dore okulları
Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Üç yavruları yangında ölen; Leylekler İzollu’yu terk etmedi, yeni yuva yapıyorlar

21 Haziran 2024, Cuma 17:33
Üç yavruları yangında ölen; Leylekler İzollu’yu terk etmedi, yeni yuva yapıyorlar

Bugün, İzollu’daki Çınar Restoran karşındaki çıkan yangında üç yavruları yanarak ölen acılı leylek anne babayı ziyaret ettim. İzollu’yu terk etmemişler. Yavrusuz da olsa burada yaşamaya devam edeceklerini, acılarını yüreklerine gömüp göç mevsimi sonuna kadar burada kalacaklarını ifade ettiler.
Bilindiği üzere, ben Şeyh Hasan’ın oğlu olmam hasebiyle hayvanların dilinden anlıyorum. Hatta onlarla bazı insanlardan, Türkçe konuşanlardan daha iyi anlaşıyorum. 
Bugün gittiğimde yeni yuva kurmaya başladıklarına şahit oldum. Beni görünce sevindiler. Acılı anne babayı teselli ettikten sonra benden bir ricada bulundular. 
-“Alişan abi senden bir ricamız var. Bizim yuvayı yeni baştan kurmamız uzun zaman alır. Bize yardımcı olabilir misin? Belediye Başkanı ile görüşebilir misin?”
Ben de dedim ki, “Başım gözüm üstüne ne gerekirse yaparım. En kısa zamanda Başkan ile görüşür size dönerim. Siz bir yandan ufak ufak yuvayı kurmaya başlayın”
Leyleklerle yaptığım bu görüşmeden sonra hiç vakit kaybetmeden hemen İzollu (Kale) İlçesi Belediye Başkanı Sayın İhsan Özbay’ı aradım. Leyleklerin ricasını kendilerine ilettim ve yardım talebinde bulundum. 
Sayın Başkan, meseleden haberdar olduğunu, leyleklerin başına gelen bu faciadan dolayı çok üzüntü duyduğunu ve yuvanın yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. 
Bu arada leyleklerle özel bir görüşme de yaptım. Yeniden çiftleşip yavru yapıp yapmayacaklarını da sordum, yumurtlama (yavrulama) döneminin geçtiğini, ancak seneye gelip burada bir aile kuracaklarını söylediler. 
Yeni gelişmeler olduğu taktirde sizlere haber vereceğim inşallah.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

muhasebeci maa?lar?-casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-