dore okulları
Malatya
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sami Er: “Malatya’yı İki Yılda Ayağa Kaldıracağız, Rezerv Alanı Piyango Gibi!”


Sami Er: “Malatya’yı İki Yılda Ayağa Kaldıracağız, Rezerv Alanı Piyango Gibi!”
Malatya’da 49 rezerv alanı ilan edildi! Belediye Başkanı Sami Er, hızlı konut inşaatıyla şehri iki yıl içinde yeniden ayağa kaldıracaklarını ve devletin kimsenin malına el koymadığını açıkladı.
Narin

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin yeniden inşa sürecinde 49 rezerv alanının ilan edildiğini belirterek, bu sürecin hızla tamamlanması için Malatyalıların desteğini istedi. Er, “Rezerv alanları sayesinde hızlıca konutları tamamlayabiliriz. Fakat bu süreç zorluklarla dolu, kiracılar çıkmıyor, davalar açılıyor. Ancak vatandaşlarımız destek olursa Malatya’yı iki yıl içinde yeniden ayağa kaldırırız,” dedi.

“MALATYA’YI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Başkan Sami Er, Malatya’nın dört bir yanında kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini ve bu süreçte TOKİ ile birlikte 23 binden fazla konut inşa ettiklerini vurguladı. “TOKİ ve Emlak Konut’un kapasitesini biliyorum. Malatya’nın konut ihtiyacını karşılamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Rezerv alanlarını bu nedenle ilan ettik,” dedi.

REZERV ALANI BİR FIRSAT MI?

Er, rezerv alanlarının önemini açıklarken, Adıyaman Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in bu konuda başından geçen bir olayı paylaştı: “Önder, önce rezerv alanlarına tepki gösterdi, fakat daha sonra annesinin evi için bunun bir fırsat olduğunu fark etti. Rezerv alanları vatandaşlarımız için büyük bir fırsat, bir piyango gibi,” dedi.

“DEVLET KİMSENİN MALINA ÇÖKMEZ!”

Başkan Er, rezerv alanlarıyla ilgili bazı yanlış algıların olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Devlet kimsenin malına el koymaz. Mülkiyet hakkı en önemli değerlerimizden biri. Cumhurbaşkanımız da açıkladı; yapılacak konutların yarısını devlet karşılayacak, diğer yarısı ise 20 yıl vadeyle ödenecek. Bu, Malatya için bir nimet,” ifadelerini kullandı.

MALATYALILARIN DESTEKLERİ ŞART

Er, bu süreçte halkın desteğinin hayati önem taşıdığını belirterek, “Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için vatandaşlarımızın iş birliği yapması şart. Ancak hep birlikte bu zorlukların üstesinden gelebiliriz,” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-