dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Pütürge’de Yangınlar Kontrol Altında(!): Yetkililer Uykuda mı?

27 Haziran 2024, Perşembe 19:15
Pütürge’de Yangınlar Kontrol Altında(!): Yetkililer Uykuda mı?

Malatya’nın Pütürge ilçesinde son günlerde çıkan yangınlar nihayet kontrol altına alındı. Hüsükşağı’nda ve Körme köyünde ayrı ayrı çıkan yangınlar, halk arasında büyük bir tedirginlik oluşturdu. Yangınlar kontrol altına alındı ama geride neler kaldı dersiniz?

Ağaçlar Yanıyor, Hayvanlar Yanıyor, İnsanlar Perişan

Ne harika bir manzara! Ağaçlar kül olmuş, hayvanlar yanmış, insanlar perişan. Halk tedirgin, panik içinde. Ama merak etmeyin, yetkililer var! Tabii, onların bu duruma müdahale etmesi için daha kaç yangın çıkması gerekiyor?

Elektrik Tesisatlarının Durumu

Elektrik tesisatları neredeyse antika değerinde. Yılların yorgunluğu ve bakımsızlığı ile adeta yangınları davet ediyorlar. Aşırı yüklenme, kısa devreler ve eskiyen teller. Ne kadar nostaljik, değil mi? Peki, yetkililer bu soruna ne zaman el atacak?

İklim ve Hava Koşulları

Sıcak hava dalgaları ve kuraklık yangın riskini artırıyor. Fakat bu, alınacak önlemleri ertelemek için bir bahane mi? Elbette hayır! Hava koşulları değişebilir ama bizim yangınlarla mücadele stratejimiz de değişmeli. Yetkililerden proaktif önlemler bekliyoruz, ama nerdeee…

Vatandaşların Eğitimi ve Bilinçlendirilmesi

Yangınların birçoğu, vatandaşların bilinçsiz davranışlarından kaynaklanıyor. Piknik alanlarında bırakılan yanıcı maddeler ve sigara izmaritleri yangınların çıkmasına neden oluyor. Halkı bilinçlendirmek için ne yapılıyor? Belki birkaç broşür dağıtılmıştır, kim bilir…

Acil Durum Planları ve Ekipman Eksiklikleri

Yangınlara müdahale edecek ekipmanlar yetersiz, acil durum planları eksik. Yangın söndürme araçları yeterli mi? Ekipler yeterince donanımlı mı? Bu sorulara cevap bulmak zor. Ama bildiğimiz bir şey var ki, bu yangınlar daha büyük felaketlere yol açmadan bir şeyler yapılmalı.

Yetkililere sesleniyorum: Elektrik tesisatlarının durumunu gözden geçirin, yangınlara karşı proaktif önlemler alın. Halkın güvenliği için bu şart! Yoksa yangınlar kontrol altına alındı diye sevinmek, yarın daha büyük felaketlerin habercisi olabilir.

Kalın Sağlıcakla. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-