dore okulları
Malatya
30 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Vali Yavuz, Kadim Kültür Mirasımız Arslantepe Höyüğü'nde Çalışmaları Yerinde İnceledi

Vali Yavuz, Kadim Kültür Mirasımız Arslantepe Höyüğü'nde Çalışmaları Yerinde İnceledi
Vali Seddar Yavuz, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu. Vali Yavuz, hem tarihi ören yerinde hem de Battalgazi ilçesindeki diğer tarihi mekanlarda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Narin

Vali Seddar Yavuz, ilimizin kadim kültürel miraslarından biri olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu. Kazı başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli’den devam eden çalışmalar hakkında kapsamlı bilgi alan Vali Yavuz, hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği Arslantepe Ören Yeri’nde incelemelerini sürdürdü.

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ ZİYARETİ

Arslantepe Ören Yeri'nde turistlere hizmet verecek olan Arslantepe Karşılama Merkezi'ni de ziyaret eden Vali Yavuz, merkezin işleyişi ve ziyaretçilere sunulacak hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. İlimizin tarihine ışık tutan bu önemli alanın korunmasına yönelik çalışmaları yakından takip eden Vali Yavuz, bu alanın tanıtımının önemine dikkat çekti.

BATTLGAZİ'DE TARİHİ YAPILARDA İNCELEME

Vali Yavuz, Battalgazi ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını da yerinde inceledi. Vali Yardımcısı Talat Tabur’un da eşlik ettiği ziyarette, tarihi yapının korunması ve geleceğe aktarılması için yapılan çalışmalar değerlendirildi.

ESNAFLAR VE HALK İLE SOHBET

Battalgazi ilçesinde hemşehrilerimiz ve çocuklarla samimi sohbetler gerçekleştiren Vali Yavuz, ilçe esnafıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Esnafın ihtiyaçlarına çözüm üretmek için her zaman yanlarında olduklarını belirten Vali Yavuz, sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

BEŞKONAKLAR VE POYRAZ KONAĞI'NDAKİ RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Vali Yavuz, ziyaretlerine Poyraz Konağı ve Ulu Cami ile devam ederek, deprem sonrası sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Son olarak Beşkonaklar'daki restorasyon süreçlerini de yakından takip eden Vali Yavuz, ilimizin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve bu potansiyelin tanıtımı için çalışacaklarını vurguladı.

KAYNAK: İHA 
 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

casibom-tokyobet-tokyobet-deneme bonusu-