dore okulları
Malatya
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya'nın Meşhur Kuru Kayısısı Hindistan'da Tanıtılacak: Hedef Pazar Payını Artırmak


Malatya'nın Meşhur Kuru Kayısısı Hindistan'da Tanıtılacak: Hedef Pazar Payını Artırmak
Türkiye’nin yıllık 1,7 milyar dolarlık kuru meyve ihracatının yüzde 60’ının tek başına gerçekleştiren Egeli kuru meyve ihracatçıları Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Hindistan’ı radarına aldı. Türkiye'nin kuru meyve ihracatında önemli bir yer tutan Malatya’nın meşhur kuru kayısısı, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği öncülüğünde Hindistan’da düzenlenecek sektörel ticaret heyeti kapsamında tanıtılacak. Hedef, Hindistan pazarında Türk kuru kayısısının payını artırmak.
Narin

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin yıllık 1,7 milyar dolarlık kuru meyve ihracatının yüzde 60'ını tek başına gerçekleştiriyor. Ticaret Bakanlığı'nın 'Uzak Ülkeler Stratejisi' kapsamında, Hindistan pazarı da Türk kuru meyve sektörü için radarına alındı. Malatya’nın meşhur kuru kayısısı, Hindistan’da yapılacak tanıtım etkinlikleri ve ikili iş görüşmeleri sayesinde bu pazarda daha fazla yer edinmeyi hedefliyor.

TÜRK KURU MEYVELERİ HİNDİSTAN PAZARINA AÇILIYOR

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, 10-15 Şubat 2025 tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai şehrinde düzenlenecek “Türk Kuru Meyve ve Mamulleri Sektörel Ticaret Heyeti” hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda Hindistan'ın önde gelen kuru meyve alıcılarıyla, perakendecilerle ve kuru meyve kullanan firmalarla iş görüşmeleri yapılacağını belirten Işık, Malatya’nın meşhur kuru kayısısının da bu pazarda tanıtılacağını söyledi.

MALATYA KAYISISININ HİNDİSTAN’DAKİ HEDEFİ

Başkan Işık, Hindistan’ın yıllık kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir ve antep fıstığı ithalatının 464 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu pazarda Afganistan, ABD ve İran’ın ardından dördüncü büyük tedarikçi konumunda olduğunu söyleyen Işık, 2023 yılında Hindistan'a yapılan kuru meyve ihracatının 7 milyon dolar olduğunu kaydetti. Malatya kayısısı gibi ürünlerin tanıtımı sayesinde, Hindistan pazarında ilk etapta yüzde 10, orta vadede ise yüzde 20 pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

MEWA INDIA FUARI'NDA TANITIM VE TADIM ETKİNLİKLERİ

Sektörel ticaret heyeti organizasyonu kapsamında, Hindistan’ın Mumbai şehrinde MEWA India 2025 Global Nuts and Dried Fruits Fuarı'na katılım sağlanacağını belirten Işık, Malatya'nın kuru kayısısının bu fuarda da tadım etkinlikleriyle tanıtılacağını ifade etti. Fuar sırasında gerçekleştirilecek tanıtım etkinliklerinde Malatya'nın eşsiz kayısısı Hindistanlı tüketicilere tanıtılacak ve tadımı yapılacak.

TÜRK KURU MEYVE SEKTÖRÜNÜN HEDEFİ: YENİ PAZARLAR

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği koordinasyonunda, İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri ortaklığı ile 2024-2027 yılları arasında sürdürülen Turkish Dried Fruits Turquality Projesi kapsamında Hindistan, hedef pazar olarak belirlendi. Hindistan'da düzenlenecek etkinliklerle, Malatya kayısısı ve diğer Türk kuru meyvelerinin tanınırlığı ve pazar payı artırılacak.

KAYNAK: İGFA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-