gitsin enkaz altında kalmaya gerek yok

  • yorum avatar
    Semra
    17-04-2023 13:05

    Allah belanızı versin Elazığ depreminde az hasar deyip verdikleri bina malatyadaki ilk depremde bina yıkıldı insanlar altında kaldı enkazın Allah koymasın size Allah belanızı versin

  • yorum avatar
    Sezai
    17-04-2023 12:13

    35 yıllık bina böylesi bir kıyamet sonucu ayakta durması dahi mücize bu saatten sonra güçlendirme diye birşey olamaz ancak mezar olur. Biraz vicdan ve merhamet

  • yorum avatar
    Malatyalı
    17-04-2023 09:50

    Arkadaşlar pazarcık Elbistan ve arkasında yüzlerce artçı depremler, sarsıla sarsıla evler yaşlı ve ağır hasta bir insana dönüştü. Binlerce can yetirdik. Binalar evler paramparça, çıplak göz ile bakıldığında hayatın idame edilmesinin mümkün olmadığı görülmektedir. Uzmanlar binalar kurtarılabilir diyorlar kurtardıktan sonra uzmanlar o geleceği meçhul olan evlerde kendileri oturabileceklermi. Başkan milli servet diyor ölenler milli servet değilmiydi, insanları bir daha öldürüp birdahamı milli servet diyeceksiniz. Lütfen kurban olam yapmayın bunu.

  • yorum avatar
    VatandaÅŸ
    17-04-2023 09:06

    Üç büyük deprem gören küçüklerde hadi hesabı yok bunların zaten iki binden önce yapılardır mutlaka yıkılması lazım depremler devam ediyor.

  • yorum avatar
    Ozlem
    17-04-2023 07:27

    Annemletin evine Orta Hasar verildi.Krisler de catlak var.Kolon demirleti iyi baglanmamis fisarida goruluyor.Tanifiklar evleti gezen baska illerdeki muhendis akrabalarina foto atmislar .Onlar da demis canlarini kurtarfiklarina sukretsinler.Aslen agir hadarli bina demis.Bakalim son bakimda ne diyecekler.Apartman sakinlerin cogu oturmayiz diyorlar.Can bizim canimiz.Vicdaninizla bakin lutfen.Krosler de ve kolon da bir sey yoksa tabiki kurtarilsin bina.

  • yorum avatar
    Napolyon
    17-04-2023 07:22

    Hala ders almadınız değilmi? Bu kadar çok yıkımın nedeni Elazığ depremin de tedbir almamanız adamlar çoğunu yıktı bak bu depremde zaayat vermediler ya Malatya? Hala akıllanmiyor

  • yorum avatar
    Mobil-17521DoÄŸrucu
    17-04-2023 07:19

    Hatay/Antakya'da bulunan binamıza orta hasarlı tespiti yapılmış ancak sağında ve solunda bulunan binalara acil yıkım kararı çıkmış bu nasıl bir tespit yapmak?Eğer buna rağmen tamir edilip oturulacak kararı verilirse buyurun 1 yıl ev kirası almadan bedava vereceğim,oturacak yiğit varsa otursun.Başta o tespiti yapanlara çağrı yapıyorum.

  • yorum avatar
    Ahmet Bey
    17-04-2023 07:08

    AĞIR VE ORTA HASARLI BİNALAR KESİNLİKLE YIKILMALI. İNTAR ETMEK İSTEMİYORSAK OTURMAMALIYIZ. BUNU HAFİFE ALMAMAK GEREKİR Kİ BEKLENEN 7,0 ŞİDDETİNDE DEPREMLER VAR DENİLİYOR UZMANLAR YARAFINDAN. BUNUN GERİYE DÖNÜŞÜ OLMAZ. ALLAH KORUSUN ÇÜNKÜ BİNALAR DENGEYİ KAYBETMİŞ DURUMDA..

  • yorum avatar
    Depremzede
    17-04-2023 05:32

    Eee malatyanın başını yedıler yönetenler ağır hasarlı evımız onların olsun gıdıp otursunlar az yeselermiş baş edemeyıp maliyetın altında kalınca durum ortada yaptırın bunlar neyın kafasını yaşıyorlar

  • yorum avatar
    Depremzede
    17-04-2023 05:19

    Orta ve ağır hasara bi şey olmayacak, depremde yıkılmayacağına garanti bir kağıt yazsınlar ki devlet gidecek onca canların hesabını ve tazminatını iki dünyada da ödesin. Binalara ağır ve orta hasar veren, T.C. devletimizin başkanı, çevre ve şehircilik bakanı yıkılsın diyorsa bunlara giden bilgiler az değildir. Milletin canı ile oynamasınlar.

  • yorum avatar
    Yunus
    17-04-2023 04:53

    Ya o kadar kolaysa vereyim anahtarı sayın Gürkan başkan getirsin ailesini kirada almayacak bir ömür otursunlar bakalım oturabiliyirmu bu karar millet için büyük bir deprem olur rant peşinde olmasınlar önce kendilerini sorgulasinlar bu binalar yapılırken biz nerdeydik... Baskalarin malın üstüne ahkam kesmesinler akp üyesi olarak akp ye büyük bir darbedir gündeme gelmesi bile cokgu kesim oyunu vermeyecekten yana artık bence sözü geri alsınlar....

  • yorum avatar
    Haci
    17-04-2023 01:50

    Altı nokta sekiz depremde ozaman dediniz siyayin oturun Milet sıvadı bu depremde ne oldu hepisine mezar oldu belediye başkanları şimdi az hasarlı orta hasarlı binalari kutaririz diyorlar yinemi millete mezar hazırlıyorsunuz siz insatci degilsini selatin Gürkan Osman güder bunlara soruyorum kaç yıl inasat işinde calisitiniz insan önce binani temelini inceleyin binalar yerinde kaymismi buna bakın sizin dediğiniz porofosler kağıt üzerinde akıl veriyorlar milletin hayatiyla oynamayın yoksam ahirete bu milletin iki eli yakınız da olur Murat kurum diyor ota hasarli ağır hasarlı binalar yıkılacak diyor sizler bir bakanın sözünü ciyniyorsunuz kendinize gelin kimsenin hayatiyla oynamayin

  • yorum avatar
    Hasan Gündúz
    17-04-2023 01:30

    Maşaallah herkes deprem uzmanı inşaat mühendisi mimar yorumlar bir sürü.Yorulan binalar sıvılaşan zeminler !.. Malatyanın bostanbaşı Fahri kayıhan bu rdaki bütün yapıları yıkalım gitsin.Bilimsel incelemelerle kurtarılacak güçlendirme yapılacaklarıda yıkalım hafif hasarlılarıda yıkalım hatta bir tane bina bırakmayalım.Çadırlarda konteynerlerde yaşayalım yıllarca.Büyük depremler okacak ya etkilenmeyiz böylece.

  • yorum avatar
    Ramazan
    17-04-2023 01:15

    Bidahaki gelecek depremde insanların garantisini verebilirimsiniz Binanın röntgenini çektiniz mi?Binlerce insan öldü söylemeye gerek yok bence..Bu insanların nabalını günahını kim taşıyabilir..Kimseyi kandirmayalım lütfen biseylerin önlemini baştan alalım kiSonu hüsran bitmesin Yıkılsın orta hasarlılar.

  • yorum avatar
    Mehmet
    17-04-2023 00:24

    Once orta hasarli binalar yikilacak denildi simdide yikilmiyacak deniliyo zaten orta hasarli binalar zaten yorgun bina oldular bizim canimizin guvenligini onlar sagliyacaklar bizim vebalimizi orta hasarli binalar yikilmiyacak belki kurtarilabilir denen kisiler nasıl alacaklar zaten korkumuzdan simdi bile zor duruyoruz

  • yorum avatar
    Eski akpli
    16-04-2023 23:17

    Valla bunlar için yorum yazıp günaha girmek istemiyorum

  • yorum avatar
    Rüya
    16-04-2023 23:10

    Bir evde ya oturulur yada oturulmaz orta nedir?

  • yorum avatar
    Suayip
    16-04-2023 22:17

    Bilimin ışığından hareket etmek gerekir. Bilim ne diyorsa o. Bostanbaşı ve fahri kayahanda hasar alan binalar bir dahaki depremde (allah muhafaza) sanırım ayakda durması imkansız. Deprem bilimcileri malatya'da henüz tehlike geçmiş deyil. Sayın selahattin Gürkan bence bilim insanlarının tavsiyesi doğrultusunda hareket etmeli. O iki bölgedede bilinen gerçekler var. Bence yapmayın insanları yıkıklar altında bırakacak kararlar almayın. Para sadece el kiridir. Ama insan paha biçilemez. Saygıyla.

  • yorum avatar
    Åžahin
    16-04-2023 22:00

    Bencede ylkllsln adam orta hasar demiş bizim sitedekileri itraz etmiş bizim binamlz iyi demişler mühendis çok ya hasar yoksa niye binaya giremiyorsunuz korkudan boş işler peşinde kosmayln ylkllacaksa ylkllsln ben ylkllma taraftarlylm

  • yorum avatar
    Yabancı Gelin
    16-04-2023 21:44

    Allah aşkına bizi gerçekten öldürmeden rahat etmeyeceksiniz. Kendinizi kurtarmak için bunu yapıyorsunuz. Hasarsız eve neden orta hasar desinler gelenlerin başka derdi mi yok. Her şeye bir itiraz. Belediye başkanı kendisi yaşasın o zaman o evlerde. Neden sağlam bina yapılmasına bu kadar karşılar bu köhne kokuşmuş düşüncelerle nereye varacaklar. 11 ilde felaket olmuş bir tek Malatya itiraz hak arama o bu saçma sapan uzatıp duruyorlar. Vermişsin onayları iste kabul et artık ve yıkıldılar simdi kendinizi yama yaparak mı aklayacaksınız. Kaç ay oldu Allah aşkına ya bir belirsizlik..

  • yorum avatar
    Vebailini başkanmı çekecek
    16-04-2023 21:43

    Sistem hep zenginemi çalışır birden fazla evi olanlar adaöını bulup hagife çevirtiyor sonrada satacak daha sonra ki depremde ölenlerin hesabını başkanmı verecel yoksa o zenginler mı

  • yorum avatar
    Malatyalı
    16-04-2023 21:06

    Yazıklar olsun size ve size oy verenlere siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bu insanların vebalinden nasıl kurtulursunuz başka bir deprem gerçekleşirse bu kadar kendi vatandaşına düşman bir ülke daha yokturdur eminim bizim ülkemiz dışında

  • yorum avatar
    Ahmet
    16-04-2023 21:03

    Orta hasarlı bina nekadar varsa yıkılması lazım budepremde yakınlarımida 6kişi öldü elazıgdepreminde azhasar dedikleri binadan 6tane benim akraba tolamda 162 kişi geceki depremde ilk sarsıntıda bina çöktü ve162 kişi canverdi bunun surumlusu kim hani bina azhasarlıydı büyle yapmayın yazık bu binalarda insanlar yaşayacak orta hasarlı bütün binalar yıkılmama ne olduda şimdi o uzmanlar Allahın huzurunda nasıl hesap verecekler yapmayın yazıktır insanlar ihmal yüzünde toprağa girmesin

  • yorum avatar
    Musti
    16-04-2023 20:56

    Son zamanlarda; belediye, mimarlar odası, ınşaat mühendisleri odasının ortak olarak kendileri için acılan ve açılacak olan davalardan sıyrılmak için yerel basinda bu şekilde edebiyat yaptıklarına şahit oluyoruz. Hadi gelsin o başkan veya o hocalar aileleri ile birlikte ağır hasarlı bir binaya vatandaşa örnek olarak otursun (biraz sıkar) bizde kendilerini örnek alalım.

  • yorum avatar
    Murat ölmez
    16-04-2023 20:55

    Evim ağır hasarlı verildi kolonlar bajildi çatlamış demirin kadar çıkmış adam bunu görüpte agir hasar vermiş bizim denetim adamımız değil devletin verdiği denetim adamlar. Onlar bak emri veren sizler olup.siz tespit ettiniz şimdi de kendi kararınızı bunu yapıyorsanız. Olacak iş değil elazig depreminde hasar alan binalarda aynısı oldu.az hasar verdiler az hasar binaların hepsi şuan çöktü ya yapın millet otursun yada yapmayın disarda kalalım.

  • yorum avatar
    Musti
    16-04-2023 20:46

    Son zamanlarda; belediye, mimarlar odası, ınşaat mühendisleri odasının ortak olarak kendileri için acılan ve açılacak olan davalardan sıyrılmak için yerel basinda bu şekilde edebiyat yaptıklarına şahit oluyoruz. Hadi gelsin o başkan veya o hocalar aileleri ile birlikte ağır hasarlı bir binaya vatandaşa örnek olarak otursun (biraz sıkar) bizde kendilerini örnek alalım.

  • yorum avatar
    Malatya
    16-04-2023 20:12

    2000 önceki yapıların sağlam olmadıklarını söyleyenler nerde 1987 yapımı bir bina daha kaç depreme dayanirki acaba özü canlı canlı taputa girmemizi istiyorlar

  • yorum avatar
    MaÄŸdur
    16-04-2023 20:10

    20 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama sorumluluk almak yok bu binalara hangi belediye ruhsat verdi yok orası imara uygun değilmiş öyle ise niye imara açtınız tüm orta hasarlılar dahil yikilmali devlette herkese ücretsiz evini yapıp teslim etmeli.

  • yorum avatar
    Ahmet
    16-04-2023 19:08

    Kolon patlak krişler catlak donatı eğilmiş kolondan krişden dışarı çıkmış gözle görülüyor proflar bakınca gözle görulenler kaybolmuş binalar ağır hasalı değilmişte hafif hasarlıymış birde bakanları suçluyorlar hepsi fotoğraflarla ispatlı olmasına rağmen

  • yorum avatar
    DoÄŸanÅŸehirli kral
    16-04-2023 18:35

    Başkan orta hasar demedi, başkan ağır hasarlilarin yüzde 5o si kurtarılabilir dedi. Malatya öncelikle oy kullanmayı öğrenecek bazı şeyler daha sonra... Malatyalı oy kullanmıyor, önüne konulanı onaylıyor...

  • yorum avatar
    DoÄŸan
    16-04-2023 18:28

    Bizim ev kerpiç,ağır hasarken,az hasar dediler. Evimizi onarmaya başladık.Evin bodrumuna dayamalar koyduk,balkonda demirler çıkmış,kapattık. Usta getirdik çatıyı yapalım dedik,yapamayız diyip gittiler.Kerpiç duvarlar üstte yarılmış ,ne yapacağımızı şaşırdık. Yine itiraz ettik,Allah yardımcımız olur inşallah.

  • yorum avatar
    Haydar
    16-04-2023 18:05

    Selo yu götürüp bir orta hasarlı binaya koymak lazım. Sonra geç karşıya yak bir sigara izle

  • yorum avatar
    [email protected]
    16-04-2023 18:01

    insanlara baştan söylemeyecektiniz zaten insanların paraya ihtiyacı var kapı pencere söküldü satıldı yada götürüp kapı penceresini köye eşyalarını koymak için yer yaptı şimdi kalkmış selahattin gürkan uzman ekip gitirmiş eee yapılar yıkılmayacakmış milli servetmiş... hala servet peşindeler insanların canı nedir sorarım... kaç aydır yenimi getirmiş uzmanları şimdiya kadar aklı nerdeymiş. evimin daskı olduğu halde orta hasarlı binaya 87,600 para yatırmışlar 120 metre kare eve orta asarlı güçlendirme parası vermişler metre kare fiyatlarına bile bahane bulup güncalleştirme yaptılar alın evim de sizin olsun sen oturursun milliservetin hepsi senin olsun başkanım malatya benim için bitmiştir.

  • yorum avatar
    Malatyalı mehmet
    16-04-2023 17:56

    bu namusuzlar bizi öldürmeden rahat etmeyecekler

  • yorum avatar
    Cem
    16-04-2023 17:26

    Binalar yoruldu Elazığ,sivrice,3tanede bu deprem zemin sıvılasti.50 yıl ömrü olan binanın ömrü 5 -10 yıla düştü.onumuzde birkaç büyük deprem bekleniyor uzman görüşleri bence orta hasarlilari yikmalari ileri oluşabilecek can kayiplarina neden olmaz.bence yıkılması daha iyi olacaktır.

  • yorum avatar
    Serkan Onaldi
    16-04-2023 17:01

    Bostanbaşinada Fahri Kayahan da hocalar götürmüşlerdir imara açtınız noldu d e p r e m müteahhitler dedilermi biz yaptık yıkıldı suçlu bizik o da yok şimdi Türkiye' deprem bölgesi hergun artçı depremler oluyor binalar yorgun inşallah büyük bir deprem olmaya deprem olursa bu hocalar ne diyecek çimentoyu az koymuşlar demiri kalın kullanmamişlar yanı bir ton yalan söylerler o yüzden de dürüst olun

  • yorum avatar
    [email protected]
    16-04-2023 16:45

    Boş işlerle uğraşıyor belediye başkanı.milletin nebalini almamakmlazım. Orta ve ağır hasarlı binalar artçı depremlerde yıkılırsa bunun hesabını kim verecek.

  • yorum avatar
    Gazi
    16-04-2023 16:41

    Başkana göre hayat ucuz kendi otursun o binalarda.bizler oturmayacağız. Bi sonreki artcı depremlerde yıkılmayacağını kimbilir.o zaman enkazda başkanı değil vatandaşı çıkarırsınız.

  • yorum avatar
    Malatya
    16-04-2023 15:32

    Hafif hasar dediklerinizi cahil kafamla ayırt ediyorum. Kırılan tuğlaları çatlayan duvarları közumüz kör değil göruyoruz. Binanın temelin de kırılma varmı diye görmeyip az hasar yazanların hepisini prof da olsa hepisini Yaradana şikayet ediyorum. Malatyada böyle birdaha deprep olsa ALLAH korusun az hasar verdiğiniz evlerde bende dahil ölecek insanların vebalinden nasıl kurtulacaksınız.?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-