dore okulları
Malatya
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kayısı Festivali mi? Depremzedelerin İhtiyacı mı? Sami Er’in Çıkın Çıkın Gelin Daveti

03 Temmuz 2024, Çarşamba 18:59
Kayısı Festivali mi? Depremzedelerin İhtiyacı mı? Sami Er’in Çıkın Çıkın Gelin Daveti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Malatyalıların ve Malatya’yı sevenlerin buluşma zamanı geldi. 26. Kayısı Festivali’ni kaldığı yerden devam ettiriyoruz. 19-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festivalimizle ilgili tüm detayları Malatya Belediyesi’nden duyuracağız. Müziğe, yarışmaya ve yemeğe doyacağız. Çıkın çıkın gelin” dedi. Bu paylaşım, Malatya’nın içinde bulunduğu durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Her Boyayı Boyadı, Bir Fıstıki Yeşil (Mi) Kaldı?

Depremin yıkıcı etkileriyle başa çıkmaya çalışan Malatya’da, evleri ve iş yerleri yıkılan depremzedeler tam da müziğe, yarışmaya ve yemeye ihtiyaç duyuyordu, değil mi? Sami Er’in festivali duyurduğu bu paylaşım, “Her Boyayı Boyadı, Bir Fıstıki Yeşil (Mi) Kaldı?” sözünü akıllara getiriyor. Geçim sıkıntısı çeken, yerinde dönüşüm çıkmazında boğulan, havası, suyu, yolu, taşı, toprağı sorun haline gelen Malatyalılar için şu sıralar en büyük ihtiyaç gerçekten de kayısı festivali mi?

Seda Sayan’ın “Çıkın Çıkın Gelin” Çağrısı

Başkan Sami Er’in paylaşımını, bir zamanların vazgeçilmez sabah programı “Sabahın Sultanı” Seda Sayan’ın meşhur sözüyle tamamlaması da oldukça dikkat çekici. “Çıkın çıkın gelin” ifadesi, festival havası estirmeye çalışsa da, Malatya’nın içinde bulunduğu gerçeklerden oldukça uzak.

Malatya’nın Asıl İhtiyaçları Görmezden Mi Geliniyor?

Kayısı Festivali’nin düzenlenmesi elbette güzel bir etkinlik olabilir. Ancak, depremzedelerin hala evsiz olduğu, geçim sıkıntısının had safhada yaşandığı, altyapı sorunlarının çözülemediği bir dönemde, bu festivalin öncelikli hale getirilmesi ne kadar doğru? Malatya’nın asıl ihtiyaçları göz ardı mı ediliyor?

SONUÇ: Festivaller mi, Çözüm Bekleyen Sorunlar mı?

Sami Er’in bu duyurusu, Malatya halkının gerçek ihtiyaçlarıyla ne kadar örtüşüyor? Depremzedeler için kalıcı çözümler üretilmeden, festivallerle vakit geçirmenin ne derece anlamlı olduğu tartışılır. Malatya’nın yaralarını sarmak için gerçekçi adımlar atılması gerekirken, müzik ve eğlenceyle gündemin değiştirilmesi halkın tepkisini çekmeye devam ediyor.

Sevgiyle Kalın. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-