dore okulları
Malatya
02 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sağlıksız Gıdalara Geçit Yok: Malatya'da Kantinlere 15 Günlük Uyarı Süresi!

Sağlıksız Gıdalara Geçit Yok: Malatya'da Kantinlere 15 Günlük Uyarı Süresi!
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, öğrenci sağlığını korumak ve hijyenik ortam sağlamak amacıyla Malatya genelinde eğitim kurumlarına ait kantin, kafeterya ve büfelerde denetimler gerçekleştirdi. Kurallara uymayan işletmeler uyarıldı ve eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı.
Narin

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde yoğun denetimler gerçekleştirmeye başladı. Öğrencilerin sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapabilmesi amacıyla yürütülen bu denetimlerde, kantinlerin hijyen kurallarına uyumu, gıda güvenliği, fiyat etiketi uygulamaları ve yasaklı ürünlerin satışı kontrol edildi.

ÖĞRENCİ SAĞLIĞI İÇİN DETAYLI İNCELEME

Denetimler sırasında kantin işletmecilerine hijyen standartları ve öğrencilere sağlıklı ürün sunmanın önemi vurgulanarak, işletme sahiplerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Zabıta ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek yiyecek ve içeceklerin satılmasının önüne geçmek için uyarılarda bulundu. Kuralları ihlal eden işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, bu kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

DENETİMLER SÜREKLİ OLARAK DEVAM EDECEK

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, öğrenci sağlığını korumak ve güvenli eğitim ortamları sağlamak adına bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Malatya merkezinde ve ilçelerdeki kantin, kafeterya ve büfelerde yapılan denetimlerde, ruhsat, gıda üretim sertifikası, fiyat tarifesi, hijyen, ürünlerin son kullanma tarihleri ve yangın güvenliği gibi konular titizlikle kontrol edildi.

KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELERE 15 GÜNLÜK SÜRE

Denetim sırasında fiyat tarifesi ya da fiyat etiketi bulunmayan kantinlere eksikliklerinin giderilmesi için 15 gün süreli tebligat yapıldı. Denetimlerin amacı, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamak ve işletmelerin kurallara uygun hareket etmesini temin etmek.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-