Mikail Ünsal'ı Ayakta Alkışlayın!
07 Şubat 2025, Cuma 09:23Birileri çıkıp da diyebilir elbet: “Efendi! Senin bu köşe yazıları methiyeler düzme platformun mu?”
Biz de kendilerine şu cevabı vermekten elbette çekinmeyiz: “Haklıya hakkını teslim etmek icap eder!”
Biz yanlışa “yanlış” doğruya “teşekkür” düsturunu şiar edinmiş bireyleriz, hamd olsun.
Mikâil Ünsal. Yeniden Refah Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı. Kendisi ile sıkı sıkıya çok kez hasbihal etme imkânımız oldu.
Buna ek olarak yakın çevresinden kendisini çok dinledim. Hatta büyük çoğunluğuna bizzat gözlerimiz ile şahit olduk.
Şimdi meseleyi birazdan aslolan yere bağlayacağım:
Öncelikle bir parantez açmaktan geri durmayalım: Bizim hiçbir parti ile ne resmi ne de gayriresmi bir ilişkimiz bulunmaktadır. Eğer o partinin mensubu ile temasımız var ise o şahıs ile olan hukukumuzdandır.
Burası önemli bir nokta.
Devam ediyorum:
Diğer partilerin gençlik kolları kademesine baktığımızda dürüst olmak gerekirse, siyasette insan çekmek önemli ise ve insan çekmek de bir çift tebessüm ile başlıyorsa o diğer partilerdeki tebessümler öylesine samimiyetsiz ve yapmacık duruyor ki bakınca adeta o gülücüğün ardında “bir an önce başarılı olup göze girsek de belediyede bir yere yerleşsek” cümlesi yatıyor gibi. Tahammül etmeye çalışıyorlar gibi.
Sevgili Ünsal ile oturduğumuzda bir partinin il yönetiminde bir şahısla mı, yoksa 40 yıllık dostunla mı oturmuşsun pek ayırt edemiyorsun.
Birçok partinin gençlik kolları kademesinde gerek ziyeret gerek de program aracılığı ile temasa geçme fırsatımız oldu. Ancak inkâr etmemek gerekirse her yandan resmiyet akıyor.
Gençlerin dikkati resmiyet ile değil, samimiyet ile çekilir.
Tanıdığımız çok arkadaşımız var, herhangi bir partide olmadığımız halde bize “sürekli takım elbiselilerle olmak seni biraz germiyor mu?” Diye soranları işitiyoruz.
Durum bu derecede iken biz, Mikâil Ünsal’ın kurduğu teşkilatta öyle bir sadakata şahit olduk ki taktire şayan!
Sebeb-i hikmetini araştırmak hasıl oldu. Bir müddet dikkat etmeye yeltendik. Ancak Mikâil beyden gördüklerimiz gençleri tutkulu bir dava adamı olmaya iştahlandırıyor.
Kendisinin gençlere verdiği kıymeti gençlerin dilinden dinlediğimizde Ünsal’a dualar işitiyoruz.
Gece geç saatlerde sokak başlarında, tenha yerlerde yaşanan olumsuzlukların giderilmesi üzerine yapılanları burada ifade ettiğimizde büyüyü bozmamış olsa idik yapılan iyiliği açıkca ifade etmekten kaçınmazdık.
Devam ediyorum:
Gece geç saatlerde kendisine ulaşmak öylesine kolay olmuş ki, gençlerinin ilk akla gelecek isimlerinden biri olmuş.
Herhangi bir seçim süreci olmamasına rağmen, çok güçlü bir parti olmamasına rağmen Başkan beyden ve teşkilatından şevkle çalışma azmi gördüm.
Halbuki Refah Partisi ile devam edilse, kolaylıkla iş sahibi oldurabilecek bir kuvvete sahip olan bir parti değil. Bu azmin sebebi neydi?
“Semih Ünal, önce Öznur Çalık, şimdi Mikâil Ünsal! Övgülerde biraz abartmıyor musun?” Diyenler elbette ki olacaklar.
Ancak siyasetin “leş” denilebilecek kıvama gelmiş ya da getirilmiş olmasından mütevellit iyisini bulduğunda elbette ki bize de şevklerini arttırmak niyeti ile doğrularını yüzlerine vurmak düşüyor.
Rabbim bizleri kendi yolu üzerinde sabit kılsın. Bizi nefsimiz ile başbaşa bırakmasın.
Kalemimizi sattığımızda kolumuzun kökünden kopması dileği ile…
Selametle…
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.
Yorumlar
Adalet
07-02-2025 19:13Keşke Öznur la aynı kefeye yan yana dahi koymasaydın isimleri...