dore okulları
Malatya
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İnönü Üniversitesi Rektörlük Yarışında Beklenen Sonuç: Kim Öne Çıkacak?

31 Temmuz 2024, Çarşamba 15:24
İnönü Üniversitesi Rektörlük Yarışında Beklenen Sonuç: Kim Öne Çıkacak?

Son dönemde yaşadığım “yoğunluklar” ve “sağlık problemleri” nedeniyle bazı konuları ele almakta geciktiğimi itiraf etmeliyim. “Seyahatler” ve “hastalıklar” nedeniyle aksayan yazılarımı okurlarımın anlayışla karşılayacağına inanıyorum.

İnönü Üniversitesi’nin yeni rektörünü beklediği bu süreçte, kamuoyunda çokça konuşulan ve merak edilen konulara değinmemek olmazdı. Özellikle “rektör adayları” arasında adı geçen isimler üzerine pek çok telefon aldım ve analizler duydum. Kamuoyunda en çok konuşulan ilk üç isim şunlar: “Prof. Dr. Nusret Akpolat”, “Prof. Dr. Hakan Parlakpınar” ve “Prof. Dr. Adil Başkıran”. Bu isimlerin ardından “Prof. Dr. Gökhan Tuncel” ve “Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut” da sıkça zikrediliyor.

Rektör adaylarını belirleme süreci “YÖK’ün yetkisi” altında ve nihai karar “Cumhurbaşkanı’na ait”. Şu anda Cumhurbaşkanı’nın önünde üç isim var. Adaylar, İnönü Üniversitesi’ni daha ileriye taşımak için çaba gösterdiler ve projeler sundular. Umudum, yeni rektörün bu adaylarla ortak bir platformda çalışarak, üniversitenin eksikliklerini gidermesi ve daha ileri bir seviyeye taşınmasıdır.

Bu süreçte kamuoyunun beklentileri elbette önemli, fakat nihai kararı belirleyecek olan “Cumhurbaşkanı’nın iradesi” ve “Cenab-ı Hakk’ın takdiridir”. İnşallah, tüm bu adaylar ve yeni rektör, İnönü Üniversitesi’ni daha parlak bir geleceğe taşımak için birlikte çalışırlar.

Depremzedelerin Acısı İçinde Eğlence: Malatya’da Absürt Festival

Eskiden “Malatya Kayısı Festivali”, geleneksel değerlerimizi yansıtır, “devlet büyüklerimiz”, “folklorik etkinlikler” ve “yöresel yemeklerle” kutlanırdı. Şimdi ise “gençlere yönelik absürt bir festival” haline geldi, tanınmayan sanatçılar sahne alıyor, “toplumun geneline hitap etmeyen” bir etkinlik düzenleniyor.

“Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er”, beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bu festivali eski başkan “Selahattin Gürkan” tarafından düzenleseydi, yer yerinden oynardı. Badem bıyıklılar din, iman ve kültürümüzden bahsederek Gürkan’ı eleştirirdi.

“Malatya”, deprem felaketini yaşamış bir il. İnsanlar konteynerlerde, sefalet içinde yaşıyor. “Çocuklar, gençler, yaşlılar, musibetzedeler ve hastalar”… Tüm bu insanlar acı çekerken, sadece gençlere yönelik bir festival yapmak, gençleri örf ve ananelerimizden koparacak sanatçılar getirmek, akıl dışı ve vicdansızca. Bu festival, kamuoyunu oyalamak için düşünülmüş bir girişim gibi duruyor.

“Ah Sami Er, ah! Nerede o eski gelenekler, nerede o eski Malatya ruhu?”

Sami Er’in Hokus Pokusu: 4 Milyar TL Hibe Bu Kadar Kısa Sürede Nasıl Geldi?

31 Mart’ta “Sami Er”,“Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak seçildi. Göreve başlayalı daha 121 gün oldu ki, şehrin altyapısı için “4 milyar TL hibe fon” kazandırdığı açıklandı. Bir sihirbazlık gösterisi mi izliyoruz? Bu kadar kısa sürede böyle bir fon nasıl sağlanabilir? Eski Başkan “Selahattin Gürkan” ve “MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert”in hiç mi katkısı yok? Sami Er’in elinde sihirli bir değnek mi var?

“Depremden etkilenen bütün iller” bu fondan faydalandı. Mesela “Kahramanmaraş”, bizim iki katımız kadar fon aldı. Bu çalışmanın Sami Er ile alakası olmadığı çok açık. Ancak Sami Er’in ekibi, “Malatya’nın itibarı yerle bir olmuşken”, bakanlıklardan Malatya’ya kuruş para çıkmadığını, bunun sebebinin ise Selahattin Gürkan ve ekibi olduğunu iddia ediyor. Başta “Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı” olmak üzere diğer bakanlıklarla temasa geçerek bu parayı elde ettiklerini söylüyorlar. Başarıları bundan ibaretmiş, başarıları buymuş. Hadi canım siz de! Selahattin Gürkan döneminde birçok hibe alınmış, fakat iş yapılmamış, karşılığı verilmemiş. Şimdi, Sami Er bir sihirbaz değil, elinde sihirli değnek de yok. 3-4 ayda böyle büyük bir hibe fonu çıkartmak mümkün değil. Burada bir illüzyon var gibi görünüyor.

Gerçekten bu fon Sami Er’in girişimleriyle mi alındı, yoksa yılların birikimi mi? “Halk olarak biz de merak içindeyiz”. Sami Er bu kısa sürede neler başardı, neler başaramadı? Bu fonun gerçek yüzü nedir? Bütün bu sorular cevabını bekliyor.

Malatya’nın Sağlıkta Zirveye Çıkışı: Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün Büyük Başarısı

“Malatya - Giessen Transplantasyon Günleri” büyük bir başarıyla tamamlandı. Sempozyumun ana teması olan “çapraz karaciğer nakli”, tıp dünyasında geniş yankı uyandırdı. Bu önemli başarı, Prof. Dr. Tayfun Sönmez ve Prof. Dr. Utku Ünver’e, geliştirdikleri çapraz karaciğer nakli algoritması nedeniyle verilen “İnönü Üniversitesi fahri doktora diploması” ile taçlandırıldı.

“İnönü Üniversitesi” denince akla gelen ilk yer, “Turgut Özal Tıp Merkezi”. Bu merkezin en parlak yıldızı ise “Karaciğer Nakli Enstitüsü”. Enstitünün başındaki “Prof. Dr. Sezai Yılmaz”, gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar ve kurduğu ekibin Malatya’ya olan sadakatiyle gerçekten takdire şayan bir lider. İki dönemlik rektörlük yapan “Prof. Dr. Ahmet Kızılay”, Karaciğer Nakli Enstitüsü’ne en çok önem veren ve destekleyen isim oldu.

“Malatya’da doktor kalmadı”, kalanlar da gitmek için fırsat kolluyor. Ancak “Karaciğer Nakli Enstitüsü”, bu durumun dışında. Bu enstitü, Malatya’nın en değerli sağlık mirası. Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi, Malatya’nın sağlık turizmi merkezi olma yolundaki en büyük umut. Vefa ve sadakatle çalışan bu bilim insanları, Malatya’nın geleceği için büyük bir fırsat sunuyor.

Kale’nin Çanakkale ile Karıştırılması ve AK Parti’nin İlgisizliği

Geçen sosyal medya hesabımda, “fotoğraf sanatçısı Alişan Hayırlı”nın çekmiş olduğu “Kale (eski adı İzollu) ilçesine ait”, “Karakaya Barajı”nın muhteşem manzarasını paylaştım. Paylaşım sonrası bir dizi komik yorum geldi. Kimi “Burası Karakaya Barajı” dedi, kimi “Kale ilçesi”, kimi “Çanakçı köyü”, kimi de Elazığ’a ait “Baskil” olduğunu iddia etti. Ancak, en gülünç olanı, “kaleli bir vatandaşımız”ın kendi memleketi olan Kale’yi “Çanakkale” olarak tanımlamasıydı. Ona esprili bir şekilde, “Sen herhalde otel parası vermemek için ayakta uyuyorsun” diye cevap verdim.

Gelelim esas meseleye. “Kale”, “AK Parti’ye en çok oy veren ilçelerden biri” olmasına rağmen, “AK Partili yetkililer” tarafından sanki cezalandırılıyor. İlçemizin doğal ve tarihi güzellikleri, turizm potansiyeli yok sayılıyor. “AK Parti’nin Kale’ye olan bu ilgisizliği”, tam bir trajikomedi. Madem bu kadar oy verdik, bari biraz yatırım yapsınlar, değil mi?

Yetkililere sesleniyorum: “Kale’yi tanıyın”, “Kale’yi görün”, yoksa siz de “Çanakkale sanacaksınız”!

LAF EBESİ: Güya TOKİ’nin göbeğinde çalışmış, İstanbul gibi metropol bir ilde görev yapmıştı. Herkes ona kurtarıcı gözüyle bakarken, o düşündü: “Allah beni bunun için bekletti.” 121 gün geçti, ne aksiyon var ne de ilerleme. Sihirli değneğini evde mi unuttu, yoksa harikaları mı bitti? “Kurtarıcı geldi” dedik, ama gördük ki sihirbazlık yokmuş. Umutlarımız boşa çıktı, aksiyon yok, hayaller suya düştü.

Fiskos Masası:

    •    Malatya’da asayiş olayları tavan yapmış, suç oranları adeta rekor kırıyor. Kentte neler olduğu merak konusu.

    •    Uyuşturucu satışı kamu dairelerine kadar girmiş, kimlerin bu işin içinde olduğu bilinmiyor.

    •    Malatya’nın eski valisi, milletvekillerinin şikayeti üzerine görevinden alınmış, hangi vekillerin bu değişikliği istediği konuşuluyor.

    •    Yeni vali çok otoriter ve disiplinliymiş, bu otoritenin Malatya’yı nasıl yansıyacağı gözleniyor.

    •    Sami Er, Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı’na Murat Kurum’un getirilmesine çok sevinmiş, bu atama Sami Er için büyük anlam taşıyor.

    •    Bilal Yıldırım, 31 Mart öncesi Öznur Çalık’a yakınlaştığı ve Veli Ağbaba’ya sarıldığı için il başkanlığını kaybetmiş, bu yakınlaşmanın sonuçları tartışılıyor.

    •    Rezerv alanlarındaki belirsizlikler, Malatya halkını çok rahatsız ediyormuş, halkın beklentisi büyük.

    •    6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra Malatya’yı terk edenler, artan asayiş olaylarından dolayı Malatya’ya dönmeyi düşünmüyormuş, dönmeme sebepleri endişe verici.

    •    İnönü Üniversitesi Rektörlüğü için mevcut Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat’ı destekliyormuş, bu destek üniversiteyi derinden etkiliyor.

Selam ve dua ile
Fi-Emanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    murat
    16-08-2024 22:50

    ben tum adaylari inceledim. en liyakatlisi ve dunyada taninan tek bilim insani Prof.dr. A. Sami Akbulut. ya malatyalilarin ayagina boyle bir firsat gelmis, sami hoca son 3 yildir dunya birincisi konumunda ama siz hala yok falan cemaat, uyok falan parti, yok falan tarikat. zaten ulkemizi bu hale getirenler bu cemaatlar, tarikatlar, particilikler deyilmi?

  • yorum avatar
    İdari
    12-08-2024 12:00

    Kim gelirse gelsin dürüst ilkeli adaletli bir Genel Sekreter ve ekip olmayınca etraftaki yalaka kesim en dürüst adamı bile tanınmayacak hale getirip çeşmenin suyunu kendilerine çevirip memleket,vatan millet menfaatini umursamıyorlar.Başarı kime göre adam kadrolaşmanın kralını yapmış etrafını ihya etmiş Üniversitede sahte sınavlarla hülleyle en az 30 yıllık kadrolaşma yapmışsa kendini başarılı sayıyor.Yök buna el atmalı her şey incelenmeli ve kurum değil şahıslar cezalandırılmalı hesap sorulmalı ki gelen adam da adaletli ve ahlaki çalışıp üniversitemizi üst sıralara taşıma hedefi olsun.Yoksa sadece değişiklik isimlerde olacak.Üniversitemiz için Rektör değil kayyum atanmalı çok ciddi problemler var üstü kapatılan

  • yorum avatar
    Bahtsız prenses
    02-08-2024 09:53

    Malatya’da bir bencillik almış gidiyor.Ayrıca genel olarak psikoloji bozuk. Toplumsal bir çöküş söz konusu. Bir ürün almak istediğinizde aynı ürün her yerde farklı fiyat. Kim kimi kaça öperse olmuş. Gece 11 den sonra dışarıda gençler araba ile sürat yapıyorlar. Bunun haricinde Kale çok güzel bir ilçe . Ben de turizme açılması gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca Arapgir ve Kemaliye çok yakın güzel ilçeler kaç kişi gezmeye gidiyor? Tanıtım yok. Sağlık konusuna girmeyeceğim bile. Eskiden insanlar il dışlarından gelirdi ameliyat ve tedavi için son 15 yıldır insanlar gidiyor il dışlarına.

  • yorum avatar
    Turgut
    01-08-2024 20:35

    Nusret seçilirse inönü bi sekiz sene daha geriye gider iki dönem ne yaptılarki bundan sonrada ne yapacaklar. İnşallah üniversite çalışanlarının da fikrine önem verseler.

  • yorum avatar
    Salih
    01-08-2024 18:39

    Prof.Dr.Ahmet Sami akbulut hocanın anketlerde de önde gözükmesine rağmen sonlara yazıp göz ardı etmeniz doğru mu sizce sayın editör? Hocamızın çabasını bu kadar göz ardı etmeniz kabul edilemez anketlerde birinci olan adamın burda ismi hep sonlarda geçiyor bazı şeyleri farkına varmanız gerekiyor hocam lütfen sizde biliyorsunuz karaciğer bölümünde Sami hocanın yaptığı başarıları hak konuşalım biraz.

  • yorum avatar
    Gülseren
    01-08-2024 12:55

    Stanford üniversitesinin yaptığı araştırmada üniversitemizin ileri gelen bilim adamlarından seçilen Prof.Dr.Ahmet Sami akbulut hocanın anketlerde de önde gözükmesine rağmen sonlara yazıp göz ardı etmeniz doğru mu sizce sayın editör? Hocamızın çabasını bu kadar göz ardı etmeniz kabul edilemez

  • yorum avatar
    Malatya sakini
    01-08-2024 12:15

    Sayın editör adil başkıranı veya Nusret akpolatı öne çıkarmaya gerek yok. Eğer liyakat ehli birini istiyorsanız nakil enstitüsünü çalışmaları ile ön plana çıkaran genel cerrahi profesörlüğü dışında doçenti biyoistatistik uzmanlıkları olan ve son üç senedir üniversitenin en etkili bilim adamı seçilen Prof Dr Ahmet Sami Akbulut hocanın haberini yapardınız. Yaptığını anketlerde bile Sami hoca önde çıkıyor.

  • yorum avatar
    Sarıtaş
    01-08-2024 12:13

    Dünya çapında sağlık dergilerine makaleler yayımlatan adaylar arasında ki tek bilim insanı Ahmet Sami Akbulut ancak bu adamı umarım malatyalı değil diye harcamazlar.

  • yorum avatar
    Basri
    01-08-2024 12:10

    Sayın cumhurbaşkanımız zaten liyakata önem veriyorsa Prof Dr Ahmet Sami Akbulut hoca rektör olur. Fakat iş Ahmet Kızılay Siirt ve Malatya lobisine kalırsa Malatya geriye doğru gitmeye devam eder.

  • yorum avatar
    Hasan
    01-08-2024 12:08

    Akademik anlamda bir üniversitenin gelişmesini istiyorsanız o üniversitenin en etkili bilim insanını rektör olarak atamalısınız. Oda Prof Dr Ahmet Sami Akbulut hocadan başkası değildir. Mevcut adayların uluslararası dergilerde yapmış oldukları çakışmaları toplasanız Prof Sami Akbulut hoca kadar etmez. Gel gelelim gerek Malatya lobisi gerekse İnönü üniversitesine hiçbir başarı getirmeyen Kızılay adil başkıran ve Nusret Akpolat gibi liyakatsız ve meşale cemaatinin adamlarını getirmeyi çalışıyorlar

  • yorum avatar
    Ömer
    01-08-2024 12:01

    İnönü üniversitesi rektörü olarak prof.dr. Ahmet Sami Akbulut'u görmek istiyoruz, şehir gibi üniversite de harabe durumda ancak ve ancak gelişimsel vizyonu ile kendisi üniversitesiteyi ileriye taşıyabilir, liyakatlı bir seçim olması umuduyla..

  • yorum avatar
    Uras
    01-08-2024 11:51

    Karikatür çok iyi????

  • yorum avatar
    Bulut aras
    01-08-2024 11:48

    Nusret akpolat adil baskiran ve hakan parlakpinar yıllarca Ahmet kizilay in ekibinde çalıştılar.rektor yardımcıligi bashekimlik yaptılar. Üniversitedeki tüm haksiz hukuksuz atamaların, kendinden olmayan liyakatli doktorların ayrılmaya mevcut bırakılmasının, yerine tarikat ve cemaat terör örgütlerinin yerlestirilmesinde baş isimler . Adil baskiran karısına uyduruk doktora yaptırıp kc nakline aldırdı. Nusret tüm akrabalarını üniversiteye doldurdu.hakan parlakpinar bashekimligi bile beceremedi. Bu isimleri hangi malatya haini zikrediyor ve cumhurbaşkanına sunuyor. Asıl sorun burada . Malatya nin milletvekilleri tabi ki sayistay raporlarını hukuksuz atamaları ve ihaleleri biliyorlar. Neden bunun devam etmesini istiyorlar. Malatya yi seven bir vekil yok mu. Malatya ya sahip çıkacak, inonu üniversitesini düştüğü çukurdan çıkarak bir vekil yok mu. Yada gerçekleri Cumhurbaşkanına anlatacak bir Malatya sever yok muAdil baskiran , Nusret akpolat, hakan parlakpinar zaten Ahmet kizilay demek. URAP sıralamasında 600 basamak düşmek demek.Gencecik öğrencinin çukura düşüp ölmesi demek.Depremzedelere gönderilen tırlarin kaybolması demek.Turgut özal müzesinin soyulmasi demekPetrol lab. Yanıp kül olması demek.Ameliyat yapmayı bilmeyen, yaptığı her işlemin parasını fakir fukaradan alan gözü doymaz tip hocası demekPara para ,makam mevki ,aç gözlülük liyakatsizlik demekElazığ aya gidiyor Malatya hırsızlarını doyuramıyorlar....Allah bu isimlerden üniversitemizi korusun inşallah Nusret akpolat , adil baskiran ve hakan parlakpinar zaten yılardır inonu üniversitesini bu hale getirdiler.

  • yorum avatar
    Turgut
    31-07-2024 20:57

    Yorum yapan arkadaşların kaçırdığı Sağlık bilimleri fakültesi dekanı prof Dr Turan Yıldız Hocamın bölge Halkına ve özellikle Malatyaya Çocuk cerrahisi ndeki katkıları Görmezden geliniyor hocamın Özellikle tıp fakültesine Çok şeyler katacağına yürekten inanıyorum İnş hocam seçilir

  • yorum avatar
    Selin aydın
    31-07-2024 20:17

    Malatya’da düzenlenen festival, eski geleneksel değerlerden çok uzak. Deprem felaketini yaşamış bir ilde, insanların acıları varken böyle bir festival düzenlemek akıl alır gibi değil. Eski Başkan Selahattin Gürkan zamanında böyle bir şey olsa, yer yerinden oynardı. Umarım yetkililer, halkın tepkisini dikkate alır ve daha uygun etkinlikler düzenler. Malatya’nın gerçek sorunlarına odaklanmak varken, böyle bir festival yapmak gerçekten vicdansızca.

  • yorum avatar
    Mustafa Demir
    31-07-2024 20:16

    İnönü Üniversitesi rektörlük seçimi gerçekten heyecan verici. Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat’ı destekliyormuş. Bu destek, üniversiteyi derinden etkileyebilir. Seçilecek rektörün, üniversiteyi daha ileriye taşıyacak projelere imza atması önemli. Umarım, adil ve şeffaf bir seçim olur ve üniversite hak ettiği yönetimi bulur

  • yorum avatar
    Fatma Şahin
    31-07-2024 20:16

    6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra Malatya’yı terk edenler, artan asayiş olaylarından dolayı geri dönmeyi düşünmüyor. Bu durum gerçekten üzücü. Malatya’nın tekrar güvenli ve yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için herkesin çaba göstermesi gerekiyor. Yetkililer, bu konuda daha fazla önlem almalı ve Malatya’yı eski huzurlu günlerine döndürmeli.

  • yorum avatar
    Emre Çetin
    31-07-2024 20:15

    Rezerv alanlarındaki belirsizlikler, Malatya halkını çok rahatsız ediyor. Halk, net bir çözüm ve açıklama bekliyor. Bu belirsizlikler, hem yatırımcıları hem de vatandaşları olumsuz etkiliyor. Yetkililerin bu konuda bir an önce harekete geçip, halkı bilgilendirmesi gerekiyor. Malatya’nın geleceği için bu belirsizliklerin ortadan kaldırılması şart.

  • yorum avatar
    Ayşe Karaca
    31-07-2024 20:14

    Bilal Yıldırım, 31 Mart öncesi Öznur Çalık’a yakınlaştığı ve Veli Ağbaba’ya sarıldığı için il başkanlığını kaybetmiş. Bu yakınlaşmanın sonuçları hala tartışılıyor. Siyasette bu tür ilişkilerin ve yakınlaşmaların etkileri büyük oluyor. Umarım, yeni il başkanı daha dengeli ve Malatya’nın ihtiyaçlarına uygun politikalar üretir.

  • yorum avatar
    Halan Kaya
    31-07-2024 20:13

    Sami Er, Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı’na Murat Kurum’un getirilmesine çok sevinmiş. Bu atama, onun için büyük bir moral kaynağı olmuş. Ancak, bu sevinç Malatya halkının beklentilerini karşılamak için yeterli mi? Belediye başkanının, şehrin sorunlarını çözmek için somut adımlar atması gerekiyor. Halk, gerçekçi çözümler ve icraatlar bekliyo

  • yorum avatar
    Elif Demir
    31-07-2024 20:12

    Malatya’nın eski valisi, milletvekillerinin şikayeti üzerine görevden alınmış. Bu durum oldukça dikkat çekici. Hangi vekillerin bu değişikliği istediği ve gerekçeleri merak ediliyor. Yeni vali çok otoriter ve disiplinliymiş. Umarım, bu otoriteyi şehrin sorunlarını çözmek için kullanır ve Malatya halkının güvenini kazanır.

  • yorum avatar
    Mehmet Can
    31-07-2024 20:12

    Uyuşturucu satışı kamu davetlerine kadar girmişse, durum gerçekten vahim demektir. Bu, sadece gençler arasında değil, toplumun her kesiminde büyük bir tehlike oluşturuyor. Aileler, çocuklarını korumak için ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Yetkililer, bu konuda acilen harekete geçmeli ve uyuşturucu satıcılarına karşı daha sert önlemler almalı. Toplumun her kesimi bu mücadelede bilinçlendirilmeli ve desteklenmeli.

  • yorum avatar
    Zeynep Yılmaz
    31-07-2024 20:11

    Malatya’da suç oranları almış başını gitmiş. Sokaklar artık eskisi kadar güvenli değil. Her gün yeni bir olay duyuyoruz. Özellikle gençler arasında uyuşturucu kullanımı ve satışı çok arttı. Yetkililerin bu duruma acilen müdahale etmesi lazım. Güvenlik güçlerinin daha etkin çalışması ve suçluların adalete teslim edilmesi şart. Malatya’nın tekrar huzurlu bir şehir olması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

  • yorum avatar
    Ahmet Kılıç
    31-07-2024 20:11

    İnönü Üniversitesi’nde rektörlük yarışı bayağı hareketli geçiyor. Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. Hakan Parlakpınar ve Prof. Dr. Adil Başkıran gibi isimler arasında seçim yapmak zor olacak. Üniversitenin yeni rektörünün sadece akademik başarılarına değil, üniversitenin sorunlarına getireceği çözümler ve vizyonuna da bakılması gerekiyor. Öğrencilerin ve çalışanların memnuniyeti çok önemli. Umarım, adil ve şeffaf bir seçim yapılır da üniversite hak ettiği yönetime kavuşur.

  • yorum avatar
    Drejanlı
    31-07-2024 20:06

    Malatya da işler çok yavaş gidiyor..Şehir Sami Bey ve ekibine emanet edildi.. Ama belediyeler hala çok etkisiz...Bir plan ortaya koyulmalı yok haritası olmalı..

  • yorum avatar
    Hülya Kaplan
    31-07-2024 20:02

    Eğlenceye harcanan para harabe şehirde hiç mantıklı değil. Daha verimli işler yapılabilirdi. Normalleşme adımı diye anlatılanlar masaldan ibaret, biz masal dinleyecek yaşta değiliz.

  • yorum avatar
    Selim Öz
    31-07-2024 20:01

    Malatya’da asayiş olayları giderek artıyor. Acil önlem alınmalı, yoksa yaşanabilir bir şehir olmaktan çıkacak.

  • yorum avatar
    Zeynep Kurt
    31-07-2024 20:01

    Gökhan Tuncel hocanın vizyonu geniş. Hem Malatya’yı hem de akademik dünyayı iyi bilir. Rektör olarak üniversiteye ve şehre büyük katkıları olacaktır.

  • yorum avatar
    Mehmet Can
    31-07-2024 20:00

    Kaleminize sağlık. Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü olarak Hakan Parlakpınar’ı görmek isteriz. Eğitime büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

  • yorum avatar
    Ayşe Çelik
    31-07-2024 20:00

    Karikatürleriniz çok güldürüyor ama bir o kadar da düşündürüyor. İşi mizahi bir yaklaşımla anlatmanız takdire şayan. Tebrik ediyorum.

  • yorum avatar
    Murat Kılıç
    31-07-2024 20:00

    Gökhan Tuncel gibi vizyoner bir isim Malatya için büyük bir şans. Hem akademik hem de şehir için çok şey katacak. Aksi takdirde kaybeden biz olacağız.

  • yorum avatar
    Emine Aksoy
    31-07-2024 19:59

    Deprem öncesi ve sonrası Malatya’da büyük bir çürüme var. Sosyal ve ahlaki yozlaşma, şehir imkanlarının gerilemesi kabul edilemez. Malatya’da yaşamak artık zor.

  • yorum avatar
    Emine Aksoy
    31-07-2024 19:59

    Deprem öncesi ve sonrası Malatya’da büyük bir çürüme var. Sosyal ve ahlaki yozlaşma, şehir imkanlarının gerilemesi kabul edilemez. Malatya’da yaşamak artık zor.

  • yorum avatar
    Ahmet Yıldız
    31-07-2024 19:58

    Sami başkan, belediyede düzeni sağlayamıyor. Kendi grubunu öne çıkararak büyük hatalar yapıyor. Eğer başarısız olursa, bu sadece Malatya’yı değil tüm ilçeleri etkileyecek.

  • yorum avatar
    Fatma Demir
    31-07-2024 19:58

    Şehir harabe durumda, eğlenceye harcanan para yazık. Bu parayla çok daha verimli işler yapılabilirdi. Normalleşme denilen şey bir masaldan ibaret.

  • yorum avatar
    Ali Veli
    31-07-2024 19:57

    Malatya’da asayiş olayları kontrolden çıkmış. Artık bu şehirde güvenlik kalmadı. Yetkililer nerede?

  • yorum avatar
    Battal
    31-07-2024 16:39

    Sami başkan benim grubum benim adamlarım deyip olmadık adamlarla olmadık kıyımlar yapıyor..Belediye içinde önce düzeni sağlamalı..Sami başkan basarısız olursa ilcelerde bundan payını alacak..Zira her sey Sami Bey de bitiyor..

  • yorum avatar
    Şahin
    31-07-2024 16:39

    Ben hayatının ilk 25 yılını Malatya da geçirmiş birisiyim. Görevim sebebi ile 6 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Malatya’da depremden önce de depremden sonra her alanda ciddi bir çürüme var. Sosyal çürüme, ahlaki yozlaşma, şehir imkan ve olanakları; daima geriye gidiyor. O sebeple insanlar depremden önce de Malatya’ya gelmek istemiyordu.

  • yorum avatar
    Tamer
    31-07-2024 16:34

    Gökhan Tuncel hoca çok vizyoner bir isim. Hem Malatya’yı hem akademik camiayı çok iyi bilir. Rektör olması halinde hem üniversiteye hem şehre çok şey katacaktır. Aksi taktirde kaybeden yine biz olacağız.

  • yorum avatar
    Yavuz Aydın
    31-07-2024 16:31

    Malatya'da asayiş olayları çoğaldı Bir an önce önlem alınmalı. Malatya artık her şeyiyle yaşanabilir bir şehir olmaktan çıkmak üzere

  • yorum avatar
    Sedat
    31-07-2024 16:23

    Harabe olmuş bir şehirde eğlence çok önemli değildi. Oraya harcanan parayla daha verimli işler yapılabilirdi. Normalleşme adımı falan deniliyor ama hepsi masaldan ibaret ve biz masal dinleyecek çağı geçtik

  • yorum avatar
    Albulkadir Avcı
    31-07-2024 16:22

    Karikatürlere çok güldüm bir o kadar da üzerinde düşündüm. İşi mizahi yaklaşımla anlatmanız takdire şayan. Tebrik ediyorum. Durum özeti olmuş.

  • yorum avatar
    Burak Emre
    31-07-2024 16:21

    Kaleminize sağlık. Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü olarak Hakan Parlakpınar'ı görmek isteriz. Kendisinin eğitime büyük katkısının olacağını düşünüyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-deneme bonusu-deneme bonusu veren siteler-deneme bonusu-