dore okulları
Malatya
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Murat ÇETİN / Yahudilerin hâkimiyeti ve Müslümanların bölünmüşlüğü: İttihad zamanı

Murat ÇETİN / Yahudilerin hâkimiyeti ve Müslümanların bölünmüşlüğü: İttihad zamanı
Narin

Bugün Müslümanların en büyük ihtiyacı, ekonomik kalkınma veya teknolojik gelişmelerden öte ittihad yani birliktir. Parçalanmış bir İslam dünyasında, güçlü bir birliktelik sağlayamadıkça gerçek anlamda bir güçten söz edemeyiz. Dünyada bir avuç Yahudi’nin, yedi milyar insanı ve iki milyar Müslümanı nasıl kontrol ettiğini görmek, bu ihtiyacı daha da açık şekilde ortaya koyuyor. Müslümanlar olarak içimize düşen ihtilaf yangınını söndürmeden bu düzensizliğin içinden çıkmamız mümkün değil.

Allah’ın, Kur’an-ı Kerim’deki açık emri olan “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, ayrılığa düşmeyin.” (Al-i İmran 103) ayeti, bize birliğin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ama bugün ne yapıyoruz? Kardeşlerimizle aramızda nifak tohumları ekiliyor ve biz bu tohumları besliyoruz.

İHTİLAF VE PARÇALANMIŞLIĞIN BEDELİ

Bugün İslam dünyasının çektiği acıların kökünde, ihtilaf ve bölünmüşlük yatıyor. Birbirimizle çekişmeye devam ettikçe dışarıdan gelen saldırılara karşı daha savunmasız hâle geliyoruz. İçeriden yapılan ihanetler ve dışarıdan gelen müdahaleler, İslam dünyasını zayıflatıyor. Geçmişte Müslümanlar birlik içindeyken Endülüs’ten Abbasiler’e kadar medeniyetin zirvesine ulaştık. Ancak şimdi, mezhepler arasında çekişmeler, cemaatler arasında ayrılıklar Müslümanları zayıflatıyor.

Bugün elimizde 65 Müslüman ülke var ama ne yazık ki her biri kendi yolunda ilerliyor. Oysa Allah’ın ipine sımsıkı sarılmak, kardeşlik ve birlik ruhunu yeniden canlandırmak, bize yeniden gücümüzü kazandıracaktır.

BİRLİK OLMAZSA GÜÇ OLMAZ

Dünya her geçen gün güç bloklarına ayrılırken Müslümanlar hâlâ kendi iç kavgalarını bitiremedi. Birlik olmadan, gücün gerçek anlamda elde edilemeyeceği gerçeğini görmek zorundayız. “Birlikten kuvvet doğar.” derler ama bu, Kur’an-ı Kerim’de net bir şekilde de ifade edilir: “Allah’a ve Resulü’ne itaat edin; birbirinizle çekişmeyin. Sonra korkuya kapılırsınız ve kuvvetiniz gider.” (Enfal 46). Yani birlik olmadıkça kuvvetin kaybedileceği aşikârdır.

Bu kavga ve çekişmelerin son bulması gerektiğini ne zaman göreceğiz? Müslümanlar olarak enerjimizi birbirimizi ötekileştirmeye harcamak yerine, ortak bir dava güderek dünyadaki rolümüzü yeniden kazanmalıyız.

ÇÖZÜM: İSLAM BİRLİĞİ

Çözüm nettir: Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarını yeniden kurmak ve birbirimize düşman gözüyle bakmayı bırakmaktır. Eğer İttihad-ı İslam sağlanamazsa Müslümanlar dünya sahnesinde zayıf kalmaya mahkûm olacaktır. “Ya Rabbi! Müslümanların kalplerini birleştir, aralarındaki nifak ve şikakı kaldır. Tüm mümin ve müminatı tek bir sancak altında topla.” duam hep budur. Çünkü Müslümanların bugün en çok ihtiyacı olan şey, birliği yeniden tesis etmektir.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI GAZETESİ 

LİNK: https://www.dirilispostasi.com/yahudilerin-hakimiyeti-ve-muslumanlarin-bolunmuslugu-ittihad-zamani

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-