dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da Suyun “Lüks” Hali!

28 Ağustos 2024, Çarşamba 14:16
Malatya’da Suyun “Lüks” Hali!

Bir musluğun başına geçiyorsun, açıyorsun ve işte karşında: Kahverengi bir hazine! Malatya’da suyu şeffaf içmek zaten sıradan insanların işi. Ama MASKİ sağ olsun, bizlere bir adım ötesini sundu. Rengini bilemeyeceğiniz su, sürprizlerle dolu! Bu suyu içip, bir de şikayet edeni görünce şaşırıyorum. Arkadaş, şikayet edeceğine tadını çıkar! Çünkü böyle bir suyu başka yerde bulamazsın.

Su deyip geçmeyin. Bu suyun rengi, tadı ve hatta kokusu var! Kim bilir belki de MASKİ, suya özel bir aroma katmış olabilir. Suyun çeşmeden akması bile bir başarıdır, öyle değil mi? “Biraz kahverengi olmuş, ne var bunda?” demek lazım. Hem temiz su bulmak ne zamandan beri bu kadar elzem oldu? Biliyorsunuz ki hayat, her zaman kolay olmamalı; suyunuz bile!

Tabii bu suyu içip hastanelere koşanları duyuyorum. Efendim, ishal olmuşlar, karınları ağrımış. Aman efendim, bu suyu böyle böbürlene böbürlene anlatacaklarına şikayet ediyorlar. Oysa düşünsenize, böyle bir deneyimi kaç kişi yaşayabilir? Bu suyu içip de hastanelik olmak, yaşanacak bir deneyimdir. Tecrübe diye buna denir!

MASKİ yetkililerine buradan bir tavsiye: Su meselesini fazla büyütmeyin. Malatya halkı olarak alışkınız; bir gün sular akmaz, ertesi gün kahverengi akar. Her zaman sürprizlerle dolu bir şehirde yaşamanın keyfini çıkarın.

Ama şunu da unutmamak lazım: Bu durumun bir de başka bir boyutu var. MASKİ’nin bu olağanüstü çalışmalarıyla şehrimiz, su krizini en tasarlayıcı şekilde çözen şehir olarak tarihe geçebilir. Belki de dünya çapında “Nasıl su krizi yönetilmez?” başlığı altında örnek vaka olarak okutuluruz.

Sonuç olarak, Malatya halkına bir çağrı: Suyunuzu içip hastaneye gitmek yerine, bu duruma gülüp geçin.

 

Kalın sağlıcakla

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-