dore okulları
Malatya
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Babacan’ın 750 Konut Sözü: Deprem Yaralarını Bantla Sarıyoruz!

06 Ağustos 2024, Salı 13:05
Babacan’ın 750 Konut Sözü: Deprem Yaralarını Bantla Sarıyoruz!

Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’ın sosyal medyada paylaştığı yeni proje haberi, şehri adeta ikiye böldü. Yeşiltepe, Yeşilevler’de başlatılan 750 konut projesi, birçok kişinin umudu haline gelirken, birçoğunun da moralini bozdu. Evet, yanlış duymadınız, tam 750 konut! Malatya gibi ağır hasarlı binalarla dolu bir şehirde bu rakam gerçekten de umut verici, değil mi?

Şimdi biraz geriye gidelim. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden tam 544 gün geçti. Malatya’da 36.580 bina ağır hasar alarak yıkılmayı bekliyor. Yaklaşık 30 bin bina yıkılmış ve hâlâ yıkılmayı bekleyen sayısız bina var. Yani, depremin izlerini silmek için yapılması gereken işler o kadar çok ki, 750 konut gerçekten de devede kulak kalıyor.

Abdurrahman Babacan’ın sözleri ne diyor? “Yeşiltepe, Yeşilevler’deyiz… 51 blok, hepsi 3+1 olmak üzere 750 konutun inşaatına başladık. 1 yıl içerisinde inşaat tamamlanmış olacak ve Yeşiltepe, etrafıyla çok daha modern, temiz ve güzel şekilde inşa edilecek…” 750 konutla Malatya’nın yaralarını sarıyoruz, bravo!

Ancak işin aslı, 131 bin 45 bağımsız bölüm ağır hasarlı bir Malatya için 750 konut projesi, moral bozucu bir detay. Sunum hatası mı, yoksa halkın beklentilerini küçümsemek mi, karar sizin. Sadi-i Şirazi’nin dediği gibi: “Yanlış üslup doğru sözün celladıdır.” Burada da yanlış sunum, doğru işleri gölgeler diyelim. Sayın Babacan, böyle ufak rakamlardan bahsedip vatandaşın moralini bozmayın lütfen!

Bir de İkizce’de yapılan TOKİ konutları var. İnsanlar orada yaşam mücadelesi veriyor. 30 saat süren su kesintilerinden bahsediliyor. Malatya’daki diğer TOKİ konutlarında da çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması yok. Üstelik vatandaştan aidat alınıyor, alınan aidatlar ne manaya geliyorsa? Öncelikle, yapılan konutlarda yaşayan insanların, insan gibi yaşayacağı olanakları sağlayalım.

Hülasa, Malatya’nın yeniden inşası için daha gerçekçi ve geniş çaplı projelere ihtiyaç var. 750 konutla deprem yaralarını sarmak mümkün değil. Bu tür projelerle halkın moralini bozmaktansa, daha kapsamlı ve etkili çözümler üretilmeli. Sayın Babacan, bu kez gerçekten büyük düşünün ve Malatya’nın yaralarını saracak projelerle karşımıza çıkın!

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mehmet KARAMAN
    06-08-2024 14:54

    Benim adamım 750 yi telafuz etmiş, binlerde küçük rakamların toplamından meydana gelir. Diğerlerinin diline prangamı vurulmuş

  • yorum avatar
    Teyfik
    06-08-2024 13:37

    Allah Malatyalıların yardımcısı olsun..Milletin 100 200 metrekare yerleri vardı bir şekilde başını koyuyordu,şimdi gitti ev bark millet kafayı yedi..Huzur yok hep olay cinayet...Malatya ya sosyolojik psikolojik destek verilmeli...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-