dore okulları
Malatya
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Hakan Kahtalı Yeniden AK Parti İl Başkanı mı Olacak?

18 Eylül 2024, Çarşamba 14:00
Hakan Kahtalı Yeniden AK Parti İl Başkanı mı Olacak?

Malatya siyasetinde son günlerin en çok konuşulan sorusu: “Hakan Kahtalı geri mi dönüyor?” 2015-2018 yılları arasında “AK Parti Malatya İl Başkanlığı” görevini yürüten Hakan Kahtalı, halkla güçlü bir bağ kurmuş, parti teşkilatını birleştiren bir siyasetçiydi. O dönemde Malatya’da herkes derdini anlatabilir, çözümler bulabilir, partinin kapısından kolayca içeri girebilirdi. 

Ancak “2018 yılında Hakan Kahtalı milletvekili oldu” ve İl Başkanlığı görevini “İhsan Koca’ya devretti”. O günden sonra, AK Parti Malatya teşkilatında bir boşluk oluştu. “İhsan Koca” ve ardından “Namık Gören’in” dönemlerinde partinin halkla olan bağı zayıfladı. İnsanlar artık İl Başkanına ulaşamıyor, dertlerini anlatacak birini bulamıyor. Malatya’daki dört milletvekili bile kendi aralarında bir koordinasyon kuramıyor, belediye başkanları ise kendi başına buyruk hareket ediyor.

İşte tam da bu noktada AK Parti Genel Merkezi, Malatya’da siyaseti yeniden birleştirecek, halkla yeniden güçlü bir bağ kuracak bir “ağabey” figürüne ihtiyaç olduğunu fark etti. “Genel Merkez”, bu ismin “Hakan Kahtalı” olduğuna inanmış durumda. Partiyi toparlayacak ve teşkilata yeniden düzen getirecek bir isim olarak Kahtalı’yı görüyorlar. Bu yüzden, “Hakan Kahtalı’nın yeniden il başkanı” olması konusunda ısrarcılar. Kahtalı’nın bu görevi kabul edip etmeyeceği merak konusu, ama Malatya’da siyaset sahnesinde dengeyi sağlayacak bir “ağabey” figürüne ihtiyaç olduğu açık.


KALİTELİ EKİP Mİ, GÖREVDEN ALINAN KADRO MU?

Malatya’da Büyükşehir belediye başkanımız Sami Er, seçim kampanyasında sürekli “kaliteli ekibinden” bahsedip durdu. “Ekibim şahane, ekibimle Malatya’yı uçuracağız” diye her fırsatta dile getirdi. Peki sonra ne oldu? Eylül Ayı’nın başında yaptığı basın toplantısının mürekkebi kurumadan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir operasyon yapıldı! Öve öve bitirilemeyen o “kaliteli ekip” ne hikmetse bir anda görevden alındı! Mesela, Genel Sekreter Murat Altundağ ve yardımcıları Nurhan Demir ile Salih Uzun, kısa bir süre içinde paketlenip gönderildi. Şimdi sorarım:Bu kadar kaliteli olan ekip ne oldu da bir anda gözden düştü?

Bir de, neden görevden alındıkları konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Yani seçim zamanı “şahane” olan ekip, üç gün sonra mı “kalitesini” yitirdi? Bu durum haliyle akıllarda soru işaretleri doğuruyor. Herkes kendi çapında bir dedikodu çıkarıyor: “Sami Er ekibiyle rahat çalışamadı, ondan aldı” diyen var, “Genel Sekreter ihaleleri kendi yandaşlarına veriyormuş” diyen de var. Peki, bunların hangisi doğru? Sami Er, kaliteli(!) ekibini niye bu kadar çabuk harcadı?

Başkanımız bir zahmet çıkıp iki çift laf etse de işin aslını öğrensek. Yoksa bu dedikodular alıp başını gitmeye devam edecek. Hem görevden alınanlar da bu şaibenin altında ezilmeyecek. Başkanım, ekibin mi bozuktu yoksa hikayenin başka bir tarafı mı var? Açıklayın da bilelim!


ŞİRE PAZARI’NDA KİMİN SÖZÜ GEÇİYOR?

Malatya’da, özellikle eski Şire Pazarı çevresinde ortalık fena karıştı. Şehirde herkes “yıkım olacak mı, olmayacak mı?” diye soruyor. Vekilimiz Abdurrahman Babacan ise sosyal medyada çıkıp “söylenti” diyor. Diyor da, Malatya Valiliği’nin “can ve çevre güvenliği riski” nedeniyle tebligat gönderdiği binalar ne olacak? Eski Şire Pazarı’ndaki bazı binaların “ağır hasarlı” olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bile kabul etmişken Babacan çıkıp “burası yıkılmayacak” diyor. O zaman sorarım: Vali başka bir devlette mi, Babacan başka bir ülkede mi yaşıyor? Devlet yıkılacak diyor, vekilimiz “yok öyle bir şey” diyor.

Peki bu durum sadece “bir yanlış anlaşılma” mı? Yoksa siyasetin kendi ajandası mı var? Hadi diyelim Babacan dedikoduya karşı savaşıyor. Ama aynı Babacan, bu kararı diğer milletvekilleriyle neden paylaşmadı? Yoksa Abdurrahman Bey, “yalnız kovboy” gibi mi takılıyor? Öte yandan, esnafın da yıllardır kayıt dışı ticareti sürdürmek için o eski binalara sıkı sıkıya tutunduğunu biliyoruz. Bu inat neden?

Şire Pazarı artık kayısının değil, dedikodunun merkezi olmuş durumda. Malatya’nın kayısısı dünyada markalaşırken, pazarın hali içler acısı. Yurt dışından gelen bir kayısı müşterisi o pazarı görse, kaçar gider. Abdurrahman Babacan neden bu işte yalnız hareket ediyor, diğer siyasilerle neden istişare etmiyor? Vali ve vekil arasında bu kadar büyük bir görüş ayrılığı nasıl olur? Yoksa Malatya siyaseti kendi içinde mi çatışıyor? Gerçek şu ki, siyasetin, devletin gösterdiği ihtimamı göstermediği ortada.

Anlaşılan o ki, eski Şire Pazarı sadece kayısı ticareti değil, siyasi oyunların da sahnesi olmuş.


REKTÖRLÜK YARIŞI: BEKLEME SALONUNDA KALANLAR

14 Temmuz’da 11 ilin rektör adayları belli oldu ama Malatya İnönü Üniversitesi rektör adayları hâlâ bekliyor, bekliyor, bekliyor… Herkes kendisinin olacağını zannediyor tabii. Ama gel gör ki, o koltuk bir türlü sahip bulamıyor! Zaman geçtikçe bu bekleyiş iyice kabusa dönüyor. Rektör adaylarının saçları beyazlıyor, gözaltı torbaları şişiyor, stresleri tavana vuruyor. Hani derler ya, “Zaman her şeyin ilacı” diye. Yok, öyle bir şey! Aksine, her geçen gün onları daha da meraklandırıyor, daha da strese sokuyor, psikolojilerini bozuyor!

Sanki bir tiyatro sahnesinde gibiler: “Hani benim koltuğum? Hani benim atamam?” diyen gözlerle ortada dolanıyorlar. Bir türlü açıklanmayan bu rektörlük kararı, adayları adeta “beklemenin dayanılmaz ağırlığı” ile eziyor. Şimdi onlar düşünsün! Bakalım bu bekleyişten kim galip çıkacak? Kısacası, Malatya İnönü Üniversitesi’nde rektörlük yarışı resmen bir sinir harbine döndü, izleyelim görelim!

“TRAFİK POLİSİ KENDİ KENDİNE CEZA KESTİ!”

Geçen gün yazarımız Alişan Hayırlı, motosikletiyle Sıtmanıparı’ndan evine doğru yol alırken, Özalper civarında tatsız bir olay yaşamış. Yol gayet sakinmiş, her şey yolunda giderken, aniden bir araç önüne fırlamış! Ne yapsın, hemen frene asılmış ama 4-5 metre sürüklenmiş. Motor bir yana gitmiş, kendisi de bir yana. Allah’tan başında kask, elinde eldiven varmış da daha kötü bir kaza yaşanmamış. Sol kolu dirsekten yara almış, bileği ve ayak bileği de incinmiş.

Peki, bu trafik ihlalini yapan kim dersiniz? Trafik polisi aracı! Yanlış duymadınız, bir trafik polis aracı, yolun boşalmasını beklemeden yan yola girmeye çalışınca olanlar olmuş. Neyse ki polisler hemen inip, Alişan Bey’i kenara almış, su vermişler. “Bir şeyin var mı?” diye sormuşlar. O da “Sabah belli olur!” demiş.

Bu arada çevredeki vatandaşlar olayı görünce trafik polislerine tepki göstermeye başlamışlar: “Siz trafik ihlali yaparsanız vatandaş ne yapsın?” demişler haklı olarak. Alişan Bey de, “Bir trafik polisi çağıralım, tutanak tutsun!” deyince, polislerin cevabı: “Biz zaten trafik polisiyiz, buradayız!” olmuş. Alişan Bey ne demiş dersiniz? “O zaman kendi kendinize tutanak tutun, bir de ceza kesin!”

Hayat işte, hem trajik hem komik…


LAF EBESİ: Deprem oldu, rezerv alanı dedik, devlet adım attı; biz itiraz ettik, sonra da “niye işler bitmiyor?” diye sormaya başladık. Hem yerimizde sayıyoruz, hem de şikayet ediyoruz!


FİSKOS MASASI:

    •    Malatya Valisi Seddar Yavuz, planlanan süreçte bir aksilik olmazsa şehrin bir yıl içerisinde toparlanacağını söylemiş.

    •    Malatya Valisi Seddar Yavuz, asayiş olaylarının üzerine azimle ve ihtimamla gitme kararı almış.


    •    AK Parti Malatya milletvekilleri kendi aralarında koordinasyonu sağlayamıyormuş.

    •    Malatya’nın eğlence merkezi diye bilinen Cezmi Kartay, rezerv alanından çıkartılmış.

    •    Rezerv konusu, Malatya’daki vatandaşları rahatsız ediyormuş.

    •    Vatandaş, yine aynı yerinde ve aynı ölçüde ev ve iş yerine sahip olmak istiyormuş.

    •    Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden eski genel sekreterin görevden alınmasında “akçeli işler” olduğu iddia ediliyormuş.


Not: FİSKOS masasında yazılanlar, Malatya’da kulaktan kulağa dolaşan dedikodulardan ibaret. Gerçek mi, değil mi? Orasını artık siz karar verin!

Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Resul
    19-09-2024 10:31

    Valla İhsan Koca dan daha iyi bir aday olacağı kesin...

  • yorum avatar
    Hatice Öztürk
    18-09-2024 17:50

    Rektörlük yarışı resmen bir tiyatroya dönmüş. Adaylar stresten kırılıyor, saçları beyazlıyor. Üniversitenin geleceği bu kadar beklemeye değer mi? İki dakikada bir rektör açıklayıverseler ne olur?

  • yorum avatar
    Ali Doğan
    18-09-2024 17:49

    Şire Pazarı’ndaki bu inat neden? Devlet yıkacak diyor ama esnaf hala direniyor. Abdurrahman Babacan da ortalığı karıştırıyor. Esnafın çıkarları mı, yoksa siyaset mi daha baskın geliyor, anlamak zor.

  • yorum avatar
    Buse Korkmaz
    18-09-2024 17:48

    Sami Er’in ekibi daha dün övülüyordu, bugün neden görevden alındı? İnsan merak ediyor, yoksa perde arkasında başka hesaplar mı var? Başkan çıkıp açıklama yapsa da biz de gerçekleri öğrensek.

  • yorum avatar
    Mehmet Şahin
    18-09-2024 17:48

    Hakan Kahtalı’nın geri dönmesi, Malatya siyasetini toparlayabilir mi? Parti teşkilatının tekrar eski günlerine dönmesi için bir lider lazım. Ama bakalım Hakan Bey o eski performansını gösterebilecek mi?

  • yorum avatar
    Zeynep Demir
    18-09-2024 17:48

    FİSKOS masasında yazılanlar gerçekten Malatya’nın gündemini yansıtıyor. Hem milletvekilleri arasında bir uyum yok, hem de vatandaşlar rezerv alanlarından rahatsız. Ne olacak bu Malatya’nın hali?

  • yorum avatar
    Serkan Baş
    18-09-2024 17:47

    Trafik polisi de ihlal yaparsa, vatandaş ne yapsın? Alişan Bey’in başına gelenler tam bir komedi! Polisler kendilerine tutanak tutup ceza mı yazacaklar? Böyle bir şey ancak bizim memlekette olur!

  • yorum avatar
    Ayşe karaduman
    18-09-2024 17:46

    Rektör adayları bekle bekle nereye kadar? Malatya İnönü Üniversitesi rektörlüğü adeta bir sinir harbine dönmüş. Rektörlük koltuğuna kim oturacak, kim dışarıda kalacak? Herkes gergin, bakalım neler olacak.

  • yorum avatar
    Taner Alp
    18-09-2024 17:46

    Şire Pazarı ne olacak? Devlet yıkılacak diyor, milletvekili başka bir şey söylüyor. Esnafın dedikoduları da bitmek bilmiyor. Abdurrahman Babacan tek başına mı hareket ediyor? Malatya siyaseti iyice karışık!

  • yorum avatar
    Filiz Uygun
    18-09-2024 17:45

    Sami Er’in ‘kaliteli ekibi’ nereye gitti? Tamam, seçimde söyledikleri etkileyiciydi ama iki gün sonra bu ekibi görevden almak, bence kendisinin de bir şeylerden rahatsız olduğunu gösteriyor. İnsan merak ediyor tabii.

  • yorum avatar
    Ali keleş
    18-09-2024 17:45

    Hakan Kahtalı geri dönerse, AK Parti Malatya’da yeniden güçlü bir yapı kurar. Ama milletvekilliği dönemi sonrası biraz paslanmış olabilir. Bence, geçmişteki başarısını tekrarlayabilecek mi? İşte esas soru bu.

  • yorum avatar
    Babil
    18-09-2024 17:39

    Rabbim Malatya insanına burada yaşayanlara yardım etsin..İhsan Koca gereksizce tekrar il başkanlığına geldiğinde Malatya çok kaybetti..Zira İhsan koca halk nazarında bitmiş bir siyasetçiydi..

  • yorum avatar
    Selin
    18-09-2024 16:52

    Murat bey Malatya'nın trafik sorunu ne olacak? Çevreyolunda iğne atsan yere düşmüyor

  • yorum avatar
    Burak Gülen
    18-09-2024 16:51

    Vekil Babacan’ın açıklamalarıyla Valilik’in verileri arasında bir çelişki var. Bu durum, şehirdeki belirsizliği artırıyor ve Malatya’nın planlaması ile ilgili ciddi bir sorunu işaret ediyor

  • yorum avatar
    Kamil Yener
    18-09-2024 16:50

    Şire Pazarı’ndaki bu karmaşa, sadece Malatya’nın değil, genel olarak şehir yönetimindeki eksikliklerin bir yansıması. Vali ve vekil arasındaki bu büyük fark, şehir planlaması ve kamu güvenliği açısından ciddi bir problem olduğunu gösteriyor.

  • yorum avatar
    Gül
    18-09-2024 16:42

    Murat Bey, Malatya'nın yeni Valisini tebrik ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Takip ediyorum kendisini. Kollarını sıvamış. Kapı kapı dolaşıyor. Üstelik halkla iç içe sorunların farkında. İnşallah her şey yoluna girer. Yeni Valimiz beni bile umutlandırdı.

  • yorum avatar
    Reyhan
    18-09-2024 16:36

    Sami Er büyük hayallerle geldi. İnşallah her şey güzel olur Hala umudumuz var

  • yorum avatar
    Nilüfer
    18-09-2024 16:36

    Rektörlük bekleyişi, adeta bir sinir harbine dönüştü. Bu kadar belirsizliğin ortasında olmak, adaylar üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Üniversitenin geleceği için bir an önce karar verilmesi ve bu belirsizliğin sonlandırılması gerektiğini düşünüyorum

  • yorum avatar
    Ayşe
    18-09-2024 16:36

    Alişan beye çok geçmiş olsun

  • yorum avatar
    Mehmet T.
    18-09-2024 16:34

    Kahtalı'nın geri dönüşü konusunda iki taraflı duygularım var. Bir yandan partinin halkla ilişkilerini düzeltebilir, öte yandan yeniden eski dinamikleri mi getirecek, bilinmez. Malatya'daki mevcut boşluğun doldurulması için umut verici bir seçenek.

  • yorum avatar
    Mutlu
    18-09-2024 16:34

    Hakan Kahtalı'nın İl Başkanlığı döneminde partinin halkla olan ilişkileri gerçekten çok iyiydi. Ancak şimdi ne olur bilemiyorum. Genel Merkez’in Kahtalı’yı tekrar göreve getirme düşüncesi, belki de partinin eksiklerini fark ettiği anlamına geliyor.

  • yorum avatar
    Vatandaş
    18-09-2024 14:58

    Vatandaş rezerv alan konusunda devletine güvenmiyor yada yeteri kadar bilgilendirilmiyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-