dore okulları
Malatya
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Kayısıları Dağa Taşa Dökerek Mi Sesinizi Duyuracaksınız? Nimetle Oynamayın!

12 Ağustos 2024, Pazartesi 11:47
Kayısıları Dağa Taşa Dökerek Mi Sesinizi Duyuracaksınız? Nimetle Oynamayın!

Malatya’dan yine akıl almaz bir haber… Kayısı, bizim altın değerindeki meyvemiz, dağa taşa dökülmüş! Evet, yanlış duymadınız, kasa kasa kayısılar yerlere serilmiş, adeta bir protesto malzemesi olarak kullanılmış. Peki, bu neyin kafası?

Ey üretici kardeşim! Haklısın, kayısı fiyatları yerlerde sürünüyor. Geçen seneye göre yarı yarıya ucuzladı. Maliyet desen, aldı başını gitti. TMO’nun kayıtsızlığı, üreticinin sırtına binmiş bir yük olmuş. Bu şartlarda geçinmek zor, evet. Ama sorarım sana, bu mudur çare? Kayısı dökmek midir çözüm?

Kayısı, bu memleketin nimeti! Allah’ın verdiği bir bereket. Sen bu nimeti dağa taşa dökerken, neye hizmet ediyorsun? Neye isyan ediyorsun? O kayısılar, bir yıl boyunca emek emek büyüttüğün, üzerine titrediğin, altın gibi baktığın ürünler. Şimdi onları yerlere serip de ne elde edeceksin?

Nimetle oynamak, nankörlük değil midir? Şimdi çıkıp “Bu protesto, köylünün hak arayışıdır” diyebilirsiniz. Ama yanlış kardeşim, baştan aşağı yanlış! Bu yaptığınız, hak aramak değil, nimete saygısızlık. Allah’ın verdiğini çöpe atmak, hangi akla hizmet?

Evet, fiyatlar düşük. Evet, köylü perişan. Ama bu, kayısıları yerlere dökmekle mi çözülecek? Sorarım size, kime ne kazandıracak bu hareket? Halkı provoke etmek mi derdiniz? Eğer öyleyse, başka yollar arayın. Kayısıyı yere dökmekle ne fiyat artar ne de sorunlar çözülür!

Bırakın bu ucuz numaraları, kayısı dökmekle bir yere varamazsınız. Bu işler böyle çözülmez. O kayısılar, sizin el emeğiniz, göz nurunuz. Nimetin kıymetini bilin! Protesto edecekseniz, daha akılcı yollarla yapın. Ama nimete saygısızlık yapmayın!

Ve unutmayın… Nimetle oynayan, sadece kendine zarar verir!

Kalın Sağlıcakla...

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ramazan
    12-08-2024 17:54

    İnsanlar bazen bir konuya dikkat çekmek için, bazen reklam olsun diye böyle eylemler yapar. Büyütmeyin sayın yazar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-