dore okulları
Malatya
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Murat ÇETİN / Gürkan mı?.. Çalık mı?..


Murat ÇETİN / Gürkan mı?.. Çalık mı?..
Murat ÇETİN yazdı.
Narin

Malum olduğu üzere, önümüzde bir “yerel seçim” var. Mart ayında, ilimizi ve ilçelerimizi 5 yıl yönetecek başkan ve meclis üyelerini seçeceğiz. Siyaset kulislerindeki kazanlar, aylar öncesinden kaynatılmaya başlanmıştı. Kimin nereyi istediğinden tutun da, parti veya koltukların kimler tarafından tercih edildiğine varıncaya kadar, birçok “senaryo” üretildi-üretiliyor. Mevcut yöneticilerin bir kısmının siyaseten “emekli” edilmesi konuşulurken, yeni isimlerin de “parlatılmaya” başlandığını görüyoruz. İşin özeti; hemen her koltuk için, hemen her şey dizayn edilmeye başlanmış durumda. 
 
KULİSLERDEKİ SORULAR!..

Hali hazırda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunda Selahattin Gürkan’ın oturduğunu, “malum-u î’lam” nevinden hatırlatmak isterim. Yukarıda da belirttiğim gibi kulis kazanları kaynıyor. O kazanlardaki sorulara bir kaç örnek vermek isterim. Selahattin Gürkan ismi değişir mi? Değişirse, yerine kim gelir. Ya da Öznur Çalık, Selahattin Gürkan’a tercih edilir mi? Tercih edilecekse, karar mekanizması, bu tercihi neden yapmalı? Müreccihin, bu tercihi için bir sebep var mı? Soruları çoğaltabilir, denklemi daha da genişletebiliriz. Yaşananlara pragmatik olarak bakarsak, yukarıdaki soruların cevabını bulabiliriz.  
 
AK PARTİ’NİN KALESİ, MALATYA!..

Ülkemizin 81 ili bulunuyor. Bunların 30 tanesi büyükşehir statüsündeki iller. 2019’daki seçimlerde Ak Parti, 15 büyükşehir belediye başkanlığını almıştı. CHP, 11 belediye başkanlığını kazanmış, HDP de 3 tanesiyle idare etmişti. Ak Parti’nin Cumhur İttifak’ındaki ortağı MHP ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni alarak, seçimi tamamlamıştı. Ak Parti için Malatya, büyük önem arz ediyor. Ak Parti’nin kalesi hükmündeki Malatya’nın durumunu sorgulamamız gerektiğini de belirtmek isterim. Şahsen, bu geleneğin devam edeceği kanaatini taşıyorum. Ancak şunu da unutmayalım ki; Ak Parti, yıllarca yönettiği İstanbul, Ankara ve Antalya gibi illeri elinden kaçırmıştı. İşte bu noktada bir çekincenin de altını çizmek isterim. Vitrine çıkarılacak ismin, Ak Parti’nin mevcut konumunu daha da üste taşıyacak, artı puan kazandıracak biri olması gerekiyor. Bu isim, Ak Parti’nin Malatya’daki varlığını sorgulatmayacak ve değer katacak biri olmalı.
 
ÇALIK’TAN ZİYADE GÜRKAN’IN KATKISI OLUR!..

Etnik köken ve inanç üzerinden yapılan saldırıları bugüne kadar savuşturmayı başaran Ak Parti’nin, yine aynı yerden gelecek salvoları etkisiz hale getirmesi için, adayını iyi belirlemesi gerekiyor. İşte bunun için de, mevcut başkan Selahattin Gürkan ve eski vekil Öznur Çalık’ın toplumdaki karşılığına iyi bakılması elzemdir. Ak Partililer her halükarda zaten Ak Partiye veriyor. Lakin etnik köken ve inanç bağlamında yapılacak tercihin, hangi isim olacağının iyi analiz etmeliyiz. Bu konudaki fikrim, Selahattin Gürkan’ın, daha fazla katkı sağlayacağı yönündedir.
 
...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK ve KARİKATÜRLERİ İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Asım mıtlu
    15-11-2023 00:04

    Çalışana emek verene halkın gönlüne girene telefonunu açana verin başkanlığı yoksa oyu rüyanızda görürsünüz

  • yorum avatar
    Ali aslan
    15-11-2023 00:01

    Abi sen ol aday bunlardan iyi ?

  • yorum avatar
    Serap Demir
    14-11-2023 23:58

    Ben parti aday filan bilmem Benim haneme ayağıöa kadar gelip oğluma iş evime aş derdime serman olan Ramazan Yaylacıdan başkasını tanımam.

  • yorum avatar
    Mehmet hanbay
    14-11-2023 23:56

    Amerikayı heniden keşfetmeye gerek yok kime sorsan bir işin varsa Öznur Çalık ‘a git çözer iş yaparsa o yapar dendiğini herkes bilir. E bırakın bi fatma şahin olsun inanın yaparsa yine o yapar.

  • yorum avatar
    Enes
    14-11-2023 14:34

    Deprem sürecinde yapamadıkları yüzünden bu iki aday diğer başkanlar yüzünden şehirde hala gözle görülür bir ilerleme yok iki adayıda istemiyoruz.İlçe başkanları ile alakalı net bir şey söyleyemem ancak oralarda da değişiklik olması şart.Yaylacı yeşilyurt için bir şeyler yapabilecek birisine benziyor.Yeşilyurtta o olursa oy vereceğim ama diğer adaylara zor.

  • yorum avatar
    Muhtar
    14-11-2023 14:29

    Biz bu adayları istemiyoruz bizi bu ikisi arasında seçime zorlamayın.Farklı bir aday olursa isme göre davranacağız.Battalgazide Osman Güder iyi olabilir ancak Yeşilyurtta ikamet eden biri olarak yazıyorum Mehmet Çınarı istemiyoruz.Ramazan Yaylacı tüm taleplerimize ilçe başkanı olarak dahi hep olumlu yanıtlar verdi,o yüzden Yeşilyurtta onu isyoruz..

  • yorum avatar
    Ruzgar
    14-11-2023 11:11

    Malatya için dışarıdan aday istiyoruz,yerel siyasete karışmış adaylardan bu şehre fayda gelmez ya da az karışmış adaylar istiyoruz.Yeşilyurt için açıkcası Ramazan Yaylacı bey çok uygun görünüyor.Halkla iletişimi çok iyi ve gelecek vaadediyor..

  • yorum avatar
    Çarmuzu
    13-11-2023 16:17

    Selahattin Gürkan Malatya için kötünün iyisi...Nehir geçerken at değişmek pek de iyi olmaz..Gürkan olmalı büyükşehir adayı..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-