dore okulları
Malatya
05 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı Yarışı: Kim, Neden ve Nasıl?

01 Temmuz 2024, Pazartesi 16:40
Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı Yarışı: Kim, Neden ve Nasıl?

 

    Ankara kulislerinde hangi hareketlilik yaşanıyor?
    Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı için kimler öne çıkıyor?
    “Gazze’ye destek” mitinginin en acı fotoğrafı Malatya’da mı çekildi?
    Malatyalı siyasiler neye gülüyor?
    Filistin yanarken, mutluluğun tadını mı çıkardılar?
    Yazarımız Hüccetullah Hakder’in tespiti neydi?
    Abdurrahman Babacan ve karayolları müdürü merdiven başında ne konuştu?
    Ramazan Demirtaş’tan Naci Görür’e eleştiri: Popülizm mi, korku filmi mi?
    Deprem bilimciler arasında kafa karışıklığı: Malatyalılar kime inansın?
    Malatya’da beklemekle tarlada kuş mu yakalanır?
    Yerel idareciler kahve keyfinde, milletvekilleri halkı ikna etmeyi unutmuş, vatandaş nerede?
    Sabri Akın: Gölge mi, başkan mı? Akın, belediyede ipleri eline mi aldı?
    Laf Ebesinde ve Fiskos Masasında neler var?
    Haftanın karikatüründe hangi detaylar var?

***

Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı için sular durulmuyor. Mevcut başkan “Namık Gören”, göreve devam edecek mi? Kulaklar Ankara’dan gelecek haberde. Gören’in döneminde Malatya, “31 Mart Yerel Seçimlerinde” büyükşehirler arasında AK Parti’nin en fazla oy aldığı yer oldu. Ancak, “Arapgir”, “Arguvan”, “Hekimhan” ve “Doğanşehir”i kaybetmesine rağmen “Akçadağ”ı yeniden kazandı. “Ramazan Özcan”, “Mahmut Boyraz”, “İsmail Hakkı Pekel”, “Osman Güder”, “Selim Pilten”, “Miraç Göçmez” ve “Basri Kahveci” gibi güçlü rakipler sahnede.

Gören, milletvekilleriyle uyumlu çalıştı. Özellikle “Selahattin Gürkan”ın yeniden seçilmemesinde etkili oldu. “Arapgir”, “Arguvan”, “Hekimhan” ve “Doğanşehir”i kaybetmesine rağmen “Akçadağ”ı kazandı ve önceki seçimlere göre sadece bir ilçeyi kaybetmiş oldu. Bu, AK Parti’nin genel merkezinde olumlu bir izlenim bırakmış olabilir. Ankara kulislerinde Gören’in tekrar aday gösterileceği konuşuluyor. Genel merkezin bu konudaki tutumu merakla bekleniyor.

“Ramazan Özcan” ve “Mahmut Boyraz” gibi isimler, Gören’in karşısında güçlü rakipler olarak öne çıkıyor. “İsmail Hakkı Pekel”, “Osman Güder”, “Selim Pilten”, “Miraç Göçmez” ve “Basri Kahveci”nin de adaylıkları gündemde. Malatya siyaseti bu dönemde daha da hareketlenecek gibi görünüyor. Sonuç ne olursa olsun, bu süreçte tüm adayların dikkatli ve titiz olmaları gerekiyor. Bu yarışın sonucu, sadece il başkanını değil, Malatya’nın siyasi geleceğini de şekillendirecek.

GÜLÜMSEYEN SİYASETÇİLER VE ACININ İRONİSİ

Malatya’da Pazar günü “Gazze’ye destek” için düzenlenen miting, gerçekten de görülmeye değerdi. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı “Bülent Tüfekci” ve Malatya Milletvekili “İhsan Koca”, ön saflarda boy gösterdiler. Ancak, bu mitingin asıl ironisi, bu iki siyasetçinin yüzlerindeki kocaman gülümsemelerdi.

Halk, “Gazze’nin acılarına” dikkat çekmeye çalışırken, bu beyefendiler adeta bayram havasında. Ellerde “Filistin bayrakları”, sloganlar, pankartlar… Ama bir de bakıyorsunuz, gülen yüzler. Ne güzel, değil mi? “Filistin” yanarken, biz burada mutluluğun tadını çıkarıyoruz.

Bu gülümsemeler, halkın gözünde ne anlama geliyor acaba? Belki de, “Biz buradayız ama çok da ciddiye almayın, işte gösteriş yapıyoruz,” diyorlar. İroni burada devreye giriyor. “Filistin”de yaşanan dramı, burada bir şov malzemesi yapıyorlar sanki.

İşin en acı yanı da, halkın bu iki yüzlü tavrı görmezden gelmek zorunda kalması. “Gazze” için yapılan bir mitingde, siyasetçilerin keyfi yerinde. İnsanlar merak ediyor; acının ortasında, bu kadar neşe nereden geliyor?

Bize düşen, bu ironiyi görmek ve unutmamak. Çünkü acı, gerçek ve ciddi bir meseledir. Gülümseyerek geçiştirilemez. Ama ne diyelim, belki de gülümsemek, bizim siyasetçilerin acıya verdikleri en iyi tepkidir.

MERDİVEN DİPLOMASİSİ: BÜROKRATLAR VE HALKIN İRONİK BULUŞMASI

Yazarımız “Hüccetullah Hakder”in kaleminden çıkan “Merdiven Başı Diplomasisi” yazısını okuyunca gerçekten çok şaşırdım. Hakder, Malatya Milletvekili “Abdurrahman Babacan”ın karayolları müdürüyle merdiven başında projeleri tartışmasını eleştiriyor. Devlet işlerinin merdivenlerde halledilmesi, bürokrasinin ve halkın sorunlarının ciddiyetsizlikle geçiştirildiğinin bir göstergesi olarak görülüyor. Bürokratlar gülerken, halk çaresizce bekliyor.

Merdiven başında tartışılan projeler, aslında Malatya’nın yönetim anlayışına ve halkın sorunlarına karşı sergilenen duyarsızlığı gözler önüne seriyor. Bu ironik tablo, modern Malatya’nın trajikomik yönlerini ustalıkla yansıtıyor. Hakder’in yazısı, Malatya’nın geldiği noktayı ve bürokrasinin işleyişini sorgulamak açısından oldukça düşündürücü.

Hakder’in bu yazısını okuyunca, gerçekten çok şaşırdım ve düşündüm: “Malatya” bu şekilde mi yönetiliyor? Halkın sorunlarına böyle mi çözüm bulunuyor? Merdiven başında halledilen işlerle, ciddiyetsiz bir yönetim anlayışının altı çiziliyor. Hakder’in bu keskin gözlemi, Malatya’nın mevcut durumunu daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Yönetim şeklimizi ve halkın sorunlarına karşı duyarlılığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor.


RAMAZAN DEMİRTAŞ’TAN NACİ GÖRÜR’E ELEŞTİRİ: POPÜLİZM Mİ, KORKU FİLMİ Mİ?

Malatya’da deprem bilimi sahnesi, kahkahalarla izlenen bir komedi dizisine dönmüş durumda. Dr. Ramazan Demirtaş, sosyal medyada Prof. Dr. Naci Görür’ü hedef alarak, onun deprem konusundaki uyarılarını “korku satışı” olarak nitelendiriyor. Görür, “Deprem geliyor, kaçın!” derken, Demirtaş, “Bu adamın işi sadece korkutmak,” diyor. Görür’ün her uyarısı, Demirtaş’ın alaycı eleştirileriyle karşılanıyor. Halk ise kimin haklı olduğuna değil, kimin daha komik olduğuna bakıyor.

Demirtaş’ın iddiasına göre, Görür’ün popülist stratejisi, bilimden ziyade korku oluşturmaya yönelik. Görür, halkı deprem konusunda sürekli uyarırken, Demirtaş, “Boşuna panik yapmayın, bu adamın amacı sadece gündemde kalmak,” diyor. Görür’ün tahminleriyle dolu sosyal medya paylaşımlarının ardında yatan niyetin, bilimsel bilgi değil, halkı paniğe sürükleyip kendine dikkat çekmek olduğunu ima ediyor.

Malatya’da deprem uzmanlığı bir yana, şovmenlik bir yana! Halk, kimin haklı olduğuna değil, kimin daha komik olduğuna bakıyor. İşin özü, Malatya’da deprem bilimi artık bir mizah sahnesine dönmüş durumda. Görür’ün popülist stratejisi mi, yoksa Demirtaş’ın eleştirileri mi galip gelecek? Bekleyip göreceğiz, ama şimdilik herkes bu trajikomik sahneyi izleyip gülmekle meşgul!


MALATYA’DA BEKLEMEKLE TARLADA KUŞ MU YAKALANIR?

Eski Bakan Kürşat Tüzmen’in Malatya’ya dair “Beklemekle bir yere varamazsınız!” sözü, şehirde adeta şok etkisi oluşturdu. Ne bekliyorduk ki? Yerel idareciler kahve keyfinde, milletvekilleri halkı ikna etmeyi unutmuş, vatandaş mı? Gören var mı?

Deprem sonrası herkes oturmuş, “Birileri gelir yapar” modunda. Tüzmen, “Siyaset üstü” diyerek çağrısını yapmış ama biz hala miskinlikte yarışıyoruz. Yerel yöneticiler kayıp, halk kararsızlık denizinde boğuluyor.

Beklemekle ne olur? Kuş mu yakalayacağız tarlada? Artık uyanma vakti! Malatya’nın derdi büyük, çözüm basit: Harekete geçmek! Yoksa bu işler çay içerek çözülmez. Hadi, herkes elini taşın altına koysun, yoksa Malatya’nın adı “Bekleyen Şehir” olarak kalacak!

SABRİ AKIN: GÖLGE Mİ, BAŞKAN MI?

Yeşilyurt Belediyesi’nde trajikomik olaylar dönüyor. “İlhan Geçit” mi başkan, yoksa “Sabri Akın” mı gerçek güç? İşçileri hallaç pamuğu gibi savurmasıyla tanınan Akın, belediyede ipleri eline mi aldı?

Dedikodulara göre, Akın her şeyi perde arkasından yönetiyor. Vatandaşlar şaşkın, “Akın’ın marifetleri bitmedi!” diyorlar. Geçit zor durumda; her an komik olaylar yaşanabilir.

Akın’ın hamleleri merakla bekleniyor. İşçileri yerinden etmekle anılmak, belediyeyi şov sahnesine çevirmek mi? Belediye koridorlarında “Bu sefer kim gidecek?” sorusu yankılanıyor. Sabri Akın’ın gelecekteki hamleleri ise muamma.

Sonuçta, bu trajikomik tabloda kim kazanacak? Bunu zaman gösterecek.

LAF EBESİ: Bir memlekette işler yolunda gitmiyorsa ve siyasetçiler vatandaşı ikna edemiyorsa, kaçmaktan başka çareleri yoktur.


FİSKOS MASASI: 

    •    Kanal boyunda bulunan ŞKÖ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi yeri yeşil alan kapsamında rant alanına çevrilecekmiş.

    •    Yıkılan yerlerin yapılamamasından ötürü vatandaş, rezerv alanlarına temkinli yaklaşıyor.

    •    Malatya’da önceki dönem AK Parti’de belediye başkanlığı yapan kişilere genel müdürlükler teklif ediliyormuş.

    •    Malatya’nın demografik yapısı değişmiş.

    •    Malatya’da yıkılan huzurevi ile ilgili henüz bir gelişme yokmuş.

    •    Öznur Çalık ve Selahattin Gürkan’a bakanlık verilmesi bekleniyormuş.

    •    Sami Er, milletvekillerinin şehir adına yaptığı açıklamalardan ötürü rahatsızmış.

    •    Malatya’da uyuşturucu satışlarında patlama yaşanıyormuş.

Selam ve du ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ali Yiğit
    07-07-2024 16:08

    AK Parti Malatya İl Başkanlığı için Oznur Çalık neden olmasın.Bizimde aldığımız duyumlar var..

  • yorum avatar
    Ahmet Turan
    07-07-2024 13:33

    Yazılarınızı severek okuyor ve değerlendiriyoruz, yazıhan da CHP ye kaptırıldı ve cömertoğlu na karşı da 2 dönemdir arapgir kaydediliyor.

  • yorum avatar
    Malatyalı
    02-07-2024 10:46

    Murat bey ak parti 31 mart yerel seçimlerinde yazıhan ilçesini de kaybetti onu unutmuşsunuz

  • yorum avatar
    Ahmet
    02-07-2024 02:28

    İlhan hoca, Sabri akın ve Hasan Atay gibi manevraları düşük eski tarz bakış açısına sahip yöneticilerle geriye gidecektir. O kadar donanımlı Vizyonu olan Mühendis bu memleketin evladları vardı hepsini yediniz Yazık başka bi şey demiyorum

  • yorum avatar
    Selim
    01-07-2024 23:42

    Sabri Akın Kültür Aş de ne başarı gösterdi de, Yeşilyurt a Belediye başkan yardımcısı yapıldı anlamış değilim. Olacağı buydu?Kafayı çeken fare, o kedi buraya gelecek diye bağırırmış. Bu arkadaşlarda zafer sarhoşu

  • yorum avatar
    Önder
    01-07-2024 23:41

    İhsan Kocayı sokakta meydanda görmüşsünüz de daha gülümsemesine mi takılıyorsunuz? İnsanlar gülmekten üstünü başını yırtsın, milleti hatırlamış ya; bu da bir gelişmedir

  • yorum avatar
    Tamer
    01-07-2024 23:40

    Selahattin Gürkan a birşey diyemem ama Öznur Çalık kesin Bakan olacak inşallah

  • yorum avatar
    0244
    01-07-2024 19:16

    Malatya haksızlığın iş bilmezliğin hasûtluğun başkenti...Gelen gideni aratıyor...Kürşat Bey de bu durumu özetliyor işte...

  • yorum avatar
    Zülüm gôren Ali
    01-07-2024 19:11

    Maalesef Malatya milletvekili konusunda en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Malatya'nın dertlerini kendine dert edinen tek bir siyasetçimiz yoktur. Buna il başkanımız Namık GÖRMEYEN' de dahildir. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN YERİNDE OLSAM MİLLETVEKİLLERİ VE İL BAŞKANI DAHİL OLMAK ÜZERE EN KISA ZAMANDA BUNLARIN YERİNE KAYYUM ATAMASI YAPARIM

  • yorum avatar
    Orhan
    01-07-2024 18:27

    Belediyede kimin kime gücü yeterse ...Sayın başkan bir eğitimci dokunuşuyla geçmişteki haksızlıkları düzeltmesi beklenirken tam tersi işler yapıyor...Onlarca farklı statü ve maaşla belediyede aynı işin yapan işçiler var..Bu motivastonla mı personelden verim alacaklar???

  • yorum avatar
    Enes
    01-07-2024 18:09

    İlhan Geçit bir profesör,kendisinden beklenti belediyede liyâkatı adaleti getirmesiydi.. Belediye de onlarca statü de aynı iş kolunda aynı mezuniyette ama çok farklı maaş miktarlarında ve özlük haklarında yüzlerce işçi var..Bunların çözülmesi beklenirken haksız yer degiştirmelerle liyakatsız davranışlar sergileniyor..Başkan Sabri ve Hasan Bey in bu anlayışına bakıp yerinde kararlar almak zorunda..Belediye içindeki şirket çalışanları maaş farkları khk lı khk sız çalışan arasındaki özlük hakları uçurumunu biliyordu ve adım atacağı sözünü vermişti...Ama hicbir gelişme yok..Mehmet Çınar dönemi iyi incelensin kimlere khk verilmiş kimlere verilmemiş!!!!

  • yorum avatar
    Burak Öz
    01-07-2024 18:01

    Hüccetullah Hakder'in yazılarını takip ediyorum. Malatya'nın sorunlarını yansıtıyor. Değindiği konuların çözüm bulması ümidiyle

  • yorum avatar
    Battal
    01-07-2024 17:54

    Kürşat Bey'in cümleleri çok doğru..Malatya hala neyi bekliyor..Kışla Caddesi esnafı Malatya nın kaderi mi?Onlar mı karar verecek koca projenin yapılıp yapılmamasına..Malatya zaman kaybediyor.

  • yorum avatar
    Yavuz Aydın
    01-07-2024 17:47

    Gazze’ye destek mitingindeki bu fotoğraf Malatyalı siyasilerin ciddiyetini ortaya sermiş görünüyor. Yılın en utanç verici fotoğrafı olarak adlandırabiliriz.

  • yorum avatar
    Sevilay
    01-07-2024 17:46

    Selim Pilten'in en donanımlı aday olduğunu düşünüyorum. Malatya için en güzel hizmeti yapacağına olan inancımız tam

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-deneme bonusu-