dore okulları
Malatya
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

OKUYUCULARIMDAN ÖZÜR DİLERİM… 

20 Mart 2018, Salı 08:59

Okuyucularımın hakkımda bildikleri kesin bir konu varsa o da Hasbihal yazımın gecikmesiz olarak her Pazartesi sabahı yayınlamadaki hassasiyetimdir. Yazımın gecikmesinin sebebini siz okuyucularıma olan saygım sebebiyle açıklamam gerektiğini düşünüyorum. Kayınbiraderimin köyünde temelini atmayı planladığı cami için Pazar günü  İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 16:45 uçağıyla Malatya'ya gelmeyi planlıyorduk. Saati gelince bizi uçağa aldılar. Lakin teknik bir sorun sebebiyle, tekrar uçaktan indik. Bizi 19:05'te tekrar aldıkları uçak piste doğru harekete edince “Tamam şimdi kalkıyoruz” diye içimizden geçiyorduk ki kaptanın yaptığı anonsla başka bir uçağa transfer olacağımızı öğrendik. Transfer edildiğimiz uçak hareket ettiğinde ise saat 22:10'u gösteriyordu. Böyle aksaklıkların yaşandığı bir başka uçak seyahatimi de yine Onur Air'le yaşamış ve tam 5 buçuk saat rötar yaşamıştık. Bu seyahatte de yolcular arasındaki gerginlik hat safhadaydı...  

 
Yolcular arasında yapacağı seyahatin ziyadesiyle sıkıntısını çekenler yine yaşlılardı. Bir uçaktan diğer uçağa gitmek için bastonuna dayanan ve yine de dengesini tam sağlayamayan bir teyzemizin koluna girerek yardımcı olmamız ise günün en güzel dualarını almamıza vesile oldu. Diğer bir yaşlı kadın ise açlıktan dolayı şekeri düşmüş ve bayılmıştı. Son uçağa bindiğimiz de ikram ettikleri şekerden dolayı yolcuların isyanı bir kat daha arttı. “Açız aç” diye haykıranlar vardı. Bu da çekilen çilenin özeti oldu. Malatya'ya ulaştığımızda saat: 23.35'i gösteriyordu. İşte saygıdeğer okuyucularım, yazımızın gecikme sebebi budur. Şimdi geçelim bu günkü konularımıza.   

 
ÇİFTLİKBANK'TAN DEĞİL, ANA-BABA DUASINDAN KAZANIRSINIZ 

 
Çiftlikbank gibi bir üçkağıt uygulamasından parasına para katmak isteyenlere; kısa yoldan para kazanmaları için yapmaları gerekenin tüyosunu vermek isterim. Evlerinde ana- babaları varsa veya her hangi bir hasta musibetzede varsa, onların ihtiyacını giderip dualarını alsınlar. Özellikle ana-baba, Cenab-ı Hakk'ın rahmetine vesile olduğu gibi, dualarıyla da gelecek musibetleri engeldirler. Bu arada onların bereket direği olduğunu unutmayalım. 
 
 

SAYIN URHAL, CİDDİ SIKINTI VAR!.. 
 
Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda kurumu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Ajanstan okuduğum haberde Urhal'ın şu ifadesi çok dikkatimi çekti: “TÜİK verilene baktığımızda, Malatya ilimiz huzurlu şehir kategorisinde 30'uncu sırada yer alıyor. 

Evvela şuna inancımın tam olduğunu belirtmek isterim: Sayın Urhal, gayet samimi ve gayretli bir kişiliğe sahiptir. Özellikle 15 Temmuz'da gösterdiği gayret; müteyakkız nazarlardan kaçmamıştır. Fakat; PKK'nın giremediği ve huzurlu şehirler sıralamasında zirvede olan Malatya'mız eğer 30'a kadar gerilemişse, sıkıntı ciddi demektir. 
 
 

KENDİNİZİ OLDUĞUNUZDAN FARKLI GÖSTERMEYİN 
Bildiğiniz gibi 1 Nisan'da Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'da seçim olacak. Kime şaka, kime ciddi olacağını göreceğimiz seçimde aday olanlara acizane birkaç tavsiyem var: 
1-Mertçe yarışın 

2-Seçime siyaseti katmayın 

3-Seçildiğinizde üyeleriniz, içtenlikle “Oh iyi ki seçildi” desin. 

4-Sakın FETÖ'cülerin yaptığı gibi bir birinize “O var ya, aslında  FETÖ'cü” diyerek kendinizi kripto FETÖ'cü gibi göstermeyin. 

 
 

 

RABBİM, ŞİFALAR VERSİN 

MHP Malatya İl Başkanı sayın Ramazan Bülent Avşar, yakinen tanıdığım, temiz bir insandır. Milli duyguların yanı sıra muhafazakar ve mütedeyyin bir kişiliğe sahip. MHP'nin büyük kurultayından sonra yaşanan elim hadisede kendisinin bir ağabey gibi hareket ettiğini öğrendim. Herkesin zannettiği gibi iki grup arasındaki kavgada, her hangi bir grubun başında değil; bilakis ağabey konumunda iki gurup arasında sulh yapmak için oradaymış. Çıkan tartışmada kavganın önüne geçmek pahasına hafif yaralanmış. Kendisine “Geçmiş olsun” diyor, Rabbim'in beterinden muhafaza etmesini niyaz ediyorum.  
 
 
MİAD'LI KADINLARIN AMATEM PROJESİ   

Geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesi yazarı sayın Ferhat Ünlü ile birlikte Malatya'ya günü birlik bir seyahatimiz olmuştu. Bu vesile ile, İnönü Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Kızılay hocamızı da ziyaret etme imkânı bulduk. İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM)'nin başında bulunan İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu hanımefendi ve Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Kadın kolları Başkanı Selin Yurdakul hanımefendi ile birlikte; AMATEM'e yeni bir bina yapılması için organize edilecek toplantının detayları konuşuluyordu. Davet edildiğim bu toplantıya katılım  ise hayli yüksekti.   

ŞEYMA ŞAHİN, MİAD VURGUSU   

Yapılan programda dikkat çeken diğer bir husus ise İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin'in; “Nasıl ki Sevgi Evleri ve Konuk Evi projelerini iş adamları başarıp hayata geçirdiyse, eminim ki MİAD Kadınlar Kolu önderliğinde iş kadınları AMATEM Projesi'ni tek başına yürütüp, başarılı bir şekilde tamamlayacaktır.”sözleriydi. Aslında Şahin bu ifadesiyle, MİAD'ın sosyal sorumluluk projelerinde daha önce de çeşitli başarılara imza attığına vurgu yapıyordu. Bu arada AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar'ın yapılan bu programa verdiği destek ve önem; dikkatli gözlerden kaçmıyordu. ( Akşam gazetesinde bu haftaki yazımın detaylarına gelecek linki tıklayarak ulaşabilirsiniz

http://www.aksam.com.tr/pazar/bataktaki-gencler-arkadas-kurbani-c2/haber-717717) 

Selam ve Dua ile
Fiemanillah

 

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-