dore okulları
Malatya
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Sevgi BERK / Bakan Kurum, Malatya’da Ne Sözler Verecek? Altyapı ve Gelecek Planları Merak Ediliyor


Sevgi BERK / Bakan Kurum, Malatya’da Ne Sözler Verecek? Altyapı ve Gelecek Planları Merak Ediliyor
Sevgi Berk yazdı... Malatya’da kritik ziyaret! Bakan Kurum, net adımlar atacak mı? Bekliyoruz!
Narin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cuma günü Malatya’ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaretin en önemli gündem maddelerinden biri, depremde büyük zarar gören şehirde yapılacak olan yeniden inşa ve imar çalışmaları. Özellikle Söğütlü Camii’nin temel atma töreni ziyaretin dikkat çeken unsurlarından biri olacak. Ancak Malatyalılar, sadece sembolik projelerin değil, kentin genel altyapı ve şehirleşme sorunlarının da gündeme gelmesini bekliyor.

YOLLAR ASFALTLANIYOR, AMA ALTYAPI SORUNLARI DEVAM EDİYOR

Bakan Murat Kurum’un ziyaretinden önce Malatya-Ankara istikametinde hummalı bir asfaltlama çalışması dikkat çekiyor. Bu hazırlıkların Bakan’ın gelişine yönelik olduğunu düşünmek mümkün. Ancak kentin asıl sorunlarından biri olan altyapı konusundaki belirsizlik sürüyor. Deprem sonrası hasar gören kanalizasyon, su şebekesi ve elektrik altyapısına dair büyük eksikliklerin olduğu görülüyor. Vatandaşlar, yolların yenilenmesi kadar altyapı projelerine de odaklanılması gerektiğini düşünüyor.

MALATYALILARIN BEKLENTİLERİ 

Malatyalıların bu ziyaretten beklentileri yüksek. Şehir halkı, sadece estetik projeler değil, aynı zamanda uzun vadede kenti daha dayanıklı ve yaşanabilir hale getirecek stratejik adımların atılmasını bekliyor. Bakan Murat Kurum’un özellikle şu konularda net ve somut açıklamalar yapması gerekiyor:

Altyapı Yatırımları: Depremde ağır hasar gören altyapının ne zaman ve nasıl yenilenip, bitirileceği ile ilgili bir yol haritası açıklanmalı. Yolların asfaltlanması kadar, su, elektrik ve doğal gaz gibi temel altyapı hizmetlerinin de daha detaylı gözden geçirilmesi gerekiyor. Malatya’da, hâlâ elektrik ve su kesintileri yaşamaya devam ediyoruz. 

Kentsel Dönüşüm: Deprem sonrası yıkılan veya ağır hasar gören binalar için daha hızlı ve güvenli bir kentsel dönüşüm süreci başlatılmalı. Malatya'nın deprem gerçeği göz önüne alınarak inşa edilecek yeni yapılar, hem depreme dayanıklı olmalı hem de estetik açıdan modern kent planlamasına uygun olmalıdır.

İstihdam ve Ekonomi: Depremin ekonomik etkilerini atlatmak için yeni iş fırsatları sunulması ve özellikle gençlerin istihdam edilmesi adına projeler geliştirilmeli. Şehirdeki işsizlik oranı düşürülmeli ve ekonomik canlanma sağlanmalı. Yoksa Malatya'dan göç edenlerin sayısı artabilir. 

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-