Malatya'nın Trafik Çilesine Çözüm: 'Tramvay ve Viyadük Zorunluluk Haline Geldi!'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya'nın ekonomik kalkınması ve altyapı projelerinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Deprem sonrası şehri yeniden ayağa kaldırmak için STK'lar olarak kararlılıkla çalışacaklarını belirten Karademir, önemli çözüm önerileri sundu.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya'nın ekonomik kalkınması ve altyapı projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Karademir, düzenlediği basın toplantısında şehir için önerilerini ve derneklerinin vizyonunu kamuoyuyla paylaştı. Karademir, şehirdeki demografik ve sosyoekonomik sorunlara da dikkat çekerek çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi.
MAGİNDER’İN VİZYONU: MALATYA’YI DÜNYA TİCARETİNDE BİR MARKA HALİNE GETİRMEK
Karademir, dernek olarak Malatya'nın kalkınmasına yönelik projeler geliştirmeyi ve bu projeleri şehrin her kesimine ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Genç girişimcilere yol göstermek, Malatya'nın sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve şehri sadece Türkiye’nin değil, dünya ticaretinde önemli bir noktaya taşımak istiyoruz" dedi.
MAGİNDER, şehrin geleceğine değer katmayı ve özellikle de genç girişimcilerin önünü açmayı hedefliyor. Dernek, aynı zamanda 6 Şubat depreminin ardından Malatya’nın toparlanmasında yapıcı bir rol üstlenmeye devam edecek.
DEPREM SONRASI MALATYA'NIN SOSYOEKONOMİK SORUNLARI VE ÇÖZÜM TEKLİFLERİ
Malatya’nın deprem sonrası önemli demografik ve sosyoekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Başkan Karademir, 3 bine yakın esnafın ve 100 bine yakın vatandaşın konteynerlerde yaşamaya devam ettiğini söyledi. "Nitelikli iş göçü niteliksiz iş göçüyle birleşince şehrimizin demografik yapısı ve sosyoekonomik dengeleri bozuldu. Kentin kültürünü ve demografik yapısını korumak için STK’lar ve kent konseyinin aktif bir şekilde kalıcı adımlar atması gerekiyor" diye ekledi.
KÜLTÜR VE DEMOGRAFİK YAPIYI KORUMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Karademir, "Depremi bir fırsata çevirmeliyiz. Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya vereceği desteklere güveniyoruz. Bu desteği şehre getirecek olan ise milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızdır. Bizler de STK'lar olarak onlara destek olacağız" dedi.
ŞEHİR İÇİ ULAŞIM VE ALTYAPI PROJELERİNE ACİL DESTEK GEREKİYOR
Malatya'da ulaşım sorununu çözmek için Kuzey Çevre Yolu'nun 2025 yılına kadar tamamlanmasının önemine değinen Karademir, ayrıca mevcut çevreyolunda tramvay hattının yapılmasının gerektiğini vurguladı. Beylerderesi'nde yapılacak olan 2. Viyadük ihalesinin de bir an önce başlatılması gerektiğini belirterek, bu projelerin Malatya'nın trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacağına inandığını ifade etti.
KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Pütürgeli Emniyet Amirinden Acı Haber: Mehmet Baran’ın Vefatı Tüm Türkiye’yi Üzüntüye Boğdu
- Malatya İç Sularda 1 Nisan'dan İtibaren Sazangil Avı Yasak
- Orman Köylerinde Yaşayan Kadınlara 70 Bin Liraya Kadar Hibe Müjdesi
- Deprem Bölgesine Destek: Dünya Bankası’ndan 500 Milyon Dolar
- 24 Saat Açık! Malatya Nöbetçi Eczaneler Listesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.