dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Şehit Kemal Özalper MTAL'nde Yeni Gelişme: Arazi Yeniden Milli Eğitim Bakanlığı'na Devredilecek Mi?


Şehit Kemal Özalper MTAL'nde Yeni Gelişme: Arazi Yeniden Milli Eğitim Bakanlığı'na Devredilecek Mi?
Malatya'da yaşanan 6 Şubat depremlerinden sonra hasar alan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Malatyalıların en önem verdiği konuların başında geliyor. Hatırlanacağı üzere söz konusu lise, depremden hasar alınca Yeşiltepe'ye taşınmıştı. Malatyalılar, lisenin bulunduğu alanın kullanımı konusuna büyük tepki vermişti. Okulun arazisinin nasıl şekilleneceği konusunda yeni açıklama, Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan'dan geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşen Milletvekili Babacan: "Şehit Kemal Özalper MTAL'nin arazisinin yeniden Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek okulun o alanda inşa edilmesi hususunu konuştuk. Resmi yazışmalar şu an yapılıyor" dedi.
Narin

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Malatyalılar tarafından merak edilen birçok soru cevap buldu. 

2025 YILI İÇİN 56 YATIRIM TALEBİ...

Babacan: "Malatya'da deprem sonrası okulların hem fiziki hem kadro ihtiyacını rakamlarıyla değerlendirdik. Önümüzdeki yılın (2025) yatırım programı için 56 temel yatırım talebimiz var, bunları detaylı görüştük. Ayrıca gerekli okul ve branşlara öğretmen ihtiyacını rakamlarıyla konuştuk. Bilindiği üzere, Malatya'da deprem sonrası okul eksiğimizin kalmaması; hatta deprem öncesi dönemden daha yukarı bir noktaya gelmek için bir süredir gerek kamu gerekse özel sektörde bazı girişimler yapıyoruz. Sayın Bakanımız ile hemfikir olduğumuz husus, Malatya'da okul sayımız 2025 Eylül itibariyle deprem öncesindeki duruma gelmiş olacak, hatta sayı olarak ilave %10 okul fazlalığına da ulaşmış olacağız inşallah"

RESMİ YAZIŞMALAR YAPILIYOR

Babacan şunları söyledi: "Şehit Kemal Özalper MTAL'nin arazisinin yeniden Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek okulun o alanda inşa edilmesi hususunu konuştuk. Resmi yazışmalar şu an yapılıyor. Ayrıca, Gazi İlkokulu'nun da bu alan içerisinde inşa edilmesi hususu var. Malum, Gazi İlkokulu'nun mevcut binası daha önce alınan karar gereği Kültür Bakanlığı ile ortak şekilde güzel bir çocuk kütüphanesine dönüştürülecek. Malatya'daki okul ihtiyacının tam olarak karşılanmasını sağlayana kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Sayın Bakanımız'a ve ilgili bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum"

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-