Malatya’da Rüzgar Enerjisi Atağı: 165 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesi Başlatılıyor!

Rönesans Enerji, Almanya'dan aldığı 165 milyon dolarlık finansmanla Malatya'da 189 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santrali kuracak. Proje, Türkiye'nin yeşil enerji hedeflerine büyük katkı sağlayacak. En büyükleri olan 84 MW kapasiteli 12 türbinin Malatya Sağıluşağı'nda, 56 MW kapasiteli sekiz türbinin Çorum Osmancık'ta ve 49 MW kapasiteli yedi türbinin ise Sivas Kayalar'da kurulması planlanıyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla Türkiye'de yaklaşık 340 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması ve yılda tahmini 345 bin ton CO2 emisyonunun önlenmesi hedefleniyor.

Rönesans Enerji, Türkiye'nin en büyük yeşil enerji şirketlerinden biri olma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Almanya Federal Cumhuriyeti'nin ihracat kredi garantisi desteğiyle, 15 yıl vadeli 165 milyon dolarlık finansman sağladı. Bu finansman, Rönesans Enerji'nin Malatya'da hayata geçireceği 189 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santrali projeleri için kullanılacak.
Rönesans Enerji’nin projeleri için sağlanan bu finansman, Almanya İhracat Kredi Ajansı (ECA) garantisiyle elde edildi. HSBC, bu süreçte Yeşil Kredi Koordinatörü, Koordinasyon ve Yapılandırma Bankası olarak görev alırken, ING ise ortak düzenleyici ve ECA Destekli Kredi Veren Banka olarak yer aldı. Uzun vadeli geri ödeme süresi ve rekabetçi kredi maliyeti ile dikkat çeken finansman, yerel banka garantisi gerektirmemesiyle öne çıkıyor.
ENERJİ KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKIYOR
Sağlanan finansman ile birlikte, Rönesans Enerji Türkiye genelindeki 166 MW hidroelektrik santral kapasitesine 189 MW'lık yeni rüzgar enerjisi santrali ekleyecek. Bu projeyle birlikte şirket, yenilenebilir enerji kapasitesini iki katın üzerine çıkaracak. Rönesans Enerji, bu önemli finansmanla birlikte YEKA RES - 3 projelerini hayata geçirerek ilk operasyonel tesisini kurmuş olacak.
EN BÜTÜK TÜRBİNLER MALATYA, ÇORUM ve SİVAS'A YERLEŞTİRİLECEK
Toplamda 27 rüzgar türbini kurulacak olan projeler, 2024 yılı sonunda kademeli olarak faaliyete geçecek. En büyük türbinler Malatya Sağıluşağı’nda kurulacak olup, diğer türbinler Çorum Osmancık ve Sivas Kayalar bölgelerine yerleştirilecek. Bu projelerle, Türkiye’de yaklaşık 340 bin hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması ve yılda tahmini 345 bin ton CO2 emisyonunun önlenmesi hedefleniyor.
YEŞİL ENERJİ YATIRIMI...
Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, sağlanan finansmanın net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmada önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Almanya İhracat Kredi Ajansı (ECA) ve diğer uluslararası ortaklarıyla iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Rönesans Enerji’nin 2028 yılına kadar Türkiye'nin Ulusal Enerji Planı'nda belirtilen yeşil enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 7-10’unu gerçekleştirmesi bekleniyor.
HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Caner Işlak, bu önemli finansmanı desteklemekten mutluluk duyduklarını belirtirken, ING Yapılandırılmış İhracat Finansmanı Genel Müdürü Bart Ponsioen de, sürdürülebilir finansman konusundaki derin bilgi birikimleriyle Türkiye'deki enerji dönüşümünü desteklemekten gurur duyduklarını söyledi.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'da Tespih Ustası Ahmet Yasin Kaya’dan Sanat Eseri Gibi Eserler!
- Malatya’yı Sarsan Elazığ Depremi Sonrasında Uzmanlar Ne Dedi?
- Siber Suç Çetelerine Darbe: Çocuk İstismarı Ve Dolandırıcılıkta 169 Şüpheli Yakalandı
- Kurban Hisselerinde Göz Kararı Olur mu?
- MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: ŞEHİR YİNE SARSILDI!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.