dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya’da Tebrik Döngüsü: Başkanlar Nerede?

30 Mayıs 2024, Perşembe 09:32
Malatya’da Tebrik Döngüsü: Başkanlar Nerede?

Dikkat edin, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin üzerinden tam iki ay geçti.

Yeni başkanlarımız geldi: Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın. Hepsi göreve başladı, ama icraat nerede? Sami Er ortalarda yok, sanki Malatya’nın haritasında kaybolmuş! Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, misafir ağırlamaktan başını kaldıramıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ise belediyeyi aşiret derneğine çevirmiş durumda.

Malum, tebrik faslı bitmek bilmiyor. Önce grup grup gelenler, sonra tek tek gelenler, ardından tek tek gelenlerin başkalarını getirip yeniden gelmeleri… Sonuç: iki aydır ne belediye başkanları iş yapabiliyor, ne de belediye başkanı olduklarının farkındalar. Tebrik ziyareti için gelenlerden çiçek bile kabul etmiyorlar. “Bize çiçek getirmeyin, AFAD’a bağış yapın” diyorlar. Bu kadar hassas olan insanlar, çalışmadıklarının farkında değiller mi? İki aydır hala çalışmıyorlar. Çiçek kabul etmeyip bağışa yönlendiren bu başkanlar, maaş aldıkları halde ve altlarındaki personeller de devletin hazinesinden maaş aldığı halde niye çalışmıyorlar?

6 Şubat depremleriyle harap olmuş Malatya’yı ayağa kaldırmanız lazım. O kadar insan enkaz altında kaldı, o kadar insan konteynerlerde yaşıyor, o kadar insanın evi yıkıldı, o kadar insan işini gücünü kaybetti, o kadar insan memleketini terk etmek zorunda kaldı. Siz hâlâ tebrik kabul ediyorsunuz! Bu nasıl bir mantık? Tebrik kabul edecek zamanımız mı var? Bari yas tutsanız bunun bir anlamı olur. Biz yas tutmanızı istemiyoruz. Tebrik kabul etmenizi istemiyoruz. Biz sizin çalışmanızı istiyoruz. Malatya’yı ihya etmenizi istiyoruz. Eski günlerimize yeniden kavuşmak istiyoruz. Giden beyin ve sermaye göçünün Malatya’ya geri dönmesini arzu ediyoruz. Ama bu kafayla mı?

Tebrik faslı bitti, çalışma vakti geldi. Başkanlar, artık göreve!

Kalın Sağlıcakla. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Zülüm Gôren Ali
    30-05-2024 16:19

    Zamanın birinde tarım bakanlığı Erzurum tarım müdürlüğü'ne bir yazı yazar. Der ki Erzurum coğrafyasında bulunan yabani domuzların tespitinin yapılarak Bakanlığımıza acilen bildirilmesi. İl müdürü başkanlığında hemen bir komisyon kurulur. Zavallılar kara kara düşünürler. Şube müdürlerinden biri der ki ya 5000 tane yazıp gönderelim ve 5.000 yazıp gönderirler. Ertesi sene il müdürü değişir aynı yazı yeniden gelir. Tekrar il müdürünün başkanlığında acilen bir komisyon kurulur il müdürü geçen sene gönderilen rakamı görünce şaşkına döner der ki ya bu kadar domuz bizim coğrafyamızda ne gezer 2500 yazalım gönderelim 2500 yazıp gönderirler. Bakanlık yeniden bir yazı yazar geçen sene 5000 iken bu sene 2.500'e düşmesinin nedenleri nelerdir? eğer avlandıysa kuyruklarının gönderilmesi eğer avlanmadıysa akıbetlerinin araştırılarak bildirilmesi. Komisyon alel acele tekrar toplanır sivri zekalı biri der ki ya kolayı var. bu sene kış şartlarının çok çetin geçmesi nedeniyle 2.500 tanesinin Kars iline göç ettikleri tespit edilmiştir. Bunun üzerine bakanlık bu sefer Kars iline bir yazı yazar Erzurum ilinden ilinize göç eden 2.500 yabani domuzun akıbetinin araştırılarak acilen bakanlığa bildirilmesi. Hemen il müdürünün başkanlığında bir komisyon kurulur ve kara kara düşünürler . Sivri zekalı biri der ki ya bunun kolayı var. Biz de Bakanlığa aynen şöyle yazalım kış şartlarının çok çetin geçmesi nedeniyle 2500 yabani domuzun Ermenistan'a göç ettikleri tespit edilmiştir derler ve kurtulurlar. Ama gelin görün ki biz nelerle uğraşıyoruz. işte Malatya'nın il ve ilçelerinin yeni belediye başkanlarının da ondan öteye gidecekleri yoktur acilen yerlerine Kayyum atanması gerekmektedir. Çünkü Malatya Ali'nin acilen hizmete ihtiyacı vardır. Bunlarla uğraşacak boş zamanları yoktur

  • yorum avatar
    Hikmet
    30-05-2024 10:48

    Başkanlar personel alma peşinde,mevcutları da mobbingle yıldırma peşinde..Liyakat diyenler esas vurgun peşinde...Hep aynı şey hep.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-