dore okulları
Malatya
10 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Uyuşturucu ile Mücadelede Annelerin Rolü Artıyor

Uyuşturucu ile Mücadelede Annelerin Rolü Artıyor
Malatya'da, uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlenen "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Uygulama Toplantısı" Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, uyuşturucu ve dijital bağımlılıkla mücadele çalışmaları ve proje kapsamında yapılan eğitimler ele alındı.
Narin

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İçişleri Bakanlığı’nın 2021/7 sayılı genelgesi gereğince başlatılan "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. İl Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, Vali Yavuz’un yanı sıra eşi Selda Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in eşi Sevgi Er, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, emniyet ve jandarma yetkilileri, Malatya Yeşilay Şube Başkanı Burak Ata, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve proje katılımcıları katıldı.

"ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, çocukların dijitalleşme ve şehirleşme gibi faktörlerden olumsuz etkilendiğini belirterek, "Ebeveynler olarak çocuklarımızın ellerinden sımsıkı tutmalı, nerede, kiminle zaman geçirdiklerini yakından takip etmeliyiz" dedi. Yavuz, uyuşturucu ve dijital bağımlılığın çocuklar için büyük bir tehdit oluşturduğunu ve bu konuda annelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BAŞARILI OPERASYONLAR

Vali Yavuz, Malatya’da uyuşturucuyla mücadelede önemli adımlar atıldığını ve 2024 yılı itibarıyla 2.724 olayda 3.793 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik operasyonların aralıksız sürdüğünü ifade eden Yavuz, "Bu yıl, 2023 yılına göre olay sayısında %84, şüpheli sayısında %81, tutuklu sayısında %45 artış kaydedilmiştir" diye ekledi.

ANNELERİN ROLÜ ÖN PLANDA

"En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimlerle 2024 yılı itibarıyla 36.820 kişiye ulaşıldı. Projenin hedef kitlesi olan anneler, uyuşturucu bağımlılığı ve dijital bağımlılık konularında bilinçlendiriliyor. Eğitimlere belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumları destek veriyor.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE İSTATİSTİKLER

2024 yılı başından itibaren Malatya genelinde uyuşturucuyla mücadelede önemli sonuçlar elde edildi:

2.724 olayda 3.793 kişi gözaltına alındı, 395 kişi tutuklandı.
402,109 kg uyuşturucu madde, 255.516 adet uyuşturucu hap ve 6.022 kök kenevir ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle 1.482 olayda 2.100 kişi gözaltına alındı, 272 kişi tutuklandı.

FARKINDALIK EĞİTİMLERİ VE UYUMA UYGULAMASI

Toplantıda, katılımcılara UYUMA uygulaması hakkında bilgi verilerek, uyuşturucuyla mücadelede aktif rol almaları için teşvik edici broşürler dağıtıldı. Vali Yavuz, “Sorunun yalnızca polis tedbirleriyle çözülemeyeceğini biliyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmalı ve onları duygusal anlamda desteklemeliyiz” diyerek annelerin rolünün önemine dikkat çekti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-