dore okulları
Malatya
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Tecdeli Eğitimci ve Yazar Lütfi GÜLŞEN

23 Ağustos 2024, Cuma 15:50
Tecdeli Eğitimci ve Yazar Lütfi GÜLŞEN

Lütfi GÜLŞEN 1924 yılında Tecde’de doğdu. Mıkdat Gülşen’in 7 evladından en küçüğüdür. Çocukluğu, gençliği, liseyi bitirinceye kadar Tecde’ de geçti. 1950 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat bölümünden mezun oldu.
Muş, Erzurum, Mesudiye, Hekimhan, Doğanşehir, Malatya, İzmir gibi yurdun çeşitli yerlerinde ve Kıbrıs’ta, edebiyat öğretmenliği, idarecilik, müdürlük yaptıktan sonra, 1983’te emekliye ayrıldı ve son görev yeri olan İzmir’e yerleşti. İki kızı ve dört torunu olan yazarın şiir ve öyküleri:
Kaynak, İstanbul Sanat Edebiyat, Adım, Yeni Duruluk, Ana, Çalı, Kıbrıs’ta çıkan Beşparmak, Çevre, Uyarı dergilerinde ve çeşitli antolojilerde yayımlandı.
Ana dergisinin düzenlediği yarışmada, “Öğretmenin Türküsü”  isimli şiiri ile Ordu Mesudiye gazetesinin düzenlediği yarışmada da “Kurultayın Onuncu Yılı Destanı” isimli şiiri ödül aldı. Şiirlerini “Sevgi Dolu Yüreğim” isimli kitapta topladı.

Malatya’nın milli futbol hakemlerinden olan ve 1989 yılında Konya’ya maç yönetmeye giderken elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden, yeğeni Nihat GÜLŞEN anısına yazdığı “Ve Maç Bitti” isimli öykü kitabı, Mevlüt Kaplan Edebiyat ödülü yarışma birincisi olmuştur. (2001)

“Küçük Arkadaşım” isimli çocuk romanı basılmaya değer bulunmuştur. (2002). “Hep Özledim O Kokunu Anne” isimli Öykü kitabı ödül almıştır.

Öykülerinin birçoğunda Tecde’ de çocukken yaşadığı olaylara yer veren yazarın son çıkan “Taklacı Güvercinim” isimli öykü kitabında, Tecdeli berber Burhan Gülşen’in güvercinlerini konu almıştır. 40’ın üzerinde çocuk romanı ve öykü kitabı vardır.

 

İl il dolaşıp, bağlı olduğu yayınevinin ilköğretim okullarında düzenlediği söyleşi ve imza günlerine katılarak, çocuklara okuma sevgisini kazandırdı. 

  

Bir ödül töreninde yeğeni Suat Gülşen ile birlikte görülen ve 2015 yılında aramızdan ayrılmış olan rahmetli Lütfi Gülşen’in kitaplarından bazıları aşağıdadır. Rahmetle anıyorum.


 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mehmet sahin
    27-08-2024 16:46

    Sevgili hocamí unutmak MÚMKÚNMÛ súmer ota okulunda hem múdúr Henderson túrkçe hocamizdi beside çok several abusive nusret gúlsen babamin çok taking arkadasiidi rahmetli yegeni nihat gúlsen ise abimin ógretmen okulunda sinif arkadasi idi çok yakínligimiz olanbir aile idi lútfu hocamí anlatmaya ómúrde lúgatta yetmez ruhu sadolsun

  • yorum avatar
    Esma Doğan
    27-08-2024 16:37

    Değerli öğretmenim,(Hocam hitabına kızardı) ruhun şad, mekânın cennet olsun.

  • yorum avatar
    İbrahim tosik
    27-08-2024 07:56

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun bizlere edebiyati sevdiren cok degerli ogretmenimizdi

  • yorum avatar
    Ender aras
    27-08-2024 01:13

    Çok sevilen değerli bir hocamızdı.Allah gani gani rahmet eylesin,ışıklar yoldaşı mekanı cennet olsun.

  • yorum avatar
    Mustafa KILIÇ
    26-08-2024 13:55

    Değerli Hocamız Lütfi Gülşen'i rahmetle anarken, sevgili kardeşim Suat Gülşen'e de yazım hayatındaki çalışmalarında başarılar ve esenlikler diliyorum. Selamlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-