dore okulları
Malatya
01 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Teakwondo Federasyonunda Değişim Rüzgârı!..

01 Ekim 2024, Salı 08:50
Teakwondo Federasyonunda Değişim Rüzgârı!..

20 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı seçimi yapılacaktır. Bu seçimin ülkemize, gençlerimize ve camiamıza hayır ve başarı getirmesini diliyorum. 

Seçimin iki tane adayı var. Biri mevcut başkan, diğeri ise, Taekwondo tarihinde önemli yeri ve başarıları olan ve halihazırda Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Müşaviri olarak görev yapan Sayın Bahri TANRIKULU'DUR.

Mevcut başkan, bir önceki seçimde az bir farkla seçimi kazanmıştı. O gün hava biraz pusluydu, kafalarında acabalar taşıyan delegeler bir hayliydi. Daha da etkili olanı, siyasi baskılarla gelen korku iklimiydi.

Bugün mevsim bahar, hava güneşli, ortada kapalı ve gizli bir şey kalmadı artık. Mevcut başkan ve ekibi uzun zamandır güç kaybı yaşıyor. Geçmişten bugüne kadar sineye çekilen bir çok olumsuz durum, artık çekilmez hal almış. Alttan da etkili bir dip dalga geliyor. Muhalefet, seçim bizim, kazanıyoruz diyor. Öyle sert bir rüzgar esiyor ki, adeta malumun ilanına geliyoruz diyorlar.

Tabi ki ülkemizde bir çok alanda tuzun koktuğunu biliyoruz. Ayakların baş, başların da ayak olduğu kurumlar az değil. Ama ne olursa olsun bu ülke, bu millet, bu vatan, bu bayrak bizim ve bu bayrağın gölgesinde yetişen gençlik bizim çocuklarımız. Onları bile bile yanlışa teslim edemeyiz. Güçlü de olsak zayıf da olsak mücadelemizi veririz. Enazından Allah katında sorumluluğumuz kalmaz. Bizler zaferle değil, seferle mükellefiz. 

Çünkü bizden dediklerimiz, kafa çekip dansözlerle oynayan başkanları görmediler!. 
Toplu seks yapan Taekwondocuların nasıl o merhalelere geldiklerini sorgulamadılar!. 
Sporcu ahlakından uzak idarecilerin kirli emellerine teslim edilen sporcuların başarılarının devamının neden gelmediğini umursamadılar!.
Madalyasıyla elde ettiği ödülüne ortak olup yiyenleri adeta ödüllendirdiler!. 
Gittikçe biten Taekwondoyu, kapanan salonları, uyuşturucuya düşen sporcuları, başarılarını çetelere kurban eden pırlanta gibi gençleri hele hiç görmediler!.
Kendilerine komplu kurulan, iftira atılan güzide hocalar cezaevinde çürürürken sormadılar!.
Ahlak ve maneviyatın teminatı olan ve en iyisi olduğumuz salon sporu Taekwondo ve sporcular harcanırken, diğer yandan neden sporcular yetişmiyor demediler!. 

Deveye dönmüş bir halimiz var!. Ama biliyoruz ki, hangi Federasyon olursa olsun, kendi elimizle değiştirmedikçe o Federasyon değişmez. Herkes güttüğü sürüden sorumludur. Bu camianın güzide insanları da yine bu camianın değişmesinden sorumludurlar. Gördüğüm odur ki, bu seçim çok farklı olacaktır. Mevcut yönetim de biliyor ki, kendisine imza verenlerin bir çoğu bu sefer kendilerine oy vermeyeceklerdir. 

Siyasi baskılarla, Genel Merkezden arıyoruz, falan kişiye oy yetkisi vereceksiniz deyip mahalli idarecilere baskı yapanlar, onlara kanıp delege değiştirenler de bilsinler ki kaybedecekler. Bu işin artık siyasi güç ve baskıyla olamayacağını görecekler!.

Rahmetli ERBAKAN seçim öncesi mitinglerde şöyle derdi;
"Şimdi bunlar gelip size tencere tava dağıtacaklar, çay şeker verecekler, alacak mısınız!?"
Hep bir ağızdan "HAYIIIIR" derlerdi. 
ERBAKAN; "Alın, o sizin hakkınız, ana sütünüz gibi helaldir. Alın ama oyunuzu vermeyin" derdi. Burada tencere tava yerine korku ve endişe dağıtanlar var!. Bu sefer onların da artık işe yaramayacağını görecekler.

Saha bize onurlu insanların artık aldatılamayacağını söylüyor. Bu camianın şerefli her ferdi, yapılan haksızlıkları, kayırmaları, adaletsizlikleri görüyor!. Bu camia şerefli ve onurlu bir camiadır. Kendisine yapılmasa da başkasına yapılanı kabul etmez. Bunun için ebeveynler canlarının meyvelerini hayatın baharında onlara teslim ederler.

Sözün özü, makalemin ana konusu, sahayı izlediğim kadarıyla, seçimi rahat kazanacağını düşündüğüm aday, hiç şüphesiz spoculuğundan beri takip ve takdir ettiğim Sayın Bahri TANRIKULU'DUR. 

Bahri TANRIKULU, sadece Türkiye'nin değil, Dünyada Taekwondo tarihinin en önemli sporcularındandır. Dünya Taekwondo Federasyonundan en iyi sporcu ödülünü almıştır. Kariyeri şampiyonluklara doludur. 3 defa Dünya şampiyonu olmuş, defaaten Avrupa şampiyonu olmuş, "Universide Olimpiyat Oyunları" şampiyonu olmuş, sakatlanmasına rağmen, kırık kol ile ülkemize Olimpiyat ikinciliğini getirmiştir. 

Bahri TANRIKULU iyi bir aile babası ve iyi bir öğretmendir. Bir çok ulusal ve uluslararası seminerlere imza atmıştır. Yıllardır Gençlik ve Spor Bakanlığının çeşitli kademelerinde görev yapmış ve hâlâ Bakanlıkta spor müşaviri olarak çalışmaya devam etmektedir. Bu nedenle de, Gençlik Ve Spor Bakanlığının kendisini destekleyeceğini düşünüyorum. 

Bahri TANRIKULU, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyon Üyesi, Avrupa Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyon Üyesi, Ak Parti Sporcu Komisyon Üyesi, Olimpik ve Paralimpik Sporcular Derneği Başkanı ve bir çok sivil toplum örgütünde üye ve yöneticidir. 

Hem eğitimli, hem eğitimci, şampiyon bir sporcu, başarılı bir idareci, akademik ve siyasi kariyerli, yabancı dili olan, her ülkenin keşke bizim olsaydı diyeceği bir sporcu başkan adayıdır.

Genç, dinamik, projeci, Türk Taekwondosuna çok şey katacak bir spor adamıdır. Ekibini de, yıllardır beraber kader birliği yaptığı, Engin SARIKAYA gibi uluslararası hakem olan önemli ve emektar Taekwondo camiasının en iyilerinden seçmiştir. 

Kesin sonuç yapılacak başkanlık seçiminde belli olacaktır. Ancak görünen o ki, bu seçimi büyük bir farkla kazanacaktır. Ülkemize, Taekwondo camiamıza hayırlı olmasını diliyor, bu camiaya gönül veren her ferdi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 

Fi Emanillah. 

Ebuzer AYDIN 

"Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni"

casibom-deneme bonusu-