dore okulları
Malatya
31 Mart, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’ya 100 Duruşma Salonu! Depreme Dayanıklı Yeni Adliye Geliyor! 2026 Nisan’da Kapılarını Açacak

Malatya’ya 100 Duruşma Salonu! Depreme Dayanıklı Yeni Adliye Geliyor! 2026 Nisan’da Kapılarını Açacak
Malatya’da depremde ağır hasar alan adliye binasının yerine modern ve kapsamlı bir Adalet Sarayı inşa ediliyor. 100 duruşma salonu, 89 hâkim odası, 91 savcı odası ve 859 araçlık otoparkı ile dikkat çeken dev proje, 2026 yılı Nisan ayında tamamlanacak.
Narin

Malatya’da 6 Şubat depreminde ağır hasar alan adliye binasının yerine, modern ve kapsamlı bir Adalet Sarayı inşa ediliyor. Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yeni adalet kompleksinin 2026 Nisan ayında tamamlanarak hizmete açılacağını duyurdu.

KOMPLEKSİN DETAYLARI

Yeni Adalet Sarayı, 86.000 m² kapalı alana sahip olacak ve bodrum + zemin + 5 kat olarak inşa edilecek. Kompleksin içinde:

 100 duruşma salonu
 89 hâkim odası
 91 savcı odası
 859 araçlık otopark (103 kapalı) yer alacak.

TÜM BİRİMLER TEK ÇATI ALTINDA!

Ölmeztoprak, tüm adalet birimlerinin tek çatı altında toplanacağını ve Malatya halkının adalet hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacağını vurguladı.

Malatya’nın yargı altyapısını güçlendirecek olan bu proje, hem modern mimarisi hem de geniş kapasitesiyle dikkat çekiyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!