dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kayısı Patikleri Ve Mahallelerin Gerçeği: Bir Garip Şikayet Meselesi

02 Temmuz 2024, Salı 09:39
Kayısı Patikleri Ve Mahallelerin Gerçeği: Bir Garip Şikayet Meselesi

Malatya’nın bazı mahallelerinde kayısı sezonu başlar başlamaz, ilginç bir durum yaşanmaya başladı. Kadınlar, aile ekonomisine katkı sağlamak için kayısı patiklerinde çalışıyor. Ancak, mahalle sakinleri bu durumu polise şikayet ediyor. Gerekçe mi? “Görüntü ve ses kirliliği.”

İşte, Malatya’nın trajikomik halleri.

GÖRÜNTÜ ve SES KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER

Mahallemizin değerli sakinleri, kayısı patiklerinde çalışan kadınları “görüntü ve ses kirliliği” oluşturmakla suçluyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kayısı toplamak için ter döken bu kadınlar, bir yandan aile bütçelerine katkı sağlamak için çalışırken, diğer yandan komşularının “huzurunu” bozdukları gerekçesiyle polise şikayet ediliyorlar. Evet, yanlış duymadınız, patiklerde çalışan kadınların “görüntüsü” bazı komşuların rahatsızlığına sebep oluyor.

KADINLARIN TEPKİSİ: “EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ”

Patiklerde hummalı bir şekilde çalışan kadınlar, bu duruma oldukça tepkili. “Biz aile ekonomimize katkı sağlamak için çalışıyoruz” diyen kadınlar, bir ay boyunca hem Malatya ekonomisine hem de ev ekonomilerine katkıda bulunmak için çabaladıklarını belirtiyorlar. Kadınlar, mahalle sakinlerinden biraz anlayış beklerken, karşılaştıkları bu şikayetler karşısında şaşkın.

KAYISI SEZONU VE EKONOMİK KATKI

Kayısı, Malatya’nın en önemli geçim kaynaklarından biri. Her yıl, kayısı sezonunda yüzlerce insan bu tatlı meyvenin hasadı ve işlenmesi için emek veriyor. Kadınlar, sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar kayısı patiklerinde çalışarak, hem evlerinin hem de Malatya’nın ekonomisine katkı sağlıyorlar. Ancak, bu çabalarının mahalle sakinleri tarafından takdir edilmek yerine, “görüntü ve ses kirliliği” gerekçesiyle şikayet konusu olması düşündürücü.

MAHALLELERİMİZDE DAYANIŞMA VE ANLAYIŞIN ÖNEMİ

Mahallelerimizde birlik ve dayanışma içerisinde yaşamak, karşılıklı anlayış ve saygıyı gerektirir. Kayısı patiklerinde çalışan kadınların, ailelerine ve şehrimize katkı sağlama çabaları göz ardı edilmemeli. Onların emeğine saygı göstermeli ve destek olmalıyız. Herkesin refahı ve mutluluğu için, mahallelerimizde daha fazla anlayış ve hoşgörüye ihtiyaç var. Kadınların bu çabalarının engellenmesi yerine, desteklenmesi gerektiğini unutmayalım.

Kadınların aile ekonomisine katkı sağlamak için gösterdiği çaba ve gayreti, mahallelerimizde daha fazla anlayış ve destekle karşılamalıyız. Malatya’nın ekonomisi için emek veren bu kadınlara saygı göstermek, hepimizin sorumluluğudur.

Sevgiyle Kalın. 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-