dore okulları
Malatya
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da Simit Küçülüyor, Zam Zıplıyor: Vatandaş Neyi Yiyor?

07 Ekim 2024, Pazartesi 14:32
Malatya’da Simit Küçülüyor, Zam Zıplıyor: Vatandaş Neyi Yiyor?

Dostlar, Malatya’da bir hile furyası başlamış. Fırıncılar, sabahın köründe simit tezgâhlarında gözle görülür bir ‘küçülme’ operasyonuna girişmiş. Eskiden 100 gramlık simidi 10 TL’ye satarlardı. Ama şimdi simit 70 gram olmuş, fiyat hâlâ 10 TL. Ne var ki, simit de küçülmüş, fiyat sabit kalmış. Eee bu nasıl bir oyun?

Normalde 100 gram simit için 10 TL ödediğimizde içimiz rahat, hakkımızı alıyorduk. Şimdi 70 gram simit aynı paraya satılıyor. Matematik ne der? 70 gramın fiyatı 7 TL olmalı. Ama fırıncıların matematiği farklı işliyor! Simit eksildikçe fiyatlar sabit kalıyor. Zira simitlerin gözle görülür bu küçülüşüyle birlikte, vatandaşın cebindeki paraların da eksildiği bir gerçek.

Tabii bu işin fıkrası bir yana, trajikomik bir durum var ortada. Fırıncılarımız, “gramajı düşürelim ama fiyatı sabit tutalım” diye düşünüp, sessiz sedasız bu işi yapmış. Oysa vatandaşın hakkı, gramlarla birlikte uçup gidiyor. Acaba zabıta nerede? Belediyenin bu duruma el atması gerekmiyor mu?

Simit küçülüyor, cepler boşalıyor. Elbette vatandaş, bu işin farkında ama fırıncılar aldırmıyor. Şimdi burada bir adaletsizlik var. Belediye ve zabıtayı göreve davet ediyorum. Halkın göz göre göre mağdur edilmesine dur denmeli. Biraz vicdan, biraz adalet lazım, yoksa daha ne günler göreceğiz…

Kalın sağlıcakla.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-deneme bonusu-