dore okulları
Malatya
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

TMO’nun Kayısı Masalı: Fiyat Belirsizliğiyle Çiftçinin Sinirini Hoplatan Sessizlik!

11 Ağustos 2024, Pazar 15:09
TMO’nun Kayısı Masalı: Fiyat Belirsizliğiyle Çiftçinin Sinirini Hoplatan Sessizlik!

Çiftçilerin Ekonomik Zorlukları:

TMO’nun kayısı için taban fiyatı açıklamaması, Malatya çiftçisinin başına gelmiş en büyük kabus! Bir tarafta binbir emekle oluşturulan kayısılar, diğer tarafta belirsizlik içinde kıvranan çiftçiler. Ekonomi mi? O zaten dibe vurmuş. Çiftçilerin geçim kaynağı olan kayısılar, bu belirsizlik içinde değerini yitiriyor. TMO ise sessizliğe gömülmüş, sanki kayısılar dalında altın değil de çöp! Ekonomik zorluklar çiftçiyi boğarken, TMO’nun suskunluğu adeta bir şaka gibi.

TMO’nun Fiyat Politikaları:

TMO’nun kayısı taban fiyatı belirlemekteki yetersizliği, Malatya’da büyük bir hayal kırıklığı oluşturuyor. Ülkenin her köşesinde fiyat belirlemekle görevli bu dev kurum, Malatya söz konusu olunca sessizliğe gömülüyor. Yoksa bu da mı bir strateji? Belki de fiyatı belirlemeyerek çiftçilerin sabrını test ediyorlar! TMO’nun bu sessizliği, çiftçilerin beklentilerini boşa çıkarmaktan başka bir işe yaramıyor. Çiftçiler ise TMO’nun neyi beklediğini anlamaya çalışırken sinirden köpürüyor.

Protestoların Etkisi:

Malatya’da çiftçiler, TMO’nun sessizliğini protesto etmek için meydanlara dökülüyor. Çiftçilerin tek isteği basit: Emeklerinin karşılığı olan taban fiyatı öğrenmek. Ancak bu protestolar, TMO’nun duvar gibi sessizliği karşısında yankılanıp duruyor. Yerel siyasete etkisi ne olur bilinmez ama bu protestoların, TMO’nun derin uykusundan uyanmasını sağlaması bekleniyor. Çiftçiler, artık sabır taşı çatlamış bir halde haklarını arıyor. Peki, TMO bu haykırışlara ne zaman kulak verecek?

Sevgiyle Kalın. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Watch: s i=1487320653&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=1487320653&f=o

Of course, we hope that you will support the ProjectGutenberg-tm mission of promoting free access to electronic works by freelysharing Project Gutenberg-tm works in compliance with the terms of thisagreement for keeping the Project Gutenberg-tm name associated with the work. His arm entered the round window of the white hazeof her vision, his wrist spouting blood in currents,dripping on the stone floor. “Not possible. ”“Excellent,” Sir John declared. Nab and Quiltto the door! Jack, you are my prisoner. I am not afraid that you may try to make love to me.

Video ID: IC0gIC0gMTk1Ljg1LjIwNy4yMzcgLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjIxIC0gMjIzNjM3ODAy

This video was uploaded to nlinks.xyz on 19-09-2024 00:24:43

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9