dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Nejdet Özyalın’ın Bakkal Dramı: Vatandaş Nefes Alamasın mı?

30 Mayıs 2024, Perşembe 09:22
Nejdet Özyalın’ın Bakkal Dramı: Vatandaş Nefes Alamasın mı?

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Esenlik Market’in açtığı indirim çadırının bakkal esnafını mağdur ettiğini söyleyerek şikayetçi olmuş.

Dün yayımlandı bu haber. Oysa darboğazda olan Malatyalı depremzedeler için bu tarz indirimler bir fırsat. İnsanlar bir nebze olsun nefes alıyor. Ama tabii, Özyalın için önemli olan bakkalların “mağduriyeti.”

Sayın Özyalın, gerçekten mi? Vatandaş indirimle biraz rahat nefes alıyor diye mi bu kadar rahatsız oldunuz? Bakkal esnafı mı daha önemli, yoksa vatandaş mı? İndirim çadırı açıldı, depremzedeler bir nebze de olsa rahatladı. Ama siz bakkallar mağdur oldu diye mi bu kadar üzgünsünüz?

Bakın, günümüzde teknoloji sayesinde herkes bir telefonla alışveriş yapabiliyor. Gıda ve temizlik malzemeleri ayağımıza kadar geliyor. Hem ekonomik hem de konforlu. Bu durum bakkal esnafını gerçekten bu kadar mı rahatsız ediyor?

Aslında bakkal kültürünün artık kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki, bakkal esnaflarının mağdur olmasını istemeyiz. Ellerinde olan hisse kadar belediye marketlerine ortak olabilirler ya da farklı alanlara yönlendirilebilirler. Ama Özyalın için bunlar ne kadar önemli?

Nejdet Bey, vatandaş mı bakkal mı? Karar verin. Malatya halkı indirim çadırında rahat bir nefes alırken, siz hâlâ bakkalların mağduriyetini mi savunacaksınız?

Bu konuda yazacak çok şey var. Bekleyelim bakalım, Nejdet Özyalın ve bakkal esnafı neler diyecek?

Sevgiyle Kalın. 

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Büşra Öz
    30-05-2024 11:13

    Allah'ın size verdiği rızıktan helal ve temiz olarak yiyin..." buyurularak, helal yenilmesi emredilmiş, haram yasaklanmıştır. Herkes kendi rızkını yer. Bir kimse başkasının rızkını yiyemeyeceği gibi, başka biri de onun rızkını yiyemez. Allah bakkal esnafına bir rızık vermişse bu rızkı A kişisi gelip kursağına basıp alamaz. Siz gerçek gücü görmezden geliyorsunuz. Herkes kendi rızkını yiyecekse bırakın fakir fukara da poşetlerini doldurabildiği kadar doldursun. Neyin kavgası bu

  • yorum avatar
    Yusuf
    30-05-2024 11:10

    Bu açıklamayı yapan mantıkla, patatesi, soğanı, havucu, ıspanağı, domatesi kasa kasa çöpe döken mantık aynı. Çünkü yeter ki halk faydalanmasın. Halk faydalanacağına çöpe gitsin. Halk ucuz ürün almasın. Her zaman kendisine dayatılan fiyatta dayatılan ürünleri satın alsın. Asıl amaçlanan halkın çıkarı değil!

  • yorum avatar
    Sefa
    30-05-2024 09:34

    Esenlik Çadırında izdihama neden olan bazı tipler var ki, bunların hiçbiri gerçekten ihtiyaç sahibi değil. Esenlik bedava ürün verse bile, bizim millet yine bir bahane bulur diyordum ve dediğim çıktı.Bakkal ve esnaflar yüzünden vatandaşlar sıraya giremiyor. Bakkal, yarın Esenlik'ten aldığı ürünü Esenlik'in tam karşısında satacak. Durum böyle olunca, gerçek ihtiyaç sahipleri bu fırsatlardan yararlanamıyor. Esenlik bedava ürün dağıtsa, bizim millet yine de şikayet edecek bir hasütluk bulur.Bakkallar bu durumu fırsata çeviriyor. Esenlik'ten aldıkları ürünü Esenlik'in karşısında satmak... Bu durum hem adil değil hem de vatandaşı mağdur ediyor. Esenlik'in önünde stant açıp "Bu ürünü Esenlik'ten aldım, ama bende daha pahalı!" demeleri yakındır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-