dore okulları
Malatya
06 Mart, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Meteoroloji Uyardı: Elazığ, Malatya ve Çevresinde Çığ Tehlikesi!

Meteoroloji Uyardı: Elazığ, Malatya ve Çevresinde Çığ Tehlikesi!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu. Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesi nedeniyle yüksek dağlık alanlarda risk arttı. Ayrıca ani kar erimesine bağlı sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklar da bekleniyor. Bölge sakinleri ve ilgililer dikkatli olmalı!
Narin

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için kritik bir uyarıda bulundu. Bölge genelinde hava sıcaklıklarının normallerin üzerinde seyredeceği belirtilerek, özellikle yüksek dağlık ve dik yamaçlarda çığ tehlikesinin yüksek olduğu ifade edildi.

ANI KAR ERİMESİNE DİKKAT!

Çığ riskinin yanı sıra ani kar erimesi, sel ve su baskınına da yol açabilir. Meteoroloji, bölge halkının ve ilgililerin olası risklere karşı tedbirli olmalarını istedi. Ayrıca, kar erimesinin heyelan gibi toprak kaymalarına da neden olabileceği uyarısı yapıldı.

ULAŞIMDA AKSAMALAR BEKLENİYOR

Çığ ve heyelan nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumun hayatı olumsuz etkileyebileceği ifade edilerek, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Meteoroloji, bölgeye ulaşmak isteyenlerin hava koşullarını sürekli takip etmelerini önerdi.

TEDBİR ALIN, RİSKİ EN AZA İNDİRİN

Son olarak, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ, sel ve heyelan gibi tehlikelere karşı vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

KAYNAK: İHA

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!