dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Duyduk duymadık demeyin! “Kim”den mektup var

04 Eylül 2024, Çarşamba 17:34
Duyduk duymadık demeyin! “Kim”den mektup var

Bugün KİM Vakfı’ndan bir mektup aldım. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Gök hocamız, vakıf hakkında çok önemli tanıtıcı bilgiler sunmakta ve milletimizi bu vakfa destek vermeye çağırmaktadır.  Özetle anne babalara seslenmekte ve şu iki ana başlıkta destek istemektedir;
1-Bilhassa gayrimüslimlerin konuştuğu herhangi bir yabancı dili bilen veya yabancı dilde eğitim veren okullardaki öğrencilerinizi Vakıf bünyesinde gönüllü olarak çalışmak ve davetçi olmak üzere lütfen Vakfımıza yönlendirin!
2-Kültürlerarası İletişim Merkezi Vakfı yöneticileri veya gönüllülerinden vakfı daha yakından tanıyarak farklı konulardan nasıl destek olabileceğinizi öğrenin. 
Aşağıda yer alan mektubu uzun bulup okuma zahmetinde bulunmayan takipçilerim için mektubun özetini çıkardım. Yabancı turistlere (Sadece Allah rızası için) İslam’ı anlatan bu müstesna vakfa ya çocuklarınızı ya da paranızı bağışlayın! Ki sizin de bu sevapta payınız, cennete açılan bir kapınız olsun.  
Buyurun mektubu hep birlikte okuyalım; 

*******

Değerli Alişan Hayırlı Bey,        
KİM vakfımızda sabah sizinle tanıştığıma çok memnun oldum, vakfımızla ilgili yazmış olduğunuz yazı için de teşekkür ederiz.
Basın her zaman çok değerli bir hizmet yoludur. Bizim çalışmalarımızı gönlünüzden gelen sıcak üslubunuzla değerlendirmeniz ve anlatmanız çok kıymetli, Allah razı olsun.
KİM vakfımız ile ilgili bazı detay bilgiler vermek istiyorum;
KİM Vakfı (Kültürlerarası İletişim Merkezi), ülkemize gelen yabancı turist misafirlerimize kültürümüzü ve İslam dinimizi gönüllü olarak tanıtma hizmetleri yapan bir sivil toplum kuruluşudur. 110 civarında gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte gayrimüslim turistlere 13 farklı lisanda İslami tebliğ hizmetleri vermekteyiz. 
Bildiğiniz gibi, ülkemize her yıl çeşitli milletlerden yaklaşık 50 milyon civarında yabancı turist gelmekte ve yaklaşık 18 milyonu İstanbul’u ziyaret etmektedir.  Yabancı misafirlerimiz özellikle tarihi mekânlarımızı, camilerimizi, müzelerimi ziyaret etmektedir. (Mesela, Ayasofya Kebir camisine günlük yaklaşık 10 bin ila 25 bin arasında yabancı misafir gelmektedir. Süleymaniye Camisi’ne de günlük yaklaşık 2 bin ila 6 bin yabancı turist gelmektedir.) 
KİM Vakfı gönüllülerimiz, çok sıkı teorik ve cami içerisinde pratik uygulama eğitimlerini tamamladıktan sonra tebliğ hizmetlerine başlamaktadırlar. Ayrıca FSM (Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi) Sürekli eğitim merkezinden sertifika almaktadırlar.
Vakıf Merkezimiz Süleymaniye Camii hemen yakınında bulunmaktadır. Aynı sokakta özellikle hanım kardeşlerimizin faaliyetlerine tahsis edilmiş diğer hizmet binamız var. Vakfımız İstanbul’da, Süleymaniye Camiinde, Beyazıt camiinde ve Ayasofya Kebir camii çıkışında Caferağa Sinan Erdebili tekkesinde hizmet vermekteyiz.
İstanbul’un dışında, Anadolu’da, Bursa, İzmir-Selçuk, Konya, Trabzon ve Antalya’da çeşitli camiler ve kutsal mekânlarda bölgesel gönüllüler ile birlikte eğitim ve kitap & broşür desteği vermekteyiz.
24 farklı lisanda hazırlanmış 240 bin adet Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere, İslam’ı anlatan yaklaşık 650 Binden fazla çeşitli dokümanları her yıl ücretsiz olarak dağıtıyoruz. 
KİM Vakfımız (kuruluş amaçlarında da belirtildiği gibi),  yabancı turist misafirlerimize, İslam’ı tebliğ hizmetleri vermekte olan Türkiye’deki tek sivil toplum kuruluşudur. Yanı sıra farklı hizmet amaçları olup davet faaliyetlerini de beraberinde yürütmeye çalışan bazı sivil toplum kuruluşları ile de omuz omuza çalışmaktayız. Bu kurumlar ve diyanetin ilgili birimleri dahi olarak biz ne kadar gayret göstersek de yetişemiyoruz, yetersiz kalıyoruz.
İstanbul’da yaptığımız tebliğ metot ve çalışmalarımızı özetlersek; 
İstanbul’a yılda ortalama 18 bin yabancı turist geliyor ve KİM vakfı olarak bu miktar içerisinden sadece yaklaşık 54 bin turiste davet yapabiliyoruz. Yani İstanbul’a gelen her 330 turistten ancak birine ulaşabiliyoruz. Görüştüğümüz her 50 turistten ortalama bir tanesi İslam ile şereflenebiliyor.
Türkiye coğrafi konumu, tarihi ve kültürel varlıklarının zenginliği itibari ile bütün İslam ülkeleri içerisinde yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen ülkedir. Türkiye dünyada en çok İslami tebliğ yapılabilecek ülke konumundadır. 
Camilerimize kadar gelen yabancı turist misafirlerimize dinimizi anlatmazsak, yarın ahirette bizlerden “ Biz, Türkiye’de caminin içine kadar gelmiştik, ancak bize İslam’ı anlatmadılar bunlardan davacıyız,” diyeceklerini düşünerek çalışıyoruz.  
Yabancı misafirlerimize İslam’ı anlatarak, Cennete ulaşmalarına vesile olmaya çalışıyoruz. 
İsrail’in Gazze’de yapmakta olduğu zulüm ve katliamlara Müslümanların gösterdiği muhteşem vakur direniş, bütün dünyada İslamiyet hakkında çok ciddi ilgi ve merak oluştu. Katil İsrail’in yaptığı soykırım katliamlarında şehadete ulaşarak toprağa gömülen Gazze şehitlerimiz, adeta yeni başaklar olup topraktan fışkırıyor. Şehadet sayılarının, Gazze’deki şehitlerimizin manevi bereketlerinden arttığını düşünüyoruz. Bazen sıkıntı olarak gördüğümüz durumlar birçok hayırlara da vesile olabiliyor. 
İslam'ı Yeni Kabul Edenlere Yönelik Projemiz;
Bildiğiniz gibi insanların din değiştirmesi kolay olmuyor, yeni Müslüman olan kardeşlerimizin bir kısmı ülkelerine döndüklerinde maalesef tekrar eski batıl din ve hayatlarına dönebiliyorlar.  Onlarla irtibatlarımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. 
Vakfımızda sadece bu hizmetler ile görevli, 6 kişilik ayrı bir gönüllü ekibimiz var. Ülkelerine dönen yeni Müslüman kardeşlerimizi periyodik olarak arıyorlar, karşılaştıkları çeşitli sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyorlar, Online eğitimler veriyorlar.
Gerektiğinde küçük guruplar halinde Türkiye’ye davet ediyoruz, misafir ederek üç beş günlük, haftalık, özel dini eğitimler veriyoruz.  Davetlerimize çok fazla talep var ancak imkânlarımız sınırlı olduğu için maalesef hepsine yetişemiyoruz.  
Bazı misafirlerimizin yeni girecekleri dini araştırmak için zamana ve kalacak mekâna ihtiyaçları olabiliyor. Vakıf merkezimize yakın gönüllülerimize tahsis edilen yerlerde onları bir müddet ücretsiz misafir edebiliyoruz.  Misafirlerimizin zihinlerinde oluşan çeşitli soru ve problemlerin çözümünde görevli arkadaşlarımız yardımcı olmaya çalışıyorlar.
KİM Vakfı olarak en önemli ihtiyacımız tebliğ yapacak gönüllü sayılarımızın yetersiz kalması olmaktadır.
Devamlı hanım ve erkek gönüllü bulmaya çalışıyoruz, bunun için çeşitli Üniversitelerimizin ve İmam & Hatip Okulları'nın yabancı dil eğitimi verilen bölümlerini ziyaret ediyor ve KİM vakfını tanıtıyoruz, toplantılar, sempozyumlar düzenliyoruz. 

Değerli Alişan Hayırlı Bey,

KİM Vakfı’nda yapılan hizmetler bir başka önem arz ediyor; Çünkü çok çabuk müspet neticeler alabilmekteyiz. Elhamdülillah, farklı ülkelerden yurdumuza gelen yabancı misafirlerimizden birçok kişi İslam ile şerefleniyor. Fakat Hidayetin Allah’ın takdiri ile olacağını çok iyi biliyoruz. Hiçbir vakıfta, dernekte veya hizmette bu kadar çabuk ve net neticeler alabilmek mümkün olmadığını düşünüyoruz.
KİM vakfı hizmetleri, bizlere bu yönüyle de çok ayrı bir heyecan, huzur ve gayret veriyor, elhamdülillah.
Süleymaniye’deki Vakıf merkezimizde her cumartesi sabahtan öğleye kadar kahvaltı toplantılarımız devam ediyor. Gönül dostlarımızla tanışma ve vakıf faaliyetlerimizi geliştirme konularında çeşitli görüşmeler yapma imkânımız oluyor. 
Malatya’dan İstanbul’a geldiğinizde farklı dostlarımızla da tanışmanızı isteriz. Sizi, İstanbul'da yaşayan Malatyalı hemşerilerinizi ve İstanbul'a öğrenimlerini devam ettiren öğrenci kardeşlerimizi vakfımızda her zaman misafir etmek isteriz.
Vakıf çalışmalarımızı yeteri kadar tanıtamıyoruz. Bu konuda sizin değerli fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var. Sizinle görüşmelerimizin çok faydalı olacağını düşünüyorum.  Allahtan sağlık, afiyet ve işlerinizde başarılar dileriz.
Sevgili peygamberimiz, “Bir insanın hidayetine vesile olman, senin için dünyadan ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır” demiştir.  
Çalışmak bizden, muvaffakiyet Allah'tandır.                 
Saygı ve Muhabbetlerimizle.       

******             

KİM Vakfı adına, Ahmet Gök (KİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi) 
KİM Vakıf Merkezi: Süleymaniye Camii, Kanuni Medresesi Sk. No: 20/1, Fatih/İstanbul, Tel: 0 553 787 18 46

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-