dore okulları
Malatya
30 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Türkiye’yi 100 Bin Artçı Vurdu: Yüksek Risk Alarmı Devam Ediyor!

Türkiye’yi 100 Bin Artçı Vurdu: Yüksek Risk Alarmı Devam Ediyor!
Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli Malatya'nın büyük oranda etkilendiği depremlerden bugüne kadar geçen süreçte deprem bölgesinde 100 binin üzerinde artçı sarsıntı yaşandığını açıkladı. Deprem riski hâlâ yüksek; uzmanlar, sismik hareketliliğin devam edeceğine dikkat çekiyor.
Narin

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerle sarsılan Türkiye, aradan geçen 20 aylık süreçte artçı depremlerle yaşamaya devam ediyor. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, deprem bölgesinde meydana gelen artçı sarsıntılar hakkında çarpıcı veriler paylaştı. Ünlügenç, “100 binin üzerinde artçı deprem kaydedildi. Bunların 2 tanesi 7-7,9, 3 tanesi 6-6,9, 60 tanesi 5-5,9 ve 692 tanesi 4-4,9 büyüklüğünde oldu,” diyerek deprem tehlikesinin sürdüğüne dikkat çekti.

AKTİF FAY ZONLARI HAREKETLİLİĞİNİ KORUYOR

Prof. Dr. Ünlügenç, Türkiye’nin aktif fay hatları boyunca neredeyse her gün çeşitli büyüklüklerde sismik hareketlilik yaşandığını ifade etti. Uzmanlar, Türkiye genelinde deprem riski yüksek olan bölgelerde dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaparak, artçı sarsıntıların devam edeceğini ve bu hareketliliğin yeni depremleri tetikleme potansiyeline sahip olabileceğini belirtiyor.

YENİ DEPREM RİSKİNE KARŞI TEDBİR ÇAĞRISI

Uzmanlar, bu büyüklükteki artçı sarsıntıların yapılarda hasar riski taşıdığını ve afet yönetimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. 20 aylık süre boyunca yaşanan 100 binin üzerinde artçı sarsıntının deprem bölgesinde olası yeni depremler için uyarıcı niteliğinde olduğu ifade ediliyor.

"TÜRKİYE DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİ"

Prof. Dr. Ünlügenç, Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve özellikle deprem bölgelerinde güvenli yapılaşmaya ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, “Deprem riski yüksek olan coğrafyamızda sağlam yapılar ve afet öncesi hazırlık hayati önem taşıyor,” dedi. Uzmanlar, deprem bilincinin tüm toplumda yayılması ve gereken tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

KAYNAK: NTV
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-Nerobet-istanbul escorts-nerobet-