Malatya
06 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    35.56
  • ALTIN
    2511.5
  • BIST
    10851.78
  • BTC
    56722.597$

Murat ÇETİN / Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı Yarışı: Kim, Neden ve Nasıl?


Murat ÇETİN / Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı Yarışı: Kim, Neden ve Nasıl?
Malatya'nın Usta Kalemi Murat ÇETİN'den çarpıcı bir yazı...

Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı için sular durulmuyor. Mevcut başkan “Namık Gören”, göreve devam edecek mi? Kulaklar Ankara’dan gelecek haberde. Gören’in döneminde Malatya, “31 Mart Yerel Seçimlerinde” büyükşehirler arasında AK Parti’nin en fazla oy aldığı yer oldu. Ancak, “Arapgir”, “Arguvan”, “Hekimhan” ve “Doğanşehir”i kaybetmesine rağmen “Akçadağ”ı yeniden kazandı. “Ramazan Özcan”, “Mahmut Boyraz”, “İsmail Hakkı Pekel”, “Osman Güder”, “Selim Pilten”, “Miraç Göçmez” ve “Basri Kahveci” gibi güçlü rakipler sahnede.

Gören, milletvekilleriyle uyumlu çalıştı. Özellikle “Selahattin Gürkan”ın yeniden seçilmemesinde etkili oldu. “Arapgir”, “Arguvan”, “Hekimhan” ve “Doğanşehir”i kaybetmesine rağmen “Akçadağ”ı kazandı ve önceki seçimlere göre sadece bir ilçeyi kaybetmiş oldu. Bu, AK Parti’nin genel merkezinde olumlu bir izlenim bırakmış olabilir. Ankara kulislerinde Gören’in tekrar aday gösterileceği konuşuluyor. Genel merkezin bu konudaki tutumu merakla bekleniyor.

“Ramazan Özcan” ve “Mahmut Boyraz” gibi isimler, Gören’in karşısında güçlü rakipler olarak öne çıkıyor. “İsmail Hakkı Pekel”, “Osman Güder”, “Selim Pilten”, “Miraç Göçmez” ve “Basri Kahveci”nin de adaylıkları gündemde. Malatya siyaseti bu dönemde daha da hareketlenecek gibi görünüyor. Sonuç ne olursa olsun, bu süreçte tüm adayların dikkatli ve titiz olmaları gerekiyor. Bu yarışın sonucu, sadece il başkanını değil, Malatya’nın siyasi geleceğini de şekillendirecek.

GÜLÜMSEYEN SİYASETÇİLER VE ACININ İRONİSİ

Malatya’da Pazar günü “Gazze’ye destek” için düzenlenen miting, gerçekten de görülmeye değerdi. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı “Bülent Tüfekci” ve Malatya Milletvekili “İhsan Koca”, ön saflarda boy gösterdiler. Ancak, bu mitingin asıl ironisi, bu iki siyasetçinin yüzlerindeki kocaman gülümsemelerdi.

Halk, “Gazze’nin acılarına” dikkat çekmeye çalışırken, bu beyefendiler adeta bayram havasında. Ellerde “Filistin bayrakları”, sloganlar, pankartlar… Ama bir de bakıyorsunuz, gülen yüzler. Ne güzel, değil mi? “Filistin” yanarken, biz burada mutluluğun tadını çıkarıyoruz.

Bu gülümsemeler, halkın gözünde ne anlama geliyor acaba? Belki de, “Biz buradayız ama çok da ciddiye almayın, işte gösteriş yapıyoruz,” diyorlar. İroni burada devreye giriyor. “Filistin”de yaşanan dramı, burada bir şov malzemesi yapıyorlar sanki.

İşin en acı yanı da, halkın bu iki yüzlü tavrı görmezden gelmek zorunda kalması. “Gazze” için yapılan bir mitingde, siyasetçilerin keyfi yerinde. İnsanlar merak ediyor; acının ortasında, bu kadar neşe nereden geliyor?

Bize düşen, bu ironiyi görmek ve unutmamak. Çünkü acı, gerçek ve ciddi bir meseledir. Gülümseyerek geçiştirilemez. Ama ne diyelim, belki de gülümsemek, bizim siyasetçilerin acıya verdikleri en iyi tepkidir.

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!