dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da Depremlerle Dalga mı Geçiyoruz?

19 Ağustos 2024, Pazartesi 14:24
Malatya’da Depremlerle Dalga mı Geçiyoruz?

Malatya’da son zamanlarda tuhaf bir durum var. Deprem oluyor deniliyor, ama biz hiç hissetmiyoruz. Mesela bugün Akçadağ’da 4 şiddetinde bir deprem olmuş. Hiç hissetmedik. Çevremdekilere soruyorum, sosyal medyaya bakıyorum, kimse bir şey hissetmemiş. Sormazlar mı: Bu depremler gerçekten oluyor mu, yoksa sadece kayıtlarda mı var?

Öte yandan bazen de öyle bir sallanıyoruz ki, “Bu sefer kesin büyük bir deprem oldu” diyoruz. Ama sonra bakıyoruz ki, ya sisteme düşmemiş ya da çok hafif bir şeymiş. Şaşıp kalıyoruz: Biz mi abartıyoruz, yoksa sistem mi küçümsüyor?

Bir de bu konuda uzmanlardan bir yorum duyan var mı? Ben duymadım. Depremi hissetmemek mi tuhaf, hissettiğimizde kayıtta olmaması mı? Malatya’da işler böyle yürüyor işte.

Bu durum, halk arasında şaşkınlıkla karşılanıyor ve sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar ve paylaşımlar yapılıyor.

Bazı vatandaşlar, “Büyük olduğu söylenen depremleri hissetmedik, ama küçük olanlar çok şiddetliydi” şeklinde yorumlarda bulunuyor. 

Konuyla ilgili olarak, deprem algısının nasıl oluştuğu ve hissedilen şiddetle kaydedilen büyüklük arasındaki farkın nedenleri üzerine uzman görüşlerine ihtiyaç duyuluyor. Deprem uzmanları, bu tür durumların yerel zemin yapısı, depremin derinliği, odak noktası ve dalga yayılım özellikleri gibi faktörlere bağlı olabileceğini belirtiyor. Ancak Malatya’da son dönemde bu tür olayların sıklaşması, daha detaylı bir araştırmanın yapılmasını gerektiriyor.

Sonuç olarak, Malatya’da deprem var diyorlar, ama biz bir şey anlamıyoruz. Yetkililer bir açıklama yapsa da, şu işin aslını öğrensek. Çünkü hissetmediğimiz depremlerle ilgili sürekli haber görmek, insanın aklını karıştırıyor. Artık biz mi hissizleştik, deprem mi sahte, anlamak zor.

Halk, yetkililerden bu konuda daha fazla bilgilendirme ve uzmanlardan yorumlar bekliyor.

Sevgiyle Kalın. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Musab
    10-09-2024 15:02

    Geçmiş olsun oluyor mu olmuyor mu bilmiyorum, ama yazılan 4 şiddetinde tabi ki Malatya'da yaşayanlar ne derece hissediyor onu sorgulamak lazım Sevgi Hanım. Rabbim Korusun Sizleri..

  • yorum avatar
    Elif Kaya
    19-08-2024 15:12

    Bugün Akçadağ'da 4 şiddetinde bir deprem oldu deniyor ama ne ben ne de komşularım bir şey hissetti.

  • yorum avatar
    Emir Ömer
    19-08-2024 15:09

    Vallahi, eskiden bir deprem olduğunda hemen anlardık.

  • yorum avatar
    Hatice
    19-08-2024 15:05

    Geçen aylarda dükkanın içinde birden sallandık, Tamam bu büyük bir deprem dedim. Ama baktım kayıtlarda yok. Bu nasıl iş anlamıyorum.

  • yorum avatar
    Şahin Güler
    19-08-2024 15:03

    Sosyal medyada sürekli bu konuda esprili paylaşımlar görüyorum. Deprem oluyor diyorlar, ama biz hissetmiyoruz. Geçenlerde biri Deprem kayıtlarda var, bizde yok diye yazmış. Gülsek mi ağlasak mı bilemedim. Gerçekten bu depremler oluyor mu, yoksa sistem mi kafamızı karıştırıyor?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-